Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 10-13 iulie 2015

Vremea în țară
La noapte
Instabilitatea atmosfericã se va manifesta prin înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice, Piscina cu catelusintensificãri de scurtã duratã ale vântului, care vor lua și aspect de vijelie și pe arii restrânse cãderi de grindinã, local în Moldova, Muntenia și la munte și pe arii restrânse în Transilvania, Oltenia și Dobrogea. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitãțile de apã vor depãși izolat 20…25 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 24 de grade.

Vineri 10 iulie
Valorile termice vor marca o scãdere și în regiunile sudice și estice, astfel cã, la scara întregii țãri, vor fi apropiate de normele climatologice specifice acestei perioade. În jumãtatea de sud-est a țãrii, mai ales în timpul zilei, cerul va avea înnorãri temporar accentuate și pe arii restrânse se vor semnala averse și descãrcãri electrice. Izolat cantitãțile de apã vor depãși 15 l/mp și vor fi condiții de grindinã. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ploi de scurtã duratã se vor semnala doar izolat, la munte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri locale în cursul zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 de grade în Maramureș și 32 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime se vor situa între 4…5 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 21 de grade pe litoral.

Sâmbătă 11 iulie
Vremea va fi frumoasã. Cerul va fi mai mult senin ziua, apoi va deveni variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în prima parte a intervalului în nord-estul și în sud-vestul țãrii, precum și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 și 31 de grade, iar cele minime se vor încadra între 3…4 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 19…20 de grade pe litoral.

Duminică 12 iulie
Vremea se va menține predominant frumoasã și se va încãlzi ușor în cea mai mare parte a țãrii. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorãri, ziua la munte unde izolat vor fi ploi slabe, de scurtã duratã, iar în timpul nopții în regiunile vestice și nord-vestice unde, pe arii restrânse, vor fi averse, posibil însoțite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri trecãtoare pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 și 33 de grade, iar cele minime se vor încadra între 10 și 21 de grade, mai scãzute în depresiuni, spre 4 grade.

Luni 13 iulie
În jumãtatea de nord a țãrii și la munte cerul va avea înnorãri temporar accentuate și vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 și 32 de grade, iar cele minime se vor încadra între 10 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 21 de grade pe litoral.

Vremea în Oltenița
Cocktail varaLa noapte
Cerul va avea înnorãri și temporar se vor semnala averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura minimã va fi de 20…21 de grade.

Vineri 10 iulie
Vremea se va rãci accentuat fațã de ziua precedentã, astfel cã maxima se va situa în jurul valorii de 25 de grade. Cerul va prezenta înnorãri temporar accentuate ziua, când se vor semnala averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului, apoi va deveni variabil. Temperatura minimã va fi de 15…16 grade.

Sâmbătă 11 iulie
Vremea va fi frumoasã și se va încãlzi ușor fațã de ziua precedentã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 28…29 de grade, iar cea minimã de 15…16 grade, mai scãzutã în zona perifericã, spre 13 grade.

Duminică 12 iulie
Vremea se va menține frumoasã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimã va fi de 14…16 grade.

Luni 13 iulie
Vremea se va menține frumoasã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în a doua parte a nopții, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimã va fi de 16…18 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

44 + = 45

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie