Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 13-16 mai 2016

Vremea în țară
La noapte
Cerul va fi mai mult noros, iar instabilitatea atmosfericã va fi accentuatã. În majoritatea regiunilor se vorCe Frumos semnala averse, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului și izolat cãderi de grindinã. Cantitãțile de apã vor depãși local 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 și 15 grade.

Vineri 13 mai

Vremea se va menține în general instabilã. Mai ales în cursul zilei vor fi înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice și condiții de grindinã, local în zonele montane și submontane, dar și în nordul țãrii, iar pe arii mai restrânse în celelalte regiuni. Izolat cantitãțile de apã vor depãși 20…25 l/mp, îndeosebi în Maramureș, Moldova și la munte. Vântul va sufla moderat, local cu intensificãri la munte, iar cu precãdere dupã-amiaza și în restul zonelor. Temperaturile maxime, în scãdere în regiunile nordice, se vor încadra între 16 grade în estul Transilvaniei și 26 de grade în Muntenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 4 și 15 grade.

Sambata 14 mai

Vremea va rãmâne în general instabilã. În vestul, centrul și nordul țãrii, precum și la munte, înnorãrile vor fi temporar accentuate și se vor semnala averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Local, cantitãțile de apã vor fi mai însemnate. În celelalte regiuni, cerul va fi parțial noros, iar astfel de fenomene vor apãrea pe arii restrânse. Vor fi condiții de grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 grade în nord-vestul țãrii și 27 de grade în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 și 15 grade.

Duminica 15 mai

Vremea va continua sã fie în general instabilã. În regiunile intracarpatice, în zona de munte și în Molodva vor fi înnorãri temporar accentuate și pe arii relativ extinse, mai ales în cursul zilei și la începutul nopții, averse, însoțite de descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Izolat se vor cumula cantitãți de apã mai însemnate și vor fi condiții de grindinã. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros și astfel de manifestãri vor apãrea pe arii restrânse cu precãdere dupã-amiaza și seara. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri în prima parte a intervalului în sudul și estul teritoriului. Temperaturile maxime, în scãdere ușoarã în regiunile sudice, se vor încadra între 16 și 25 de grade, iar cele minime între 6 și 14 grade.

Luni 16 mai

Vremea se va menține în general instabilã și va deveni rãcoroasã în majoritatea regiunilor. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate și vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului în centrul, estul și sud-estul țãrii, la munte și pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Izolat cantitãțile de apã vor fi însemnate și este posibil sã cadã grindinã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 13 și 21 de grade, iar cele minime între 2 și 13 grade.

Vremea în Oltenița
L
a noapte

Cerul va avea înnorãri și vor fi averse, descãrcãri electrice și posibil intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura minimã va fi de 13…15 grade.

Green branch in sunny day

Green branch in sunny day

Vineri 13 mai

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare și trecãtor averse în primele ore ale intervalului, dar posibil și în a doua parte a zilei. Vântul va sufla în general moderat, dar noaptea va slãbi în intensitate. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimã va fi de 11…13 grade.

Sâmbătă 14 mai

Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri dupã-amiaza și seara, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 25…26 de grade, iar cea minimã de 10…12 grade.

Duminică 15 mai

Vremea va fi în general frumoasã. Cerul va avea înnorãri temporare și, mai ales în orele serii vor fi posibile averse slabe și descãrcãri electrice. Vântul va sufla în general moderat ziua, apoi va slãbi treptat în intensitate. Temperatura maximã va fi de 23…24 de grade, iar cea minimã va fi de 12…13 grade.

Luni 16 mai

Vremea va fi în general instabilã. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate și îndeosebi dupã-amiaza și noaptea vor fi averse, descãrcãri electrice și unele intensificãri ale vântuilui. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimã va fi de 8…10 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five × two =

87 − 86 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

Corespondenta la redactie