Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 12 – 15 ianuarie 2015

Vremea in tara

La noapte
Cerul va fi mai mult noros și vor fi precipitații în majoritatea regiunilor. În zonele montane va ninge, iar vântul va sufla tare, cu peste 80…90 km/h pe creste, viscolind și troienind zãpada. În regiunile din vestul, centrul și nordul țãrii vor fi precipitații predominant sub formã de ninsoare, pe arii extinse, dar slabe cantitativ. În sudul Moldovei, în Muntenia și în DoNinsoarebrogea va ploua în prima parte a nopții, apoi ploile se vor transforma local în lapovițã și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri locale, temporare, cu viteze mai mari în sudul Olteniei, unde rafalele vor atinge 60…70 km/h. Temperaturile minime se vor încadra între -4 și 4 grade.

Luni, 12 ianuarie
Valorile termice vor marca o scãdere fațã de intervalul anterior, astfel cã cele maxime se vor încadra în general între 0 și 7 grade, iar minimele între -9 și 0 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare. În zona de munte vor mai fi ninsori slabe, în sud-est în prima parte a zilei local vor fi precipitații mixte, iar în regiunile nord-vestice va ninge slab la început, apoi vor fi și lapovițe sau ploi ce vor favoriza depunerile de polei. Vântul va fi slab și moderat, cu intensificãri locale, iar pe creste va sufla tare, trecãtor viscolind ninsoarea. Spre dimineațã izolat va apãrea ceața.

Marti, 13 ianuarie
Vremea va fi în general frumoasã. Cerul va fi variabil la senin, dar se va semnala ceațã, pe arii restrânse în orele dimineții și cu caracter local noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 0 și 9 grade, iar cele minime între -16 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 3…5 grade în Dealurile de Vest.

Miercuri, 14 ianuarie
Vremea va fi mai caldã decât în mod obișnuit pentru aceastã perioadã în aproape toatã țara, dar în special în zonele deluroase. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri noaptea în vestul, centrul și nordul țãrii, însã doar izolat vor fi precipitații slabe, mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 2 și 12 grade, iar cele minime între -8 și 2 grade, mai coborâte în depresiuni, spre -12 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase local va fi ceațã, care izolat poate persista și peste zi.

Joi, 15 ianuarie
În cea mai mare parte a țãrii, vremea va fi predominant frumoasã și se va menține mai caldã decât în mod normal pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 1 și 11 grade, iar cele minime între -8 și 1 grad, mai coborâte în depresiunile intramontane, spre -12 grade. Mai ales dimineața și noaptea, în zonele joase, local va fi ceațã.

Vremea in Oltenita

La noapte
Cerul va avea înnorãri și vor fi precipitații slabe, la început ploi, iar spre dimineațã și lapovițã sau ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de 1…2 grade.

Luni, 12 ianuarie
Vremea se va rãci. Cerul va fi variabil, cu înnorãri la începutul zilei când vor fi posibile precipitații mixte, slabe. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 5…6 grade, iar cea minimã de -4 grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

Marti, 13 ianuarie
Vremea va fi predominant frumoasã. Cerul va fi mai mult senin, dar se va semnala ceațã, în special pe timpul nopții.Soare iarna Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 6…7 grade, iar cea minimã de -3…-2 grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

Miercuri, 14 ianuarie
Vremea va fi predominant frumoasã și mai caldã decât în mod normal pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil, iar dimineața și noaptea vor fi condiții de ceațã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimã va fi de -3 grade, ușor mai coborâtã în zona preorãșeneascã.

Joi, 15 ianuarie
Vremea se va menține predominant frumoasã și mai caldã decât în mod normal pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 6…7 grade, iar cea minimã de -3…-1 grad. Vor fi condiții de ceațã.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

51 − 50 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie