Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Premiul I și un premiu special pentru Oltenița la Sesiunea de Comunicări Științifice de la Cumpăna, județul Constanța

Elisabeta Genoa

Bogdan Niculiță și Elena Chițu au participat la faza națională din cadrul Sesiunii de comunicări științifice de geografie, secțiunea geografie fizică.

Bogdan a obținut premiul I pentru o lucrare legată de zona Mostiștea iar Emilia Chițu a obținut un premiu special. Ambii sunt elevi în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic ”Nicolae Bălcescu” din Oltenița.
Sesiunea s-a desfășurat la Cumpăna, jud. Constanța, în perioada 8-11 iulie 2018. Tinerii mulțumesc profesorului coordonator Daniel Anghel pentru cum a știut să întrețină, să dezvolte, să cultive și să valorifice pasiunea lor pentru geografie. Bogdan Niculiță a fost sprijinit pentru cercetări în teren, acesta declarând că ar vrea să devină cercetător sau explorator al naturii, Facultatea de Geografie fiind cea pe care Bogdan dorește să o urmeze după terminarea liceului.
Județul Călărași a fost reprezentat și de alți doi elevi din Lehliu, al căror profesor coordonator de geografie este Lidia Sterienescu. Este vorba de Marcu Dana Cristina și Neagu Maria de la Liceul ”Alexandru Odobescu”.
La sesiunea de geografie au participat 117 elevi din 37 de județe ale țării. Evenimentul s-a desfășurat în Campusul Școlar de la Cumpăna.

Copiii au primit cărți, diplome, dar și premii în bani oferite de sponsorii locali și de Ministerul Educației. ”Au fost lucrări mai bune și copii pasionați. Am participat și anul trecut dar și în 2016, când am obținut premiul II. Anul acesta, organizarea a fost altfel, mult mai frumos, o altă ocazie de a ne revedea prieteni din alte zone ale țării. Au fost seri de muzică și chitară.” ne spun cei doi tineri din Oltenița. ”Sesiunea a însemnat pentru mine un punct de plecare în ceea ce mi-am propus pentru viitor, fiindcă la școală se fac puține ore de geografie. Eu sunt îndrăgostit de disciplina asta pe care vreau să o studiez mai departe după liceu la Geografie-Turism.” declară Bogdan Niculiță.
Acesta este unul dintre tinerii activi, care se împarte riguros și disciplinat între diverse activități, deține atâta energie cât să nu obosească, lăsând mintea să exploreze tot ce poate cunoaște. De aceea poate este și foarte apreciat în liceu și între colegi. Este nu doar un împătimit al călătoriilor pe care le transformă în obiect de studiu, ci și pasionat de chitară, de scuba diving, iubește sportul cu arcul, participă la acțiuni de voluntariat. Bogdan este cunoscut ca un talentat dansator și campion la concursurile de dans sportiv organizate de WDSF Open, el fiind dansator de clasa A. Acesta ne-a declarat că indiferent de alte activități și de programul din facultate, nu va renunța niciodată la dans și la perfomanțele pe care le dorește de la această artă.

Organizatorii evenimentului de la Cumpăna au fost reprezentanții Administrației Publice Locale și ai Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu”. Spectacolul artistic a fost susținut de elevii Liceului „Nicolae Dumitrescu”și de preșcolarii grădiniței “Florilor”.

 

 

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

2 februarie 2019

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

Consilierele Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari au primit lovituri de stânga. Nu este vorba de un film cu pugiliști în ring, ar fi fost fair play, ci de un film rupt din realitatea actuală: mutări de interese și jocuri de culise.

Corespondenta la redactie