Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Politichia oltenițeană – o autentică varză de China cu aspirație spre Bruxelles

Peste un an vom avea din nou alegeri locale. Forţele politice ar trebui să ştie exact pe ce se bazează şi ce au LSde făcut. Nu e însă cazul la Oltenița. Aici regula absurdului funcționează foarte bine și s-a văzut la alegerile locale din 2012, atunci când valul USL a luat pe sus vrăjind majoritatea electoratului naiv și credul în ”minunile” unei coaliții, cel puțin ciudate între o stângă și o dreaptă. Funcționând după principiul turmei și plecând urechile la minciunile lansate și atacurile de campanie fără a fi verificate, oltenițenii provocați sau mințiți, alții plătiți și la greu păcăliți, au ieșit la vot și au ales. Consecința a apărut atât pe partea de Executiv cât și de Consiliu Local. Culmea este că, în ciuda slăbirii partidului disperat de putere, PSD, prin arestări peste arestări la București sau prin gafele, încălcări de legi, atacuri la persoane și la jurnaliști mass media, puterea totalitaristă a lui Petre Țone se zbate în propriile slăbiciuni, rezistând șontâc șontâc. PNL Oltenița așteaptă ziua de mâine, pare mult mai slăbit acum mai ales din cauza politicii duse de cel care se crede atotstăpânitor în PNL – Răducu Filipescu. Vocile unei opoziţii reale sunt puţine, iar numărul aleşilor locali care să „tragă” pentru partid este redus. În aceste condiţii, este de aşteptat – spun unii – ca şi în 2016 oltenițenii să aibă ce doresc.
Pare-se că liberalii s-au ascuns pe undeva… Deși de la centru PNL face coaliție cu PDL, la Oltenița tot ce este PDL sau a fost, face coaliție -neoficial- cu PSD, câtă vreme primarul reprezintă acest partid. Nu mai vorbim de faptul că, deși liberalii domină conducerile primăriilor din județ, PSD, având și prefect reprezentant, mai are totuși un cuvânt de spus. PSD la nivel național pierde teren, arată lipsit de vlagă, din disperarea de a avea puterea și de a face jocurile cum vor membrii lui, va căuta căi de înțelegere cu alte partide. Va începe negocierea cu fiecare ce vrea, dacă pupă moaștele unui șef. În toamnă se vor clarifica în PSD și PNL, la nivel local, problemele legate de treburile lor interne, deși se pare că fiecare dintre cele două partide sunt preocupate de cu totul alte probleme, iar în ședințele lor numai despre subiecte serioase nu se discută, astfel că nici până acum nu se cunosc multe aspecte legate de aleșii pentru candidatura la primărie sau despre ce ar trebui să facă un partid, ori cum să se trateze adevăratele probleme ale cetățeanului. Doar DNA mai poate perturba activitatea organizaţiei PSD, în condiţiile în care, există câteva suspiciuni cu privire la o parte a celor ce se ascund sub sigla trandafirilor.
Președintele Răducu Filipescu îl aruncă în față pentru alegerile din vara lui 2016 pe liberalul Ionel Manea, medic veterinar, fără experiență de partid sau șanse de a câștiga alegerile. Pe seama acestui subiect am mai discutat, după toate probabilitățile și lăsând aparențele la o parte, Filipescu a jucat această carte doar prin prisma unor interese, mai degrabă cu dezinteresul accentuat al acestuia față de Oltenița și chestiunile cu preocupările sale. Este clar că președintele Consiliului Județean nu ține să susțină un candidat liberal puternic la Oltenița, tendința sa fiind aceea de a susține din spate și cu tactica sa binecunoscută, dar care într-o zi va dispărea și ea, pe Petrică Țone. Nu se leagă doctrina de partid una de cealaltă, dar asta nu împiedică niciun politician să-și vadă interesele sau să joace cartea care să le aducă provizii. Așadar, furnica stă pe dreapta și compătimește cântecul greierului pedelist de la Oltenița, ce susține câte un recital lăcustelor trase pe stânga, înainte de invazia alegerilor.
Politichia oltenițeană este o veritabilă varză de China cu dorință de Bruxelles. Despre UNPR-ul local, mare lucru nu avem de arătat, fiindcă nu avem ce, mai ales în rândul noutăţilor. Cu o mână de trădători proveniţi de la „n” partide, fără o doctrină robustă, statornică, trainică și din care să înțelegi ceva logic, fără loc bine definit pe eşichierul politic, aceştia se remarcă ușor la nivel național. La nivel local nu putem spune că există. Dacă vor să se alieze cu PNL-ul, n-au nici o şansă, fiindcă un electorat de dreapta nu ar vota și nici nu ar accepta UNPR-ul. PNL-ul local (cel nou) rezultat în urma fuzionării chipurile cu PDL, nu este nici pe departe așa cum se așteaptă unii să fie. Ceaușescu a lăsat doctrina comunistă, aceleași mentalități injectate cu demagogie și interese care să îi domine, cei care se cred membri de partid de dreapta, gândesc tot spre stânga. Iar la Oltenița întotdeauna totul este posibil. Peneliștii oltenițeni, cei care sunt cu adevărat peneliști, își păstrează cât de cât demnitatea, credința de dreapta, consilierii PNL fiind și cei care mai fac cât de cât opoziție alături de un consilier PNȚcd și uneori de un consilier independent. Fiecare cu interesele lui. Ceilalți de la PDL și alte partide ce nici nu se cunosc prin ședințele locale, deși se spune că sunt de opoziție, ei fac alianță ședință de ședință cu consilierii PSD și primarul de stânga. PDL-ul s-a unit doar formal cu PNL, treburile cu politichia oltenițeană fiind extraordinar de jenante și în același timp imposibil de înțeles. Proaspăta coaliție a fost doar aparent spălată și dată cu parfum, deparazitată și călcată pe alocuri de mototoleală, fiindcă ea tot urât miroase. Dorința de a accede la ciolanul puterii este din zi în zi mai puternică.
Fuziunea aceasta (PNL + PDL) este la fel ca și cealaltă (PNL + PSD) adică împotriva naturii, și bineînțeles că nu se va încheia în sensul contopirii, asimilării membrilor şi doctrinei liberale. Noi credem într-o alianţă de conjunctură, în care s-ar putea să asistăm ca la multe alte jocuri de culise și minuni ce vor apărea în jurul Crăciunului, la un scenariu bine pus la punct, în care fie va apărea un partid cu adevărat de dreapta și doctrină liberală, chiar dacă nu se va numi PNL, fie PSD-ul va începe asaltul în masă cu metodele lui atipice și cu atacurile asupra mass mediei care nu este de partea PSD, pentru atragerea asupra sa a celor mai mulți dintre oltenițeni. Să vedem dacă va reuși, în condițiile în care mediocritatea, lașitatea, perversitatea și minciuna sunt la ele acasă când cotești spre stânga. O adunătură de neadaptaţi, frustraţi, subordonaţi, șantajiști, astfel şi-au luat și lumea-n cap.
PSD-ul crede și visează la procente babane, la locuri cât mai multe, la paritate chiar cu partenerii politici, încât te apucă criza de râsu’-plânsu’. La fel și PDL-ul local, PUER, aflate în concubinaj cu PSD. Și dacă una se cere la centru și alta se face aici, și dacă partidele care se compromit și joacă parșiv se așează în așternut cu așa-zisul dușman, devenit după prima noapte de dragoste amorezul principal, să ne așteptăm la o împărțire în două locală a PNL sau la clocotul cu ieșirea din anonimat a PMP-ului local care să facă politica de dreapta, ce lipsește aproape cu desăvârșire din oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

68 − = 58

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie