Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 14-18 noiembrie 2016

Vremea în țară
La noapte
Vremea va fi deosebit de rece pentru aceastã datã. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -9…-10 drum-muntegrade în depresiuni și 1 grad pe litoral. Cerul va fi mai mult noros în jumãtatea de rãsãrit a țãrii, unde pe arii restrânse va ninge slab și variabil, cu înnorãri trecãtoare și doar izolat fulguieli în primele ore, în cea de vest. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu unele intensificãri în Moldova, Dobrogea și zona Carpaților de Curburã. Spre dimineațã, în regiunile intracarpatice, izolat, se va forma ceațã.

Marți 15 noiembrie
Valorile termice, în special cele nocturne, se vor situa cu mult sub cele climatologic specifice acestei date și vor caracteriza o vreme deosebit de rece, la nivelul întregii țãri. Cerul va fi variabil cu înnorãri temporare, în regiunile sudice și estice – mai ales în prima parte a zilei, iar spre sfârșitul nopții în vest și în nord, unde doar izolat vor fi fulguieli, trecãtor posibil și burnițã. La munte, izolat va mai ninge slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat cu unele intensificãri în jumãtatea de sud a Moldovei, Bãrãgan, Dobrogea și zona montanã înaltã. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 8 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -12 și -2 grade, cu cele mai scãzute valori în depresiuni. Pe spații mici, în special în zonele joase din centrul țãrii, va fi ceațã.

Miercuri 16 noiembrie
Vremea se va menține deosebit de rece pentru aceastã perioadã din an, în cea mai mare parte a țãrii, deși valorile termice vor marca o ușoarã creștere. Cerul va fi variabil în sud-est, iar în restul teritoriului, dar mai cu seamã în interiorul arcului carpatic și la munte, se va înnora treptat. Îndeosebi spre searã și în cursul nopții, vor fi precipitații slabe în Crișana, Maramureș, nord-vestul și nordul Transilvaniei și izolat în nordul Banatului și nordul Moldovei, sub formã de ninsoare care se va transforma în lapovițã și ploaie, favorizând producerea de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane și în Delta Dunãrii. Dimineața, dar în special noaptea, pe arii restrânse, va fi ceațã. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 și 8 grade, iar cele minime vor avea valori de la -8…-9 grade în depresiuni, pânã în jurul a 2 grade în sudul Banatului.

Joi 17 noiembrie
Vremea se va încãlzi fațã de ziua precedentã în cea mai mare parte a țãrii. Pe parcursul zilei, în vestul, nord-vestul și centrul teritoriului, cerul va avea înnorãri, însã doar izolat vor fi precipitații slabe, sub formã de ploaie, iar în zona montanã înaltã, dar la începutul intervalului și în Maramureș și sub formã de lapovițã și ninsoare. Izolat, vor fi condiții de producere a poleiului. Noaptea, cerul va deveni mai mult senin, iar în zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceațã. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 grade în Transilvania și 12…13 grade în sudul Banatului și al Olteniei, iar cele minime se vor încadra între -6 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 6 grade în Dealurile de Vest.

Vineri 18 noiembrie
Vremea va continua sã se încãlzeascã în cea mai mare parte a țãrii. Cerul va fi variabil spre senin, dar în zonele joase de relief, dimineața și noaptea, pe arii restrânse va fi ceațã sau nebulozitate joasã. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în estul teritoriului, în sud-vestul extrem și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 15 grade, iar cele minime, în general, între -3 și 7 grade
.

toamna-frumoasaVremea în Oltenița
La noapte
Vremea va fi rece pentru aceastã datã. Cerul va fi mai mult noros, iar în a doua parte a nopții, vor fi condiții de ninsoare slabã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de -1…-2 grade.

Marți 15 noiembrie
Vremea va fi deosebit de rece. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în prima parte a zilei, când vor mai fi condiții de fulguialã sau, trecãtor, posibil, burnițã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 5…6 grade, iar cea minimã va fi de -4…-2 grade.

Miercuri 16 noiembrie
Vremea va fi rece pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil cu înnorãri în primele ore ale nopții. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Spre sfârșitul intervalului, vor fi condiții de ceațã. Temperatura maximã va fi de 7…8 grade, iar cea minimã se va situa între -3 și -1 grad.

Joi 17 noiembrie
Vremea se va încãlzi. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, iar spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceațã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 10…11 grade, iar cea minimã de 0…1 grad, ușor mai coborâtã în zona preorãșeneascã.

Vineri 18 noiembrie
Vremea va continua sã se încãlzeascã ușor. Cerul va fi variabil spre senin, iar dimineața și noaptea vor fi condiții de ceațã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 12…13 grade, iar cea minimã de 1…3 grad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 83 = 88

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie