Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

PNL își modifică Statutul pentru a nu permite celor cu probleme penale să aibă acces în funcții publice și/sau politice

Biroul Politic Național al PNL a propus la începutul acestei săptămâni modificări la Statutul PNL în privința criteriilor de integritate, vizând sancțiuni care se referă la membrii PNL care se află într-o cercetare judiciară în funcție de etapele procesului penal.

PNL 1

Prin aceste modificări PNL își respectă angajamentul față de cetățeni și pune în practică ceea ce numim ”reformele din noiembrie”: un set de solicitări civice formulate explicit sau transmise de cetățeni prin votul la alegerile prezidențiale.

Sancțiunile urmează a se aplica pentru toate faptele penale săvârșite cu intenție.

Prevederile asumate de conducerea PNL sunt:

 • Membrul PNL împotriva căruia este dispusă o măsură preventivă (arest preventiv/arest la domiciliu) este suspendat din funcţia deţinută în PNL;
 • Membrul PNL trimis în judecată este suspendat de drept din funcțiile politice de conducere pe care le deține;
 • Membrul PNL condamnat în primă instanţă este suspendat din partid;
 • Membrul PNL condamnat definitiv îşi pierde definitiv calitatea de membru, fiind radiat;
 • Sancțiunile se aplică pentru toate infracţiunile săvârşite cu intenţie, nu doar faptelor de corupţie;
 • Toate persoanele care sunt susţinute de PNL în administrația centrală își pierd sprijinul politic dacă împotriva lor începe urmărirea penală.

Deputat Raluca Surdu
Colegiul Uninominal 5 Călăraşi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 1 =

Editorial
 • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie