Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 14-17 august 2015

Vremea în țarăApa marii
La noapte
Cerul va avea înnorãri trecãtoare în Oltenia, Muntenia, Moldova, Transilvania și la munte, unde izolat vor fi averse și descãrcãri electrice, iar în restul teritoriului va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse de la 11…12 grade în estul Transilvaniei pânã în jurul valorii de 24 de grade în Dealurile de Vest și pe litoral.

Vineri 14 august
Vremea va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a țãrii, canicularã în regiunile vestice și sud-vestice și izolat în cele sudice și estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 și 38 de grade, cu cele mai ridicate valori izolat în Câmpia de Vest, unde și disconfortul termic se va menține accentuat. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, averse și descãrcãri electrice, local în zona montanã și pe spații mici în sudul, centrul și estul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri trecãtoare în timpul ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 grade în depresiuni și 24 de grade în Dealurile de Vest și pe litoral.

Sâmbătă 15 august
Vremea va fi în continuare cãlduroasã în cea mai mare parte a țãrii, canicularã în vest și sud-vest și izolat în centru, zone unde și disconfortul termic va fi accentuat. Maximele termice se vor încadra între 28 de grade pe litoral și pânã în jur de 37 de grade în Banat și Crișana. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în zona montanã și în jumãtatea de est a teritoriului, unde cu precãdere dupã-amiaza și seara, pe arii restrânse vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri trecãtoare ale vântului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 25 de grade în Dealurile de Vest.

Duminică 16 august
Vremea va fi cãlduroasã, canicularã în zonele de câmpie și podiș, unde indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãși local pragul critic de 80 de unitãți. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, îndeosebi, în zonele montane, precum și în regiunile vestice și sud-vestice, unde local se vor semnala averse și descãrcãri electrice. Izolat, cantitãțile de apã pot fi mai însemnate. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 30 și 38 de grade, iar cele minime se vor încadra între 11 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 25 de grade pe litoral și în Dealurile de Vest.

Luni 17 august
Vremea se va menține cãlduroasã în cea mai mare parte a țãrii, local canicularã în orele amiezii în Câmpia Românã, unde indicele temperaturã-umezealã (ITU) va mai depãși pragul critic de 80 de unitãți. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate și se vor semnala averse, frecvente descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului la munte, dar și în regiunile vestice, sud-vestice, nordice și centrale și pe arii mai restrânse în restul teritoriului. Vor fi condiții de grindinã, iar izolat cantitãțile de apã vor fi însemnate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 28 și 36 de grade, iar cele minime se vor încadra între 12 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 24 de grade pe litoral.

Vremea_Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va avea unele înnorãri și în prima parte a nopții vor fi condiții de averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 20…21 de grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã spre 18 grade.

Vineri 14 august
Vremea va fi în continuare cãlduroasã, cu o temperaturã maximã în jurul valorii de 33 de grade. Cerul va avea unele înnorãri, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de 20…21 de grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

Sâmbătă 15 august
Vremea se va menține cãlduroasã, cu o maximã termicã de 33…34 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri dupã-amiaza și seara când se vor semnala averse, descãrcãri electrice și unele intensificãri ale vântului. Temperatura minimã va fi de 20…21 de grade, ușor mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

Duminică 16 august
Vremea va fi cãlduroasã, canicularã dupã-amiaza, când și indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãși pragul critic de 80 de unitãți. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã va fi de 35…36 de grade, iar cea minimã de 21…22 de grade, ușor mai coborâtã în zona preorãșeneascã, spre 19 grade.

Luni 17 august
Vremea va fi în continuarea cãlduroasã, canicularã în orele amiezii, când indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge și depãși pragul critic de 80 de unitãți. Îndeosebi, spre searã și noaptea, cerul va avea înnorãri temporare și se vor semnala averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã va fi de 35…36 de grade, iar cea minimã de 19…21 de grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

4 + 5 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie