Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Profesoara de sport din Oltenița, Cristiana Drăgan, va reprezenta România la lucrările Forumului European de Sport de la Haga

Laura Suzeanu

Luna martie vine cu evenimente importante pe plan internațional în domeniul sportului, sub impulsul nevoii de a face sport în rândul populației europene. Astfel, lucrările la nivel European privind desfășurarea programelor sportive ca necesitate generală, vor începe pe 8 martie și se vor încheia la 10 martie a.c. la Haga (Olanda).

Cu bicicleta

România va fi mandatată de profesor de sport din Oltenița, președinte în cadrul Asociației Județene ”Sportul pentru Toți” Călărași, Cristiana Drăgan,  și de reprezentantul Federației Române ”Sportul pentru Toți”, Flavia Epureanu.
Potrivit ultimelor statistici, la noi în țară sportul este practicat de numai 42% dintre români. Cristiana Drăgan ne vorbește despre urmările aduse de gradul ridicat de obezitate, alimentația necorespunzătoare, sedentarismul, toate contribuind la agravarea problemelor de sănătate. De aceea mișcarea este vitală, prin nepracticarea sportului se ajunge la probleme de sănătate rebele, uneori chiar agresive. Profesoara de sport ne spune că proiectul European se derulează până în anul 2020: ”La întâlnire vor participa reprezentanți din 24 de țări. Este o dezbatere importantă fiindcă se urmărește implementarea de activități și programe care să atragă populația de toate vârstele pe segmente, să facă mișcare la locul de muncă, în sălile de fitness și aer liber, ceva tip ”loissir”. Eu și reprezentantul Federației vom participa din partea României la raportarea Uniunii Europene cu privire la acest proiect. La Haga se va face o raportare a forumului European de sport. Comisia Europeană pentru Sport va prezenta și analiza toate aspectele proiectului pentru anii ce vor urma. Noi vom face o prezentare cu exemple de bună practică a României pe proiectele existente. Acest program se derulează până în anul 2020.” declară Cristiana Drăgan pentru oltenitainfo.ro.
Aceasta speră ca anul 2016 să fie un an important în ceea ce privește activitățile de sport prin desfășurarea de evenimente declarate, la locul de muncă, în sălile de practicare a sportului, în cadrul diverselor activități. ”Necesitatea promovării sportului este prevăzută în cadrul acestor programe până în anul 2020, obiectivul fiind atragerea a cât mai multor practicanți ai mișcării fizice și sportului. Numărul celor care ajung în pragul obezității este îngrijorător, mai ales la copii. Obezitatea creează probleme, este de cele mai multe ori fatală, mulți nu cunosc acest aspect. Aici intervine și educația sportivă. Oamenii, fie că vorbim de tineri, copii sau vârstnici, trebuie să înțeleagă importanța mișcării. Organizarea de activități sportive pe diverse teme și în locuri diferite poate duce la o concurență activă în rândul locuitorilor, indiferent de vârsta acestora sau de statutul social, încercând să subliniem cu insistență rolul exercițiului fizic practicat conștient.” mai spune profesoara Drăgan.

Anul trecut Săptămâna Europeană s-a desfășurat în luna septembrie iar la dezbateri au participat 25 de județe din România.

Europa-Eu

 

One Response to Profesoara de sport din Oltenița, Cristiana Drăgan, va reprezenta România la lucrările Forumului European de Sport de la Haga

  • Jetzt kann ich an der Diskussion nicht teilnehmen – es gibt keine freie Zeit. Ich werde frei sein – unbedingt werde ich schreiben dass ich denke.
    [url=http://ext.garant.ru/subscribe/?code=mos&sender=garant&date=25042011&url=http%3A%2F%2Fwww.sexyliesa.click%2F]fieldmn[/url]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × 5 =

5 + 2 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

2 februarie 2019

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

Consilierele Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari au primit lovituri de stânga. Nu este vorba de un film cu pugiliști în ring, ar fi fost fair play, ci de un film rupt din realitatea actuală: mutări de interese și jocuri de culise.

Corespondenta la redactie