Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 1-3 martie 2016

Vremea în țară
La noapte

Înnorãrile vor fi accentuate în toate regiunile și va ploua în Banat, Crișana, Maramureș și nordul Olteniei, Primavara Transilvaniaunde cantitãțile de apã vor depãși pe arii restrânse 15 l/mp, iar izolat 25 l/mp, îndeosebi în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali. Vor fi mai ales averse și vor fi posibile și descãrcãrile electrice. În celelalte regiuni ploile se vor semnala local și vor fi în general slabe cantitativ, iar în zona montanã înaltã se vor semnala lapovițe și ninsori. Vântul va avea intensificãri la munte, unde viteza la rafalã va depãși 65…70 km/h, iar pe crestele înalte 85…90 km/h, dar temporar și în restul teritoriului pe spații restrânse și la cote mai reduse. Temperaturile minime, cu mult peste normele climatologice ale perioadei, vor fi cuprinse între 2 și 10 grade.

Marți 1 martie

Deși valorile termice vor marca o scãdere în vestul și nord-vestul teritoriului, vremea se va menține mult mai caldã, decât în mod normal la aceastã datã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 grade în Maramureș și dealurile Crișanei și 19 grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime se vor situa între -1 și 7 grade. Cerul va fi mai mult noros în vestul, nordul și centrul țãrii și va ploua în Maramureș, cea mai mare parte a Crișanei și Transilvaniei, local în Banat, Oltenia și nordul Moldovei, iar în zonele de munte, ziua vor fi mai ales ploi, iar noaptea și lapovițe sau ninsori. Cantitãțile de apã mai pot depãși, izolat, 15 l/mp, cu precãdere la munte. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, cu unele înnorãri la începutul zilei, când pe arii restrânse va ploua slab și trecãtor. Vântul va mai avea intensificãri în toatã zona montanã, cu viteze de peste 65…75 km/h, iar pe crestele cele mai înalte rafalele vor depãși 85…90 km/h. În restul teritoriului, rafalele se vor semnala îndeosebi în prima parte a intervalului, pe spații restrânse și la cote mai reduse.

Miercuri 2 martie

În vestul, centrul și nordul țãrii, vremea se va rãci, înnorãrile vor fi persistente și, pe arii restrânse, îndeosebi ziua, vor cãdea precipitații slabe, mai ales ploi, iar în zonele de munte se vor semnala ploi, lapovițe și ninsori. În restul teritoriului, valorile termice se vor menține mai ridicate decât cele normale pentru aceastã perioadã, cerul va fi variabil și doar cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în prima parte a intervalului, cu precãdere la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, între 4 grade în Maramureș și dealurile Crișanei și 18 grade, izolat, în Muntenia și vestul Dobrogei, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 7 grade.

Joi 3 martie

Valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice perioadei în majoritatea zonelor țãrii. În cursul zilei cerul va avea unele înnorãri și doar izolat vor fi ploi slabe de scurtã duratã. Spre searã și noaptea nebulozitatea se va accentua și va ploua în vest și în sud-vest și pe arii mai restrânse în rest. În zona montanã, precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri la munte, în sudul Banatului și doar izolat în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 și 17 grade, iar cele minime se vor situa între 1 și 7 grade.

Vremea în Oltenița
La noapte

Nebulozitatea se va accentua treptat, iar spre sfârșitul nopții vor fi condiții de ploaie slabã. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã, mult mai ridicatã fațã de normele perioadei, va fi de 7…8 grade.

BranduseMarți 1 martie

Vremea va fi mult mai caldã decât în mod obișnuit la început de martie. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în prima parte a zilei, când trecãtor vor mai fi condiții de ploaie slabã. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificãri la începutul intervalului. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimã va fi de 4…6 grade.

Miercuri 2 martie

Valorile termice se vor menține peste mediile multianuale. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi în jur de 16 grade, iar cea minimã de 1…3 grade.

Joi 3 martie

Valorile termice se vor situa peste mediile climatologice specifice pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil ziua, apoi se va înnora și în cursul nopții trecãtor va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimã va fi de 5…7 grade.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 1 = 7

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

2 februarie 2019

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

Consilierele Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari au primit lovituri de stânga. Nu este vorba de un film cu pugiliști în ring, ar fi fost fair play, ci de un film rupt din realitatea actuală: mutări de interese și jocuri de culise.

Corespondenta la redactie