Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 13-16 iunie 2015

Vremea in tara
La noapte
Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în primele ore ale nopții când vor mai fi averse și descãrcãri electrice pe arii restrânse în zona montanã și cu totul izolat în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi de la 9…11 grade în depresiunile Carpaților Orientali pânã la 20..22 de grade în Dealurile de Vest și pe litoral.

Piscina munteSambata 13 iunie
Vremea va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a țãrii, local canicularã dupã-amiaza în vest și în sud-vest, unde izolat indicele de disconfort temperaturã-umezealã (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unitãți. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28…29 de grade pe litoral și în depresiuni și 35 de grade în Banat, Crișana și vestul Olteniei. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineața, însã în partea a doua a zilei și la începutul nopții vor fi dezvoltãri noroase convective, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului pe arii restrânse la munte și în regiunile nord-vestice și izolat în restul teritoriului. Vor fi condiții de grindinã. Minimele termice se vor încadra între 9…11 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 22 de grade în Dealurile de Vest.

Duminica 14 iunie
Vremea se va menține cãlduroasã, canicularã dupã-amiaza în vestul și în sudul țãrii, unde local indicele de disconfort temperaturã-umezealã (ITU) va atinge și va depãși ușor pragul critic de 80 de unitãți. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în a doua parte a zilei și noaptea când se vor semnala averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului local în zonele montane și submontane și pe spații mai restrânse în restul teritoriului. Izolat ploile vor avea caracter torențial și va cãdea grindinã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 și 36 de grade, iar cele minime între 11 și 21 de grade, ușor mai ridicate în Dealurile de Vest.

Luni 15 iunie
Vremea cãlduroasã va persista în cea mai mare parte a țãrii, iar în sud și în est în orele dupã-amiezei va fi caniculã și disconfort termic accentuat, indicele temperaturã-umezealã (ITU) urmând a depãși pragul critic de 80 de unitãți. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului, ziua pe arii extinse îndeosebi în jumãtatea nordicã a teritoriului, precum și în zonele montane și submontane, iar seara și în cursul nopții mai ales în est și sud-est. Ploile vor avea și caracter torențial, izolat se vor înregistra cantitãți de apã mai însemnate, vor fi cãderi de grindinã și posibile vijelii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26 de grade pe litoral și 37 de grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime între 12 și 22 de grade.

Marti 16 iunie
Vremea va fi instabilã și se va rãci semnificativ fațã de ziua anterioarã în aproape toatã țara, devenind chiar rãcoroasã în nord și centru. Treptat înnorãrile se vor accentua și vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului pe arii extinse în zonele montane și submontane, precum și în centrul, sudul și sud-estul teritoriului și cu caracter local în rest. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitãțile de apã vor fi însemnate, îndeosebi la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18…19 grade în nordul Moldovei și 30…32 de grade in Muntenia și în Oltenia, iar cele minime între 9 și 19 grade.

Vremea in Oltenita
La noapte
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 17…19 grade.

Caldura mareSambata 13 iunie
Vremea va fi cãlduroasã, cu o maximã a temperaturii aerului în jurul a 33 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 18…19 grade.

Duminica 14 iunie
Vremea cãlduroasã se va menține, iar în orele dupã-amiezei se va atinge starea de caniculã, astfel cã maxima termicã va fi de 34…35 grade, iar indicele temperaturã-umezealã va atinge pragul critic de 80 de unitãți. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate noaptea când vor fi averse, descãrcãri electrice și rafale de vânt. Minima termicã de 19…20 de grade.

Luni 15 iunie
Vremea va fi canicularã în orele dupã-amiezei, cu o maximã termicã de 35…36 de grade și disconfort termic accentuat, indicele temperaturã-umezealã urmând a depãși 80 unitãți. Cerul va fi variabil, cu înnorãri spre searã și în cursul nopții, când se vor semnala averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului și vor fi posibile cãderi de grindinã. Temperatura minimã va fi de 19…20 de grade.

Marti 16 iunie
Vremea va fi în general instabilã, iar valorile termice în scãdere. Treptat înnorãrile se vor accentua și, mai ales spre searã, se vor semnala averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã se va situa în jurul a 28 de grade, iar cea minimã va fi de 15…16 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 − sixteen =

57 − 53 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie