Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Paralel cu proiectele educaţionale, la Şcoala din Şoldanu s-a dezvoltat şi un proiect sportiv

La Şoldanu, judeţul Călăraşi, s-a încheiat de curând proiectul “Şcoala mea face sport”, proiect iniţiat de vicepreşedintele AJSPT, profesor de sport Alexandru Botea. Acţiunea declanşată în colaborare cu Primăria Şoldanu a fost una diversă pentru că participanţii au putut intra în competiţii de fotbal, şah, volei, cros şi handbal. la SoldanuConcurenţii au fost elevi ai claselor I-IV la fotbal iar elevii claselor V-VIII au fost participanţii celorlalte competiţii.
Premiile au fost acordate de Federaţia Română Sportul pentru Toţi: şepci, diplome şi cupe. Dulciurile au fost oferite de primarul Iulian Geambaşu.
De asemenea, copiii au avut acţiuni cu învăţătoarele lor pe toată această perioadă, despre cele trei proiecte educaţionale derulate în şcoala “Constantin Teodorescu” din Şoldanu am vorbit într-un articol precedent.

Prof. de sport Alexandru Botea mulţumeşte poliţiei pentru sprijinul acordat în timpul competiţiei de cros desfăşurată pe DN 4, 10 minute într-o zi. Pe o distanţă de aproximativ 1 km poliţia rutieră a întrerupt circulaţia: Sandu Botea“Acţiunea a fost iniţiată în primul rând pentru a demonstra cât de importantă este mişcarea, una din dorinţele mele fiind aceea de a insufla copiilor cultul mişcării, apoi de a le dezvolta spiritul de competitivitate. Muţumesc poliţiei pentru că în urma adresei noastre, a fost alături de noi în dirijarea circulaţiei pe DN 4. Am auzit de un proiect demarat de ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, proiect care îşi propune înfiinţarea unei Academii de Tenis de Câmp. În concluzie, este foarte important ca statul să se implice în sportul de masă, sportul pentru toţi, şi să respecte piramida de performanţă pentru a avea sportivi de marcă.” declară pentru oltenitainfo.ro profesorul Botea. 

Preşedintele Asociaţiei Judeţene Sportul pentru Toţi, prof. Cristiana Drăgan este cea care ne-a informat cu privire la o Hotărâre de Guvern pentru Academia de Tenis, pentru asta fiind pus la dispoziţie un teren lângă National Arena. Aceasta apreciază iniţiativa ministrului Sportului, profesoara Drăgan fiind o împătimită a disciplinei şi activităţii care aduce sănătate. cris si sandu
Despre competiţia de la Şoldanu, preşedintele AJSpT spune că sfatul său este de a rămâne o tradiţie în acea şcoală:  “Propunerea ministrului Sportului este una importantă pentru sportul românesc. Se pare că vor fi renovate câteva baze sportive din ţară la Bascov, Piatra Craiului şi altele. Eu personal îl felicit pe Sandu pentru iniţiativa competiţiei, pentru organizare şi îi recomand ca acest concurs să rămână o tradiţie a şcolii. Îl voi sprijini pe viitor cu material şi voluntari. La competiţie după cum aţi văzut au fost şi voluntari AJSpT. De asemenea, ar fi lăudabil ca şi celelalte şcoli să preia iniţiativa lui. Este un profesor şi un manager care face lucruri măreţe pentru şcoala din Şoldanu” ne spune prof. de sport Cristiana Drăgan, preşedinte AJSpT Călăraşi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 2 = 8

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie