Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 12-15 iulie 2017

Vremea în țară
La noapte
Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice și intensificãri ale vântului, în primele ore ale nopții, pe arii restrânse în centrul și nord-estul țãrii, precum și la munte, iar spre dimineațã local în vest și sud-vest și izolat în restul teritoriului. Punctiform, vor fi posibile vijelii, cãderi de grindinã și cantitãți de apã mai mari de 15-20 l/mp. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între 15 și 23 de grade.

Miercuri 12 iulie
În regiunile sud-vestice, sudice și de sud-est, vremea se va menține cãlduroasã, local canicularã și disconfort termic accentuat. În restul teritoriului, valorile termice vor fi mai scãzute decât cele din ziua precedentã. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 35 de grade, mai ridicate în Lunca Dunãrii, pânã în jurul a 37 de grade, iar cele minime între 12 și 22 de grade. În jumãtatea de nord a țãrii, la deal și la munte, vor fi înnorãri temporar accentuate și, mai ales dupã-amiaza și seara, vor fi averse și cu caracter torențial, frecvente descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului care vor lua și aspect de vijelie. Pe arii restrânse, cantitãțile de apã vor depãși 20 l/mp și izolat 35-45 l/mp și va cãdea grindinã. În celelalte zone, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spații mai mici.

Joi 13 iulie
Valorile termice diurne vor fi mai scãzute decât cele din intervalul precedent, în cea mai mare parte a țãrii. Cu toate acestea, în sud și în sud-est, vremea va fi cãlduroasã și, local, disconfort termic. Cerul va prezenta înnorãri, temporar accentuate și mai ales dupã-amiaza, seara și la începutul nopții, vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului, trecãtor cu aspect de vijelie, în regiunile nordice, centrale și de rãsãrit, zonele de deal și de munte și pe spații mai mici, în restul teritoriului. Pe arii restrânse, vor fi cãderi de grindinã și cantitãți de apã mai însemnate, local peste 20 l/mp și izolat 35-45 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 34 de grade, ușor mai scãzute în depresiuni, dar și mai ridicate în Lunca Dunãrii. Temperaturile minime vor avea valori de la 7…8 grade în estul Transilvaniei, pânã în jurul a 21 de grade, pe litoral.

Vineri 14 iulie
Vremea va fi în general frumoasã. Dupã-amiaza și seara, în zona de munte, dar și în nordul, centrul și estul țãrii, iar noaptea în nord-vest, unde vor fi unele înnorãri, însã doar izolat averse și descãrcãri electrice. În restul teritoriului, cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri, în prima parte a zilei, în est și în sud-est. Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru aceastã perioadã; maxime cuprinse între 22 și 32 de grade și minime între 5…6 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 17…19 grade în Delta Dunãrii.

Sâmbătă 15 iulie
Vremea va fi în general instabilã, iar valorile termice se vor situa în continuare în jurul normelor climatologice specifice acestei perioade. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate în zonele de deal și de munte, dar și în nordul, centrul, estul și sud-estul țãrii, unde local vor fi averse, descãrcãri electrice și întensificãri de scurtã duratã ale vântului. Izolat vor fi cantitãți de apã mai însemnate și condiții de grindinã. În restul teritoriului astfel de fenomene vor fi posibile doar pe arii restrânse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 22 și 32 de grade, iar cele minime între 7…8 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 19…20 de grade pe litora
l.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de 18…19 grade.

Miercuri 12 iulie
Vremea va fi canicularã și disconfortul termic accentuat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 35 de grade, iar cea minimã va fi de 19…20 de grade. Indicele temperatura-umezealã (ITU) se va situa la amiazã peste pragul critic de 80 de unitãți. Cerul va fi variabil, cu înnorãri spre searã și în primele ore ale nopții, când vor fi condiții de averse, descãrcãri electrice și intensificãri de vânt, de scurtã duratã.

Joi 13 iulie
Vremea va fi cãlduroasã cu o maximã a temperaturii aerului în jurul a 32 de grade și disconfort termic, la orele amiezii. Cerul va fi variabil cu înnorãri, temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului, cel mai probabil spre searã și la începutul nopții. Temperatura minimã va fi de 17…18 grade.

Vineri 14 iulie
Vremea va fi frumoasã, iar valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 28…29 de grade, iar cea minimã de 14…16 grade.

Sâmbătă 15 iulie
Vremea va deveni în general instabilã, iar valorile termice se vor menține apropiate de mediile climatologice ale perioadei. Îndeosebi în a doua parte a intervalului, cerul va avea înnorãri temporar accentuate și vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã va fi de 29…30 de grade, iar cea minimã de 15…17 grade

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × 5 =

+ 38 = 40

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie