Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza ANM pentru 1-3 aprilie 2020

Meteorologii au emis pentru data de 1 aprilie temperaturi scăzute față de normala acestei perioade. De astfel, au precizat și că pe perioada lunii aprilie, temperaturile vor fi mult mai scăzute față de temperaturile normale. Vremea va fi deosebit de rece pentru acest interval mai ales în timpul nopților și al dimineților. Temperaturile minime negative vor ajunge local la -5 grade, în special în jumătatea de nord a țării. De asemenea, bruma și înghețul își vor face apariția local și se vor identifica la sol. Acestea sunt în vigoare până pe data de 3 aprilie.

Pentru data de astăzi, 1 aprilie, vântul se va intensifica în regiunile sudice, cu amplificările senzației de frig. Precipitații slabe mixte se vor semnala local în extremitatea de sud-vest a țării. Totodată, vremea din această lună va fi mult mai stabilă față de luna precedentă, unde s-au înregistrat schimbări de vreme majoră.

Vremea în luna aprilie

Săptămâna 30.03-06.04, înregistrează valori termice mai coborâte, în cea mai mare parte a țării. De astfel, regiunile vestice și nord-vestice vor fi cele mai afectate. Sud-estul țării înregistrează temperaturi medii, chiar apropiate de normala acestei perioade. Precipitațiile își vor face apariția în regiunile sudice, mai ales în partea de nord a Olteniei și Munteniei.
Pentru restul lunii, temperaturile aerului sunt apropiate de cele normale, dar pot fi mai coborâte local și în zonele de munte. Totodată, temperaturile pot fi mai ridicate în regiunile extracarpatice. De astfel, precipitațiile vor fi în cantități apropiate de cele normale, pentru acest interval, pe toată zona țării. Aproximativ în toate regiunile, temperaturile aerului sunt și ele apropiate de cele normale, mai coborâte se pot afla în zonele montane.

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Este corect “cel mai celebru”? Unele structuri lingvistice sunt atât …
Corespondenta la redactie