Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Primarul din Lehliu Gară reținut pentru delapidare și abuz în serviciu

Potrivit unui comunicat de presă remis redacției de către Inspectoratul Județean de Poliție Călărași, prin Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi, la 16 septembrie a.c. procurorii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor MATEI NICOLAE-primar, IORGU MARIAN-contabil, ANTONACHE CLAUDIU-casier la Primăria comunei Lehliu-Sat.

Sursa foto incomod-media

Sursa foto incomod-media

Cercetările se fac pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de serviciu sau asimilate corupţiei (delapidare şi abuz în serviciu, prev. de art. 132 din L. 78/2000, în forma autoratului sau a complicităţii). Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi lucrează cu sprijinul Serviciului de Investigare a Infracţionalităţii Economice din cadrul IPJ Călăraşi, şi cu suportul tehnic al Direcţiei de Informare şi Protecţie Internă.

În intervalul 2011-2014, inculpatul ANTONACHE CLAUDIU – casier în cadrul primăriei – cu complicitatea inc. MATEI NICOLAE (primar) şi IORGU MARIAN (contabil), a încasat cu titlu de impozite şi taxe locale, în mod repetat, suma totală de 1.040.366, 91 lei, pe care nu a înregistrat-o în evidenţa contabilă (borderouri desfăşurătoare ale încasărilor, registre de casă) şi pe care nu a depus-o la Trezoreria Lehliu-Gară, însuşindu-şi sau cheltuind respectivele sume de bani în mod ilegal, în interes propriu sau al altor persoane.

În intervalul 2011-2013, inculpatul MATEI NICOLAE şi IORGU MARIAN, în calitate de primar, respectiv, contabil, la Primăria comunei Lehliu-Sat, au plătit din bugetul local suma totală de 31.283, 83 lei, ca prime de asigurare pentru contracte de asigurare de viaţă cu capitalizare, încheiate cu SC”’GRAWE România Asigurare ” SA – în condiţiile în care aceste cheltuieli nu erau prevăzute în buget, iar L. 307/12.07.2006 privind apărarea împotriva incendiilor prevede obligaţia asigurării personalului angajat sau voluntar, pentru caz de boală profesională, accident sau deces intervenit în timpul intervenţiilor sau altor misiuni specifice (art. 13 şi 42 din lege).

La data de 20.11.2014, în baza unui contract de furnizare a 650 metri cubi de piatră, Primăria reprezentată de inculpat MATEI NICOLAE şi IORGU MARIAN au virat către SC „GOLOGAN TRANS”SRL Răzvani, Lehliu-Gară, suma de 63.984 Iei, fără a fi respectate dispoziţiile Ordinului 1792/2002 privind angajarea, lichidarea, ordonanţarea si plata cheltuielilor instituţiilor publice şi fără a se face dovada incontestabilă a existenţei cantităţii de 688 metri cubi de piatră spartă.

În intervalul 2012-2014, în mai multe rânduri, inculpatul IORGU MARIAN, contabil, cu complicitatea inculpatului MATEI NICOLAE, primar, a comandat şi a plătit, prin conturile Trezoreriei, din bugetul unităţii administrativ teritoriale, către mai multe societăţi comerciale din comuna Potcoava, judeţul Olt, bunuri pentru care nu au existat referate de necesitate, pentru care nu s-au respectat condiţiile de angajare şi lichidare a cheltuielilor, şi a căror existenţă nu a putut fi dovedită.

Valoarea bunurilor facturate este de 768.292,6 lei, din care s-a achitat suma de 400.667 lei.

Cei trei vor fi prezentaţi Judecătoriei Lehliu Gară cu propunerea de arestare preventivă.

Comunicat 1Comunicat 2

2 Responses to Primarul din Lehliu Gară reținut pentru delapidare și abuz în serviciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 1 = 7

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie