Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 1-4 iulie 2015

Vremea în țară
La noapte
Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în regiunile nordice, centrale și sud-vestice, precum și în zoneleCascada munte montane. Se vor semnala averse, însoțite de descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului, local în Maramureș, Transilvania, Oltenia și la munte, pe arii restrânse în Muntenia și Moldova și izolat în rest. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în prima parte a nopții când vor fi și condiții de grindinã, iar cantitãțile de apã vor depãși cu totul izolat 20 l/mp. Treptat, spre dimineațã, manifestãrile de instabilitate atmosfericã vor diminua în intensitate și aria lor se va restrânge. Temperaturile minime vor cuprinse între 10 și 20 de grade.

Miercuri 1 iulie
Îndeosebi dupã-amiaza și în prima parte a nopții, gradul de instabilitate atmosfericã va fi ridicat în Maramureș, Transilvania, Oltenia, precum și în zonele deluroase și montane și se va manifesta prin înnorãri temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Cantitãțile de apã vor depãși local 15…20 l/mp, iar izolat, cu precãdere în zona Carpaților Meridionali, vor fi de peste 40 l/mp și vor fi posibile cãderi de grindinã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, dar spre searã și noaptea, în Moldova, Muntenia și Dobrogea vor fi dezvoltãri noroase convective ce vor determina local fenomene specifice instabilitãții atmosferice și punctiform cantitãți de apã mai importante – peste 25 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 30 de grade, iar cele minime între 10 și 20 de grade.

Joi 2 iulie
Vremea va fi în general instabilã la munte și în regiunile din jumãtatea de est, unde vor fi înnorãri temporar accentuate și local se vor semnala averse și descãrcãri electrice. Aceste fenomene vor fi mai frecvente dupã-amiaza și la începutul nopții, când aversele vor avea și caracter torențial, vor fi posibile cãderi de grindinã, iar cantitãțile de apã vor depãși punctiform 25…30 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în regiunile estice și vestice, dar de scurtã duratã și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 32 de grade, iar cele minime între 10 și 19 grade, mai scãzute în depresiuni.

Vineri 3 iulie
În regiunile estice și sud-estice, precum și în zona Carpaților Orientali și Meridionali vor fi înnorãri temporar accentuate, local se vor semnala averse, iar vântul va avea intensificãri temporare. Fenomenele vor fi mai intense în Dobrogea, unde ploile vor avea și caracter torențial, vor fi însoțite de descãrcãri electrice și izolat se pot cumula cantitãți însemnate de apã. În restul teritoriului cerul va fi variabil, ploi de scurtã duratã vor fi posibile doar izolat, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 și 31 de grade, iar cele minime între 9 și 20 grade.

Sâmbătă 4 iulie
Vremea va fi în general frumoasã și se va încãlzi fațã de intervalul anterior, astfel încât va deveni cãlduroasã în zonele de câmpie. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în regiunile sudice și sud-estice, unde pe spații restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în Dobrogea și pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 33 de grade, iar cele minime între 10 și 20 de grade.

Vremea în Oltenita
La noapte
Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în primele orele ale nopții când vor fi posibile averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de 14…16 grade.

Pisicute varaMiercuri 1 iulie
Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate dupã-amiaza și noaptea, dar cu precãdere în orele serii se vor semnala averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimã va fi de 15…17 grade.
Joi 2 iulie
Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate pe parcursul zilei, iar dupã-amiaza vor fi averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 27…28 de grade, iar cea minimã de 14…16 grade.

Vineri 3 iulie
Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare și condiții pentru averse. Vântul va avea ușoare intensificãri. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimã va fi de 15…17 grade.
Sâmbătă 4 iulie
Vremea se va încãlzi ușor, astfel încât va deveni cãlduroasã în orele amiezii, când temperatura maximã va fi de 30…31 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri pe parcursul zilei, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de 16…18 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen − eight =

+ 13 = 17

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Sensul şi originea expresiei “Patul lui Procust” În cultura română, …
Corespondenta la redactie