Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza ANM pentru 1-3 aprilie 2020

Meteorologii au emis pentru data de 1 aprilie temperaturi scăzute față de normala acestei perioade. De astfel, au precizat și că pe perioada lunii aprilie, temperaturile vor fi mult mai scăzute față de temperaturile normale. Vremea va fi deosebit de rece pentru acest interval mai ales în timpul nopților și al dimineților. Temperaturile minime negative vor ajunge local la -5 grade, în special în jumătatea de nord a țării. De asemenea, bruma și înghețul își vor face apariția local și se vor identifica la sol. Acestea sunt în vigoare până pe data de 3 aprilie.

Pentru data de astăzi, 1 aprilie, vântul se va intensifica în regiunile sudice, cu amplificările senzației de frig. Precipitații slabe mixte se vor semnala local în extremitatea de sud-vest a țării. Totodată, vremea din această lună va fi mult mai stabilă față de luna precedentă, unde s-au înregistrat schimbări de vreme majoră.

Vremea în luna aprilie

Săptămâna 30.03-06.04, înregistrează valori termice mai coborâte, în cea mai mare parte a țării. De astfel, regiunile vestice și nord-vestice vor fi cele mai afectate. Sud-estul țării înregistrează temperaturi medii, chiar apropiate de normala acestei perioade. Precipitațiile își vor face apariția în regiunile sudice, mai ales în partea de nord a Olteniei și Munteniei.
Pentru restul lunii, temperaturile aerului sunt apropiate de cele normale, dar pot fi mai coborâte local și în zonele de munte. Totodată, temperaturile pot fi mai ridicate în regiunile extracarpatice. De astfel, precipitațiile vor fi în cantități apropiate de cele normale, pentru acest interval, pe toată zona țării. Aproximativ în toate regiunile, temperaturile aerului sunt și ele apropiate de cele normale, mai coborâte se pot afla în zonele montane.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

Corespondenta la redactie