Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Primele mișcări de vorbe în PNL : Lui Răducu Filipescu îi este frică de Țone la Oltenița sau este doar o gogoașă prăjită și aruncată la mestecat?

de Laura Suzeanu

Pe actualul eșicher local politic, încă există tendința ca tot de la Călărași să bată clopotele pentru Oltenița. Rămâne deHarta coruptiei văzut ritmul bătăii dangătului. Există varianta veselă și cea tristă privind alegerile din 2016 și candidații la primărie. Cel care se autointitulează în continuare șeful tuturor, șeful județului Călărași și care vrea să facă aceleași cărți cu care a jucat până acum, este același vechi președinte al Consiliului Județean, Răducu Filipescu, etichetat de presa centrală baronul județului și chiar al Bărăganului, alți grei ai politicii românești considerând județul nostru bulina intens roșie, pata roșie de pe harta țării.
Răducu Filipescu a declarat la una dintre întrunirile de la Călărași, că la Oltenița îi va fi greu PNL-ului să-l bată pe Petre Țone. De ce face aceste declarații La miting PNLFilipescu? Și de ce le face de pe acum? Un bun psiholog ar avea imediat răspunsul la replica cu o ușoară tentă de a impune de fapt cine trebuie să câștige alegerile, iar în aparență lacrimogenă: ”E greu la Oltenița. Nu știu dacă vom putea să-l batem pe Țone, mai ales că alegerile se vor desfășura într-un singur tur.” a spus Filipescu citat de presa călărășeană. Pe ce se bazează președintele Consiliului Județean Călărași sau pe ce mizează acesta? Filipescu a scos în față două nume propuse de el pentru alegerile din 2016 : doctorul Ionel Manea sau fostul prefect Niculae Enciu, ambii consilieri județeni.

La întâlnirea PNL Oltenița s-a decis efectuarea unor sondaje de opinie. Seniorul liberal Florian Cercel deranjat de vorbele lui Filipescu

Marți, 26 mai 2015, la Oltenița a avut loc întâlnirea dintre membrii Partidului Național Liberal, unde printre altele s-a discutat despre viitorul orașului nostru și alegerile din 2016.
Fostul președinte local PNL și fostul viceprimar, actual consilier, Florian Cercel, declară că Răducu Filipescu privește politica denaturat. Cercel are o vastă experiență nu doar în administrația locală oltenițeană, ci și în politica liberală. Astfel, ținând cont de învățăturile trase, de experimentele trăite ani de-a rândul în funcția sa administrativă, de relația din PNL cu Răducu Filipescu, acesta vede în declarația șefului CJ o viziune de samsar: ”Filipescu vede Florian Cercellucrurile ca un samsar, nu așa cum ar trebui să le vadă, fiindcă pe el nu-l interesează Oltenița. Obiectivul nostru nu este Țone ci rezolvarea problemelor municipiului nostru. Trebuie schimbată viața în orașul ăsta. Nu trebuie să mergem pe ținte greșite, pe noi ne interesează ce facem pentru oraș, să venim cu un program, să venim cu soluții, să facem o echipă, să punem programul în practică, să găsim un candidat care să aplice programul, să alegem un om care să fie credibil că va realiza acest program. Ce face Filipescu e de domeniul USL și are impresia că electoratul e prost. Nu-l interesează rezolvarea problemelor în Oltenița. El l-a susținut pe Țone în 2012, așa că…noi trebuie să continuăm ce am început în madatele avute în Oltenița.” declară Florian Cercel. Liberalul oltenițean este convins de anumite realități și spune că declarațiile au fost făcute intenționat să destabilizeze: ”Niciodată nu l-a interesat de Oltenița pe Filipescu, a dat numai ordine aici fiindcă și-a dorit o slugă, nu om care să se ocupe de treburile orașului.” mai spune Cercel.
La întâlnirea de marți a fost prezent și senatorul Iulian Dumitrescu, actual președinte interimar la Organizației PNL Oltenița. Liberalii au stabilit la ședință ca în perioada imediat următoare să se realizeze sondaje de opinie privind candidații la Primăria Oltenița.

Electoratul PSD Oltenița debusolat, dar în expectativă. Ce va face dreapta oltenițeană?

După o ușoară analiză, după un sondaj jurnalistic printre oameni, observăm că dacă privim mai cu atenție, electoratul PSD este unul limitat și izolat. Este acel electorat care, cu mici excepții unde există social-democrați sau roșii înverșunați, ceilalți alegători de stânga au devenit ușor debusolați și neconvinși că mai doresc ce au dorit odată. Alegătorii lui Țone, cei care au declarat că l-au votat în 2012 dar acum le pare rău, încă nu știu în ce direcție vor merge în 2016, însă în niciun caz cu actualul primar. Niciunul dintre cei intervievați și suspectați că ar face parte dintre simpatizanții lui Petrică Țone nu a spus direct că îl va alege din nou pe actualul primar. Electoratul PSD arată acum exact cum era în vremurile apuse și care încă mai există izolat printre nostalgicii comuniști. Acest electorat la fel visează și dorește trecutul, vrea pomeni, dorește un stăpân, un jug, o persoană care să îi fructifice visurile, nu contează nivelul de cunoștințe sau cultură, este un electorat prizonier al propriilor dorințe, captiv al minciunilor pe care le îngurgitează de fiecare dată de la reprezentantul lor tot sperând că visurile le vor fi atinse așa cum dorește el în viziunea lui. Electoratul PSD este un electorat presat și influențat sau amenințat de primar, de baroni, de alte fețe mărite din politica preferată de stânga.
Alegeri localeAlegerile din 2016 încă nu se conturează foarte bine, cu toate declarațiile la prima vedere subversive și nonșalante ale șefului Consiliului Județean, Răducu Filipescu. Celelalte partide subțirele din Oltenița fie vor scoate candidați pentru a încerca să-l ajute pe Țone să câștige alegerile în 2016, fie vor scoate în față oameni capabili dar care vor fi linșați mediatic cu renumita presă susținătoare a stângii din județ, cărora li se vor inventa și arunca pete peste pete și cărora li se vor regiza scenarii morbide. Întrebarea reală este cine din dreapta oltenițeană este cel mai pregătit și dorește să ocupe funcția de primar?
În niciun caz nu credem că doctorul veterinar Ionel Manea sau fostul prefect Niculae Enciu, decât dacă prin aducerea unuia dintre cei doi în față se va urmări astfel o susținere voalată a celui dorit de Răducu Filipescu în anul 2012 la frâiele orașului cu eforturi de milioane.

Liderul PNL a declarat în aceeași conferință de la Călărași că viitorul candidat la Primăria Oltenița va deveni președinte al filialei locale PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

84 − 74 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie