Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 14-18 martie

Vremea în țară
La noapte

Cerul va fi temporar noros și se vor semnala ploi slabe de scurtã duratã local în regiunile intracarpatice și la munte și izolat în restul teritoriului. În zona montanã, la altitudini de peste 1800 m, precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime se vor situa între -1 și 7 grade. Spre sfârșitul intervalului, în zonele joase de relief în special din sud-est pe arii restrânse vor fi condiții de ceațã.

Joi, 15 martie
Vremea va fi în continuare caldã pentru aceastã datã din an, chiar dacã valorile termice diurne vor fi mai scãzute decât cele din ziua anterioarã, îndeosebi în jumãtatea nordicã a țãrii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 și 18 grade, iar cele minime între -1 și 7 grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Temporar vor fi înnorãri și în special în cursul zilei va ploua slab, pe arii relativ extinse în nord, centru, est și izolat în rest. La munte, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceațã în zonele joase, cu precãdere din sudul și sud-estul teritoriului.

Vineri, 16 martie
Regimul termic va fi în continuare caracterizat de valori mai ridicate decât mediile multianuale specifice datei. Cerul va avea înnorãri temporare și va ploua în vest, nord-vest și în centru și pe arii restrânse în restul teritoriului. Se vor semnala precipitații mixte în zona montanã, iar spre sfârșitul nopții și în nordul Moldovei. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificãri la munte și în jumãtatea nordicã a țãrii. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 17 grade, iar cele minime în general între 0 și 8 grade. Vor fi condiții de ceațã în zonele joase de relief, mai ales din sud-estul teritoriului.

Sâmbătă, 17 martie
Vremea se va rãci în nordul și nord-estul țãrii, în timp ce în celelalte regiuni valorile termice diurne vor fi în continuare mai ridicate decât în mod normal pentru aceastã perioadã. Cerul va avea înnorãri și se vor semnala precipitații la început în jumãtatea de nord-vest a teritoriului, iar mai ales spre searã și noaptea și în rest. Acestea vor fi sub formã de ploaie, însã în Moldova, în zonele montane și parțial în Transilvania și în Maramureș se vor transforma în lapovițe și ninsori. Vântul va avea local și temporar intensificãri, iar la munte, îndeosebi pe creste, va sufla tare. Temperaturile maxime vor avea valori de la 1…2 grade în nord-est pânã în jurul a 20 de grade în extremitatea de sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -8 și 5 grade.

Duminică, 18 martie
Vremea va fi în general închisã și se va rãci accentuat în cea mai mare parte a țãrii. Se vor semnala precipitații în jumãtatea de est a teritoriului și pe arii mai restrânse în rest. Acestea vor fi predominant sub formã de ninsoare, doar în Oltenia și pe litoral vor mai fi mixte, ziua. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri temporare în est, sud-est și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între -6 și 7 grade, iar cele minime între -10 și 0 grade, posibil mai coborâte în nordul Moldovei și în estul Transilvaniei.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi temporar noros, în primele ore ale intervalului vor fi posibile ploi slabe, iar spre sfârșitul acestuia vor fi condiții de ceațã. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de 4…5 grade.

Joi, 15 martie
Vremea va fi în continuare caldã, deși temperatura aerului va marca o scãdere ușoarã fațã de ziua precedentã. Cerul va avea înnorãri și pe parcursul zilei trecãtor va ploua slab, iar noaptea vor fi condiții de ceațã. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul a 16 grade, iar cea minimã va fi de 3…4 grade.

Vineri, 16 martie
Vremea caldã va persista. Cerul va avea înnorãri, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 15…16 grade, iar cea minimã se va situa în jurul a 6 grade. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceațã.

Sâmbătă,17 martie
Valorile termice diurne vor fi în continuare mai ridicate decât în mod normal pentru aceastã perioadã. Cerul va avea înnorãri și trecãtor, mai ales spre searã și noaptea, va ploua, iar vântul se va intensifica. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimã va fi de 3…5 grade.

Duminică, 18 martie
Vremea va fi în general închisã și se va rãci accentuat. Temporar se vor semnala precipitații ce vor deveni predominant sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va avea intensificãri, în special în prima parte a intervalului. Temperatura maximã va fi de 2…4 grade, iar cea minimã de -4…-2 grade.

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

Corespondenta la redactie