Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Patru persoane reținute pentru evaziune fiscală cu tutun și constituirea de grup infracțional organizat

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Călăraşi au reţinut patru persoane, bănuite de evaziune fiscală cu tutun şi iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat. În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii pentru recuperarea prejudiciului cauzat bugetului de stat.

Contrabanda tutunÎn urma documentării efectuate într-un dosar penal instrumentat de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Călăraşi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi, la data de 24 februarie 2015, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de patru persoane din comuna Spanţov, judeţul Călăraşi. M. Florea, de 43 ani, S. Lili, de 37 ani, C. Iulian, de 39 ani, C. Robert, de 24 ani, toţi din comuna Spanţov, împreună cu alte 15 persoane din Călăraşi şi Ilfov sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, iniţierea sau constituirea unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unui astfel de grup. Potrivit biroului de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, în perioada martie – noiembrie 2014, M. Florea ar fi desfăşurat activităţi de sortare a deşeurilor, la groapa ecologică din localitatea Chiajna, folosindu-se de aproximativ 70 de Tutunpersoane din judeţele Călăraşi şi Giurgiu, printre care şi minori, ar fi creat o reţea de sortare şi recondiţionare a resturilor de tutun în vederea comercializării, în afara antrepozitului fiscal, către persoane din Călăraşi, Giurgiu, Ilfov şi Prahova. În urma analizelor efectuate s-a stabilit că tutunul deţinut sau comercializat ar fi fost destinat rulării în ţigarete, prejudiciul adus bugetului de stat fiind de peste 980.000 lei.

În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra mai multor imobile.
Persoanele reţinute au fost depuse în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi, urmând să fie prezentate astăzi Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi şi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 3 =

65 − = 61

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

Corespondenta la redactie