Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Profesor Cristiana Drăgan la SCULT Fest Estonia 2018: ”O provocare extrem de inteligentă acest proiect…”

Elisabeta Genoa

Zilele acestea s-a desfășurat la Tallinn, în Estonia, un eveniment sportiv destinat factorilor de decizie din domeniul sportului, tuturor iubitorilor de sport. Cristiana Drăgan din Oltenița (președinte AJSpT Călărași), Elena Șerban Temișan (membru AJSpT Căălărași), Adriana Bărcean, membru în Biroul Federal de Sport, au reprezentat România la Tallinn. Scopul organizării acțiunii este popularizarea și recunoașterea voluntariatului sportiv, deoarece acestea sunt forțele principale fără de care un eveniment sportiv major nu ar putea avea loc. Pentru a cincea oară, SCULT Fest 2018 s-a concentrat pe “Viitorul evenimentelor sportive de succes”, la inițiativa Mișcării Internaționale de Sport Voluntar SCULT.

SCULT Fest s-a organizat la Universitatea din Tallinn, Estonia. Ziua a culminat cu ceremonia de decernare a premiilor SCULT, celebrând eforturile deosebite ale voluntarilor, brandurilor și organizațiilor din întreaga lume.
Organizatorii evenimentului sportiv din Tallin au salutat persoanele asociate cu cluburile sportive, factorii de decizie în domeniul sportului și stilul de viață sănătos, pe toți ceilalți iubitori de sport curioși. ”Au fost premiați voluntarii anului, copii și adulți. De asemenea, au fost recompensate cu premii și asociațiile europene care desfășoară campionate la ei în țară.” declară profesor Cristiana Drăgan.
În plus față de schimbul de experiență și de cursurile de masterat, SCULT Fest reunește reprezentanți internaționali în domeniul sportului din întreaga lume – de exemplu, Linda Moir de la Jocurile Olimpice din 2012, Virgin Atlantic (2016), Mel Young, președintele Homeless World Cup in Football (2017), Manageri de Voluntari Jenni Siren și Heidi Freundlich de la Campionatele Mondiale FIS Nordic din Lahti (2017).
Premiile SCULT Fest & SCULT fac parte din procesul de internaționalizare a Mișcării Mondiale a Voluntarilor în Sport SCULT.com , susținut parțial de programul Erasmus + Sport și de Fundația Națională Estonă a Societății Civile.

La evenimentul internațional au participat și reprezentanți din țări precum Cehia, Elveția, Austria. Au fost în jur de 100 de participanți. ”O provocare extrem de inteligentă acest proiect. Sportul se și face, nu doar se predă. Vrem să contribuim la promovarea sportului de masă, să punem și noi în aplicare tot ce ne-am propus la această întâlnire, pentru simțul civic, social. Viziunea trebuie să fie alta, una largă: sport-comunicare sau educație fizică-campanii și proiecte sportive. Experiența de schimb pe bune practici a dat mereu rezultate. Toți cei care participăm la astfel de evenimente internaționale, mai ales că avem multe de învățat de aici, trebuie să ne bucurăm, după care să cuplăm la acest curent pe toți, aducându-i la zi cu tendințele lumii sportive. Este importantă sau mai importantă dezvoltarea tehnologiei, felul în care evoluează tinerii. Proiectele de succes de aici vin. Toate ONG-urile, nu doar cele ca asociațiile județene Sportul pentru Toți, trebuie să punem umărul la treabă, să aducem mișcarea în prim plan: o societate sănătoasă care se mișcă spiritual, fizic, pedagogic, educativ, progresiv adică.” mai spune Cristiana Drăgan, profesor de sport și președinte AJSpT Călărași, vicepreședinte Federația Română Sportul pentru Toți.

Acțiunea face parte din seria evenimentelor IRONMAN.

SCULT Fest & Awards 2018 are două evenimente secundare (în limba estonă):
1. SCULT School Sport Forum 2018 pentru profesorii de PE și directorii școlilor
2. SCULT Academy 2018 pentru voluntari din domeniul sportului și managerii acestora

SCULT FEST 2018 “Educație Spordisündmuste Tulevik” eestikeelse KAVA leiad siit!

 

Let”s do it, Ironman!
Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie