Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Profesoara Cristiana Drăgan a invitat copii şi tineri la mişcare cu ocazia Zilei Olimpice

De ani de zile, sute de mii de oameni adunați prin Comitetele Olimpice Naţionale din lume sărbătoresc Ziua Olimpică Mondială. Această zi este marcată tradițional prin desfășurarea unei Curse Olimpice, cum a fost Crosul Olimpic la Oltenița.

Ziua Olimpica (24)Organizată ca în fiecare an de profesoara Cristiana Drăgan, întâlnirea compețională de vineri, 3 iunie a.c., a adunat în jur de 300 de copii și adolescenți. Potrivit organizatoarei, orice acțiune de acest fel reprezintă un îndemn pentru toată lumea, indiferent de vârstă, sex sau abilităţi sportive, la mișcare. Organizatoarea declară că se bucură fiindcă la Crosul Olimpic s-au prezentat și copii de la clasa 0, inclusiv câteva persoane mature care și-au amintit de orele de sport din școală.
Cristiana Drăgan citește mesajul președintelui Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach.

Ziua Olimpică a fost sărbătorită la Oltenița pentru a doua oară. Acțiunea s-a desfășurat sub stindardul Academiei Olimpice Române împreună cu Filiala Olimpică Călărași. Crosul a fost planificat pe distanța Parcului Central în lungime, urmând astfel un traseu lejer. Au participat copii și tineri din Gălbinaşi, Vasilaţi, Ulmeni, Mânăstirea, Chiselet, Chirnogi, Crivăţ, Budeşti şi Radovanu, şcolile nr. 2, 5, 6 din Olteniţa, Liceele “Neagoe Basarab” şi “Nicolae Băcescu” din Olteniţa. Au primit tricouri, diplome, medalii, materiale informative COSR.

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR), prin Academia Olimpică Română (AOR), marchează an de an „Ziua Olimpică”, mobilizând cele 40 de filiale judeţene AOR pentru desfăşurarea unor manifestări specifice. Pe data de 23 iunie se celebrează în întreaga lume, înfiinţarea la Paris, în 1894, a Comitetului Internaţional Olimpic. În România, „Ziua Olimpică” a fost aniversată, pentru prima oară, în anul 1987.

Crosurile „Ziua Olimpică” s-au desfăşurat an de an în 39 de judeţe ale ţării.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × five =

1 + 9 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect? Rata de promovabilitate sau rata de promovare? Recentul …
Corespondenta la redactie