Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Premiul I și un premiu special pentru Oltenița la Sesiunea de Comunicări Științifice de la Cumpăna, județul Constanța

Elisabeta Genoa

Bogdan Niculiță și Elena Chițu au participat la faza națională din cadrul Sesiunii de comunicări științifice de geografie, secțiunea geografie fizică.

Bogdan a obținut premiul I pentru o lucrare legată de zona Mostiștea iar Emilia Chițu a obținut un premiu special. Ambii sunt elevi în clasa a XI-a la Liceul Tehnologic ”Nicolae Bălcescu” din Oltenița.
Sesiunea s-a desfășurat la Cumpăna, jud. Constanța, în perioada 8-11 iulie 2018. Tinerii mulțumesc profesorului coordonator Daniel Anghel pentru cum a știut să întrețină, să dezvolte, să cultive și să valorifice pasiunea lor pentru geografie. Bogdan Niculiță a fost sprijinit pentru cercetări în teren, acesta declarând că ar vrea să devină cercetător sau explorator al naturii, Facultatea de Geografie fiind cea pe care Bogdan dorește să o urmeze după terminarea liceului.
Județul Călărași a fost reprezentat și de alți doi elevi din Lehliu, al căror profesor coordonator de geografie este Lidia Sterienescu. Este vorba de Marcu Dana Cristina și Neagu Maria de la Liceul ”Alexandru Odobescu”.
La sesiunea de geografie au participat 117 elevi din 37 de județe ale țării. Evenimentul s-a desfășurat în Campusul Școlar de la Cumpăna.

Copiii au primit cărți, diplome, dar și premii în bani oferite de sponsorii locali și de Ministerul Educației. ”Au fost lucrări mai bune și copii pasionați. Am participat și anul trecut dar și în 2016, când am obținut premiul II. Anul acesta, organizarea a fost altfel, mult mai frumos, o altă ocazie de a ne revedea prieteni din alte zone ale țării. Au fost seri de muzică și chitară.” ne spun cei doi tineri din Oltenița. ”Sesiunea a însemnat pentru mine un punct de plecare în ceea ce mi-am propus pentru viitor, fiindcă la școală se fac puține ore de geografie. Eu sunt îndrăgostit de disciplina asta pe care vreau să o studiez mai departe după liceu la Geografie-Turism.” declară Bogdan Niculiță.
Acesta este unul dintre tinerii activi, care se împarte riguros și disciplinat între diverse activități, deține atâta energie cât să nu obosească, lăsând mintea să exploreze tot ce poate cunoaște. De aceea poate este și foarte apreciat în liceu și între colegi. Este nu doar un împătimit al călătoriilor pe care le transformă în obiect de studiu, ci și pasionat de chitară, de scuba diving, iubește sportul cu arcul, participă la acțiuni de voluntariat. Bogdan este cunoscut ca un talentat dansator și campion la concursurile de dans sportiv organizate de WDSF Open, el fiind dansator de clasa A. Acesta ne-a declarat că indiferent de alte activități și de programul din facultate, nu va renunța niciodată la dans și la perfomanțele pe care le dorește de la această artă.

Organizatorii evenimentului de la Cumpăna au fost reprezentanții Administrației Publice Locale și ai Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu”. Spectacolul artistic a fost susținut de elevii Liceului „Nicolae Dumitrescu”și de preșcolarii grădiniței “Florilor”.

 

 

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie