Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Profesoara de sport din Oltenița, Cristiana Drăgan, va reprezenta România la lucrările Forumului European de Sport de la Haga

Laura Suzeanu

Luna martie vine cu evenimente importante pe plan internațional în domeniul sportului, sub impulsul nevoii de a face sport în rândul populației europene. Astfel, lucrările la nivel European privind desfășurarea programelor sportive ca necesitate generală, vor începe pe 8 martie și se vor încheia la 10 martie a.c. la Haga (Olanda).

Cu bicicleta

România va fi mandatată de profesor de sport din Oltenița, președinte în cadrul Asociației Județene ”Sportul pentru Toți” Călărași, Cristiana Drăgan,  și de reprezentantul Federației Române ”Sportul pentru Toți”, Flavia Epureanu.
Potrivit ultimelor statistici, la noi în țară sportul este practicat de numai 42% dintre români. Cristiana Drăgan ne vorbește despre urmările aduse de gradul ridicat de obezitate, alimentația necorespunzătoare, sedentarismul, toate contribuind la agravarea problemelor de sănătate. De aceea mișcarea este vitală, prin nepracticarea sportului se ajunge la probleme de sănătate rebele, uneori chiar agresive. Profesoara de sport ne spune că proiectul European se derulează până în anul 2020: ”La întâlnire vor participa reprezentanți din 24 de țări. Este o dezbatere importantă fiindcă se urmărește implementarea de activități și programe care să atragă populația de toate vârstele pe segmente, să facă mișcare la locul de muncă, în sălile de fitness și aer liber, ceva tip ”loissir”. Eu și reprezentantul Federației vom participa din partea României la raportarea Uniunii Europene cu privire la acest proiect. La Haga se va face o raportare a forumului European de sport. Comisia Europeană pentru Sport va prezenta și analiza toate aspectele proiectului pentru anii ce vor urma. Noi vom face o prezentare cu exemple de bună practică a României pe proiectele existente. Acest program se derulează până în anul 2020.” declară Cristiana Drăgan pentru oltenitainfo.ro.
Aceasta speră ca anul 2016 să fie un an important în ceea ce privește activitățile de sport prin desfășurarea de evenimente declarate, la locul de muncă, în sălile de practicare a sportului, în cadrul diverselor activități. ”Necesitatea promovării sportului este prevăzută în cadrul acestor programe până în anul 2020, obiectivul fiind atragerea a cât mai multor practicanți ai mișcării fizice și sportului. Numărul celor care ajung în pragul obezității este îngrijorător, mai ales la copii. Obezitatea creează probleme, este de cele mai multe ori fatală, mulți nu cunosc acest aspect. Aici intervine și educația sportivă. Oamenii, fie că vorbim de tineri, copii sau vârstnici, trebuie să înțeleagă importanța mișcării. Organizarea de activități sportive pe diverse teme și în locuri diferite poate duce la o concurență activă în rândul locuitorilor, indiferent de vârsta acestora sau de statutul social, încercând să subliniem cu insistență rolul exercițiului fizic practicat conștient.” mai spune profesoara Drăgan.

Anul trecut Săptămâna Europeană s-a desfășurat în luna septembrie iar la dezbateri au participat 25 de județe din România.

Europa-Eu

 

One Response to Profesoara de sport din Oltenița, Cristiana Drăgan, va reprezenta România la lucrările Forumului European de Sport de la Haga

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 3 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie