Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 11-14 iulie 2016

Vremea in tara
La noapte
Cerul va fi variabil spre mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane și pe litoral. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 și 19 grade.

Luni 11 iulie
Vremea va fi predominant frumoasã, dar va deveni cãlduroasã în cea mai mare parte a țãrii, izolat De varacanicularã în Lunca Dunãrii, unde se va resimți disconfort termic, dupã-amiazã. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorãri în zona montanã, unde doar cu totul izolat vor fi ploi de scurtã duratã și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura aerului va avea valori maxime cuprinse între 25 și 35 de grade și minime între 12 și 21 de grade, mai coborâte în estul Transilvaniei spre 8…9 grade.

Marti 12 iulie
Vremea va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a țãrii, devenind canicularã și cu disconfort termic dupã-amiaza, local în regiunile vestice și sudice, dar izolat și în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 36 de grade, mai scãzute pe litoral, unde vor fi între 26 și 28 de grade, iar cele minime între 9 grade în estul Transilvaniei și 23 de grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorãri doar în a doua parte a nopții în Banat, unde izolat vor fi condiții pentru averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri temporare în sud-vestul și în nord-estul țãrii, dar și pe crestele montane.

Miercuri 13 iulie
Vremea va rãmâne cãlduroasã, local canicularã în zonele de câmpie și podiș, iar disconfortul termic va fi accentuat; indicele temperaturã-umezealã se va situa în jurul pragului critic de 80 în vestul și nord-vestul țãrii, local în sud și centru și pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 30 și 37 de grade, mai scãzute pe litoral unde vor fi între 27 și 29 de grade, iar cele minime între 11 grade în estul Transilvaniei și 24 de grade în Dealurile de Vest. Totuși, spre searã și în cursul nopții, instabilitatea atmosfericã se va accentua treptat în regiunile vestice, nordice și centrale, precum și în toatã zona de munte, unde vor fi înnorãri temporar accentuate, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului cu aspect de vijelie și grindinã. În restul teritoriului cerul va fi variabil la senin, iar astfel de fenomene își vor face apariția pe spații restrânse în a doua parte a intervalului, cu o probabilitate mai mare în zonele submontane.

Joi 14 iulie
Instabilitatea atmosferica va fi pronunțatã în regiunile intracarpatice, iar valorile termice vor marca o scãdere. Astfel, temporar înnorãrile vor fi accentuate și pe arii extinse vor fi averse, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și grindinã. În restul teritoriului, disconfortul termic va continua sã fie accentuat, vremea menținându-se canicularã în Câmpia Românã și Podișul Moldovei dar, spre searã și mai ales în cursul nopții, fenomene specifice instabilitãții atmosferice se vor semnala pe arii mai restrânse și în aceste zone, cu o probabilitate mai mare de apariție în Oltenia, Moldova și în partea de nord și de vest a Munteniei. Frecvent ploile vor avea carcater torențial și se vor acumula cantitãți de apã însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 și 37 de grade, iar cele minime între 13 și 23 de grade.

Vremea in Oltenita
La noapte
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 16…18 grade.

Vara plajaLuni 11 iulie
Vremea va fi cãlduroasã, cu o maximã a temperaturii aerului în jur de 32 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 17…19 grade.

Marti 12 iulie
Vremea se va menține cãlduroasã. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimã va fi de 17…19 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat.

 Miercuri 13 iulie
Vremea va rãmâne cãlduroasã, canicularã dupã-amiaza, iar disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperaturã-umezealã urmând a depãși ușor pragul critic de 80. Temperatura maximã va fi de 34…35 de grade, iar cea minimã de 18…20 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat.

Joi 14 iulie
Disconfortul termic va fi deosebit de ridicat, vremea fiind canicularã în orele amiezii și ale serii, când temperatura va atinge un maxim ce se va situa în jurul valorii de 37 de grade. Ziua, cerul va fi variabil la senin, cu înnorãri în cursul nopții când probabilitatea de apariție a fenomenelor specifice instabilitãții atmosferice va fi în creștere. Minima termicã va fi de 19…21 de grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × one =

− 1 = 2

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – “costum de haine” sau “costum”? Structura …
Corespondenta la redactie