Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 1-4 aprilie 2016

Vremea în țară
La noapte

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã și Ce frumoasa e primavaratrecãtor în regiunile vestice și centrale. Temperaturile minime, mai mari decât cele obișnuite ale datei, se vor încadra între 3 și 13 grade, mai scãzute în depresiunile intramontane.

Vineri 1 aprilie

Luna aprilie va debuta cu o zi deosebit de caldã, astfel cã temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 20 și 27 de grade. Va predomina un aspect frumos al vremii, cu cer variabil în regiunile nordice, senin în restul țãrii și vânt slab și moderat. Seara și noaptea, cerul se va înnora temporar în nord, în centru și în nord-est și va ploua local, în special în zona Carpaților Orientali, unde pe crestele mai înalte pot apãrea și precipitații mixte. Ploile, mai ales cu caracter de aversã, pot fi însoțite trecãtor de descãrcãri electrice. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țãrii, urmând sã atingã viteze mai mari la munte, în Moldova, Bãrãgan și Dobrogea. Temperaturile minime, mai scãzute decât în nopțile precedente – în regiunile nordice, unde vor fi apropiate de mediile climatologice specifice perioadei și mult mai ridicate decât acestea, în restul teritoriului, vor fi cuprinse, în marea lor majoritate, între 3 și 13 grade.

Sâmbătă 2 aprilie

Vremea se va rãci, fațã de intervalul precedent, așa încât în majoritatea zonelor regimul termic se va apropia de cel specific acestei perioade din an. Rãcirea va fi mai accentuatã în jumãtatea de nord-est a țãrii. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorãri trecãtoare, îndeosebi dupã-amiaza și seara, mai ales în zonele montane și submontane din Muntenia și Oltenia, unde doar izolat vor fi posibile averse slabe de ploaie. În cursul zilei, vântul va prezenta intensificãri în regiunile extracarpatice și pe crestele montane.Temperaturile maxime vor avea valori de la 10…11 grade în jumãtatea nordicã a Moldovei, pânã în jur de 23 de grade în vestul Olteniei, iar cele minime se vor încadra între 0 și 10 grade, mai coborâte în depresiuni spre -5…-4 grade. Spre sfârșitul intervalului, izolat în nordul Moldovei, nordul și estul Transilvaniei, se va produce brumã, iar în zonele joase vor fi condiții de ceațã.

Duminică 3 aprilie

Vremea se va încãlzi astfel încât, regimul termic va fi caracterizat de valori peste cele ce ar fi normale la aceastã datã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 12 și 22 de grade, iar cele minime între 1 și 11 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei. Cerul va fi variabil cu înnorãri trecãtoare. Vântul va slab pânã la moderat, cu unele intensificãri la munte, cu precãdere în zona Munților Banatului. În orele dimineții, în zonele joase vor fi condiții de ceațã.

Luni 4 aprilie

Vremea va continua sã se încãlzeascã și va deveni mult mai caldã decât în mod obișnuit, în special în partea de vest a țãrii. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri la munte unde izolat vor fi posibile averse slabe, îndeosebi dupã-amiazã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 25 de grade, mai scãzute pe litoral spre 10…12 grade, iar cele minime între 2…3 grade în depresiuni și 12…13 grade în Dealurile Vestice. În orele dimineții, în zonele joase vor fi condiții de ceațã.

Vremea în Oltenița
La noapte

Cerul va fi variabil și vântul slab pânã la moderat. Temperatura minimã, mai ridicatã decât cea caracteristicã datei, va fi de 7…9 grade.

Vine primavaraVineri 1 aprilie

Luna aprilie va debuta cu o zi însoritã și deosebit de caldã, cu o maximã a temperaturii aerului de 26…27 de grade. Noaptea cerul va fi variabil, iar vântul va deveni moderat, cu unele intensificãri spre dimineațã. Temperatura minimã va fi de 10…11 grade.

Sâmbătă 2 aprilie

Vremea se va rãci, astfel încât temperatura aerului va avea o valoare maximã de 16…17 grade și o minimã de 3…4 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va prezenta unele intensificãri în cursul zilei.

Duminică 3 aprilie

Vremea va fi predominant frumoasã și se va încãlzi ușor, urmând a se înregistra o maximã termicã în jurul a 19 grade și o minimã de 6…8 grade. Cerul va fi variabil la senin ziua, cu înnorãri în timpul nopții. Vântul va sufla slab și moderat.

Luni 4 aprilie

Vremea va continua sã se încãlzeascã, devenind mai caldã decât în mod normal pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 20…21 de grade, iar cea minimã de 5…7 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − 1 =

8 + 1 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

Corespondenta la redactie