Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 11-14 aprilie 2016

Vremea in tara
La noapte
Vremea va fi în general instabilã. Temporar înnorãrile vor fi accentuate și va ploua pe arii extinse în est, Primavara ploioasaîn sud și în centru, precum și la munte; vor fi mai ales averse, însoțite de descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în zona Carpaților Meridionali și Orientali, în nordul Munteniei și în jumãtatea de sud a Moldovei, cantitãțile de apã vor depãși local 15…20 l/mp și izolat 30…40 l/mp. În restul teritoriului ploile se vor semnala pe spații restrânse și vor fi în general slabe. Temperaturile minime se vor încadra între 6 și 13 grade.

 Luni 11 aprilie
Vremea se va menține în general instabilã, cu înnorãri temporar accentuate și ploi pe arii extinse în est, sud și centru, precum și la munte, și local în restul teritoriului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în zona Carpaților Meridionali și Orientali, în nordul Munteniei și în jumãtatea de sud a Moldovei, îndeosebi ziua și în prima parte a nopții, cantitãțile de apã vor depãși local 15 l/mp și izolat 30 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri locale la munte și izolat în celelalte zone. Temperaturile maxime, apropiate de cele climatologic specifice perioadei, vor fi cuprinse între 12 și 20 de grade, iar cele minime se vor încadra între 6 și 12 grade.

Marti 12 aprilie
Vremea se va încãlzi ușor în majoritatea regiunilor. Ziua, cerul va avea înnorãri temporare și va ploua slab, local la munte, în centrul și estul țãrii și pe arii restrânse în rest. În timpul nopții, cerul va deveni variabil, iar ploile se vor semnala doar izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în zona montanã și în regiunile sud-vestice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 și 24 de grade, iar cele minime între 5 și 12 grade. Spre dimineațã, în sud-estul teritoriului vor fi condiții de ceațã.

 Miercuri 13 aprilie
Valorile termice vor continua sã creascã și vremea va deveni mai caldã decât în mod obișnuit în aceastã perioadã. În cursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în nordul, centrul și estul țãrii, unde doar izolat va mai ploua slab. Noaptea înnorãrile se vor accentua în regiunile intracarpatice, unde va ploua local; vor fi și averse, posibil însoțite de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în sud-vestul țãrii și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 grade în deltã și 26 de grade în sudul Olteniei și al Munteniei, iar cele minime între 3 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 14 grade în sudul Banatului. Dimineața, în sud-estul teritoriului vor fi condiții de ceațã.

 Joi 14 aprilie
Vremea va deveni în general instabilã și se va rãci ușor în cea mai mare parte a țãrii. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate și va ploua, pe arii extinse în jumãtatea nordicã a teritoriului și local în rest. Ploile vor fi mai ales sub formã de aversã și vor fi însoțite de descãrcãri electrice. Temporar, vântul va avea intensificãri în toate regiunile, iar pe crestele montane va sufla tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 și 23 de grade, iar cele minime între 4 și 12 grade.

Vremea in Oltenita
La noapte
Cerul va avea înnorãri accentuate, temporar va ploua și vor fi posibile descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de 11…12 grade.

Copac infloritLuni 11 aprilie
Vremea va fi în general instabilã, iar valorile termice diurne vor fi apropiate de mediile climatologice ale datei. Cerul va avea înnorãri și, mai ales ziua, temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimã va fi de 10…11 grade.

 Marti 12 aprilie
Vremea se va încãlzi ușor, astfel cã maxima termicã va fi de 20…21 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri ziua, când vor fi posibile ploi slabe, de scurtã duratã, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 8…10 grade.

Miercuri 13 aprilie
Vremea va fi în general frumoasã și va deveni mai caldã decât în mod normal în aceastã perioadã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 24…25 de grade, iar cea minimã de 9…11 grade.

Joi 14 aprilie
Vremea va fi ușor instabilã, iar valorile termice vor marca o scãdere fațã de ziua precedentã. Cerul va fi temporar noros, trecãtor va ploua și sunt posibile descãrcãri electrice. Vântul va avea intensificãri, mai ales noaptea. Temperatura maximã va fi de 20…21 de grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 10 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nine + 4 =

82 − 81 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

2 februarie 2019

Abuz de putere sau atac de stânga? Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari suspendate din ALDE Oltenița

Consilierele Cristiana Drăgan și Valentina Vasilari au primit lovituri de stânga. Nu este vorba de un film cu pugiliști în ring, ar fi fost fair play, ci de un film rupt din realitatea actuală: mutări de interese și jocuri de culise.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – grape-fruit/ grefuit/ grep/ grepfrut? Fructul citric, …
Corespondenta la redactie