Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 11-14 noiembrie 2015

Vremea în țară
La noapte
Cerul va avea înnorãri și va ploua, pe arii restrânse în regiunile nordice și centrale, precum și în zona Drum Toamnamontanã și izolat în rest, iar în sudul țãrii vor avea și caracter de aversã. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în sud, est și centru, dar mai ales la munte, unde pe crestele înalte va continua sã fie tare. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 5 și 15 grade. Izolat se va mai semnala ceațã.

Miercuri 11 noiembrie
Vremea va fi caldã, chiar deosebit de caldã pentru aceastã datã, cu precãdere în regiunile sudice, unde înnorãrile vor fi temporare și numai izolat va ploua. În restul teritoriului, cerul va fi mai mult noros, iar ploile vor fi prezente pe spații restrânse, în special în zona de munte. Vântul va prezenta intensificãri în Moldova și Dobrogea, local în Oltenia și Transilvania, dar mai ales pe crestele montane, unde va fi tare. Temperaturile maxime se vor încadra între 11 grade în Transilvania și 24 de grade în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 13 grade. Pe arii restrânse, în zonele joase de relief, îndeosebi dimineața și noaptea se va semnala ceațã.

Joi 12 noiembrie
Vremea va fi deosebit de caldã în cea mai mare parte a țãrii. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 13 grade în Maramureș și Transilvania și 25 de grade, izolat, în Oltenia și Muntenia, iar cele minime între 3 și 12 grade, ușor mai scãzute în depresiuni. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorãri, mai ales în cursul zilei, în regiunile nordice și centrale, unde numai izolat, cu precãdere la munte, va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri pe crestele montane, iar spre sfârșitul intervalului și în Moldova și pe litoral. Pe arii restrânse în zonele joase, îndeosebi noaptea, se va semnala ceațã.

Vineri 13 noiembrie
Valorile termice vor marca o scãdere ușoarã fațã de ziua precedentã în cea mai mare parte a țãrii, însã acestea vor fi în continuare mai ridicate decât cele normale pentru a doua decadã a lunii noiembrie, cu precãdere în regiunile sudice. Cerul va fi variabil dar dimineața și mai ales noaptea, în zonele joase de relief local se va semnala ceațã sau nebulozitate joasã, posibil persistentã în extremitatea de vest a teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane, iar trecãtor și în Moldova și Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 22 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 10 grade, mai scãzute în depresiuni.

Sâmbătă 14 noiembrie
Cerul va avea înnorãri și se vor semnala ploi slabe, local în nordul și pe arii restrânse în centrul și nord-estul țãrii și doar izolat în rest. În a doua parte a intervalului, în nordul în Carpaților Orientali, la altitudini de peste 1800 m, vor fi precipitații mixte. Vântul va prezenta intensificãri trecãtor și izolat în majoritatea zonelor, iar pe crestele montane va fi tare. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 și 10 grade. În zonele joase, mai ales dimineața, se va semnala ceațã.

 

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va avea înnorãri, mai accentuate spre dimineațã când va ploua. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 8…10 grade.

Toamna AurieMiercuri 11 noiembrie
Vremea va fi deosebit de caldã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri, în special în prima parte a zilei, când temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimã va fi de 7…9 grade.

Joi 12 noiembrie
Vremea se va menține deosebit de caldã pentru aceastã datã din an. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 20…21 de grade, iar cea minimã de 7…9 grade.

Vineri 13 noiembrie
Valorile termice vor fi în continuare mult mai ridicate decât cele normale pentru a doua decadã a lunii noiembrie. Cerul va fi variabil spre senin, dar în partea a doua a intervalului se va semnala nebulozitate joasã sau ceațã. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 18…19 grade, iar cea minimã de 6…8 grade.

Sâmbătă 14 noiembrie
Cerul va avea înnorãri, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 16…17 grade, iar cea minimã de 5…7 grade. Mai ales dimineața vor fi condiții de ceață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

25 − = 18

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie