Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Profesoara Cristiana Drăgan își propune 5 activități diverse pentru Săptămâna Europeană a Sportului de anul acesta

Laura Suzeanu

Săptămâna Europeană a Sportului (SES), inițiativă la nivelul tuturor celor 28 de țări ale Uniunii Europene, la care s-au mai alăturat și alte țări, a desfășurat lucrările de prezentare a activităților ce fac parte din proiectul european.
Profesor Cristiana Drăgan a reprezentat Asociația Județeană Sportul pentru Toți Călărași la sesiunea SES de la București de zilele trecute.

Cris SESRomânia dezvoltă programe pentru al doilea an consecutiv în cadrul acestei Săptămâni. Vor fi organizate peste 100 de acțiuni sportive în județe din toate regiunile țării.
Potrivit Cristianei Drăgan, Asociația Județeană Sportul pentru Toți Călărași va marca evenimentul prin competiții de orientare sportivă, cros, fotbal, rugby tag iar în sala de fitness gimnastica kango jumps.

Anul acesta, AJSpT Călărași își propune o promovare mai mare în media și un număr dublu de participanți, Cristiana Drăgan estimând 600 de participanți.
”La Șoldanu se va desfășura meciul de rugby tag, la Budeșți vom organiza concurs de orientare în pădure, la Valea Roșie cros și la Oltenița ne-am propus concursuri de frisby.” declară pentru oltenitainfo președintele AJSpT Călărași, profesor Cristiana Drăgan.
Necesitatea acestei vaste acțiuni europene are prevăzute în programul Erasmus+ cofinanțare până în 2020, obiectivul fiind atragerea în perioada prevăzută a altor 100 de milioane de practicanți ai mișcării fizice și sportului. ”Mişcarea în viaţa noastră prezintă beneficii multiple pentru corp si minte, aşa cum spune şi proverbul “Mens sana in corpora sano”! Cum să avem o minte sănătoasă, dacă corpul care o găzduieşte nu este curat, aerisit? Important este să antrenăm corpul zilnic, fie la sala de fitness, pe bicicletă, la alergat sau la bazin, fiindcă antrenând corpul antrenăm și mintea, oferim o altă deschidere gândirii noastre, îi dăm voie să respire. Exerciţiile fizice ne fac să gândim mişcarea, să coordonăm părţi ale corpului nostru; lucrând zilnic, aducem în viaţa noastră o stare de bine! Activitatea fizică ne face să ne menţinem sănătoşi şi inteligenţi și să păstrăm armonia asta până la bătrânețe.” mai spune profesoara de sport Drăgan.

Be ActiveAmbasadorul României pentru SES declara anul trecut la prima ediție în România pentru SES “Organizarea de activități sportive pe tot teritoriul țării poate duce, în opinia mea, la o emulație în rândul tuturor locuitorilor, indiferent de vârstă sau statut social, subliniind încă o dată rolul exercițiului fizic practicat conștient și în locații cât mai diferite, și ca mijloc de integrare social”. Apoi a completat “Noi, cei cu sportul de performanță suntem principalii beneficiari ai muncii dumneavoastră și sper ca prin aportul meu să contribui la creșterea bazei de selecție pentru sportul de performanță”.

La lucrările SES de anul acesta a participat și ministrul Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipa, Narcisa Lecușeanu, ministru secretar de stat, ambasadori SES alături de vicepreședintele Federației Române Sportul pentru Toți, Mihai Androhovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two + seven =

16 − 13 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie