Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 13-16 mai 2015

Vremea în țară
La noapte
Cerul va fi variabil la senin, cu înnorãri temporare în a doua parte a nopții în jumãtatea de nord-vest. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor încadra între 2 și 14 grade. În centrul țãrii, în special în zonele depresionare izolat va fi ceațã.

Ce frumosMiercuri 13 mai
Vremea va continua sã se încãlzeascã, devenind mai caldã decât ar fi normal la aceastã datã, astfel cã temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 28 de grade. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare și doar spre searã în nordul extrem și în zona Munților Apuseni vor fi dezvoltãri noroase convective, dar numai izolat ploi de scurtã duratã, în general slabe. În timpul nopții însã, înnorãrile se vor accentua în regiunile vestice și nord-vestice, unde se vor semnala averse, descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului și posibil grindinã. Minimele termice vor fi cuprinse între 5 și 15 grade.

Joi 14 mai
În regiunile din vestul, centrul și nordul țãrii și zonele montane și submontane vremea va deveni în general instabilã, iar valorile termice vor marca o scãdere. Vor fi înnorãri temporar accentuate, averse, frecvente descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului; ploile vor avea și caracter torențial, cantitãțile de apã vor depãși local 15…20 l/mp și izolat va cãdea grindinã. În restul teritoriului vremea va fi în continuare caldã, cerul va fi variabil, iar instabilitatea atmosfericã se va manifesta spre searã și la începutul nopții, dar numai pe arii restrânse. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 și 25 de grade, mai ridicate în sud și în sud-est, pânã la 29…30 de grade în Lunca Dunãrii; minimele termice se vor încadra între 7 și 15 grade.

Vineri 15 mai
Vremea va fi ușor instabilã. Mai ales dupã-amiaza și în prima parte a nopții cerul va avea înnorãri temporar accentuate și vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului local în vestul, nord-vestul și centrul țãrii, în toate zonele de deal și de munte și pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Izolat va cãdea grindinã, iar cantitãțile de apã vor depãși 15 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 19 și 27 de grade, iar cele minime între 6 și 16 grade, ușor mai scãzute în depresiunile Carpaților Orientali.

Sâmbătă 16  mai
Vremea va fi ușor instabilã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate mai ales în partea a doua a zilei și noaptea când vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului în zonele de deal și de munte și pe arii mai restrânse în celelalte regiuni. Vor fi condiții de grindinã și de cantitãți de apã mai însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 18 și 28 de grade, iar cele minime între 6 și 16 grade.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 10…11 grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã, spre 7 grade.

Miercuri 13 mai
Vremea va deveni ușor mai caldã decât în mod obișnuit pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 25…26 de grade, iar cea minimã de 10…12 grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

Primavara caldJoi 14 mai
Valorile de temperaturã se vor situa în continuare peste cele normale la mijlocul lunii mai, cu o maximã în jurul a 27 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, mai accentuate în orele serii când vor fi condiții pentru averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de 12…14 grade.

Vineri 15 mai
Vremea va fi ușor mai caldã decât în mod normal la aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri spre searã și în prima parte a nopții când vor fi condiții pentru averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã va fi de 25…26 de grade, iar cea minimã va fi de 13…14 grade.

Sâmbătă 16 mai
Valorile termice vor fi mai ridicate decât mediile climatologice specifice perioadei. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimã va fi de 13…15 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri mai accentuate seara și pe parcursul nopții când vor fi condiții pentru averse, descãrcãri electrice și scurte intensificãri ale vântului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

42 − = 39

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie