Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 15-18 aprilie 2016

Vremea în țară
La noapte

Cerul va avea înnorãri temporar accentuate și în cea mai mare parte a țãrii vor fi averse și descãrcãri electrice. La munte, la peste 1800 m, se vor semnala precipitații mixte. Cantitãțile de apã vor depãși local 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp, mai ales în zonele montane și deluroase. Vor fi condiții de grindinã. Vântul va avea intensificãri în toate regiunile, iar pe crestele montane va sufla tare. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 6 și 13 grade.

Vineri 15 aprilie

Vremea va continua sã se rãceascã în cea mai mare parte a țãrii, dar îndeosebi în regiunile estice. În nord,Vacanta Munte centru și est precum și la munte, cerul va fi temporar noros, mai ales ziua local va ploua, iar izolat cantitãțile de apã vor depãși 15…20 l/mp. Ploile vor fi și sub formã de aversã și mai pot fi descãrcãri electrice. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar condițiile de ploaie reduse. În zona montanã înaltã, trecãtor, se vor semnala precipitații mixte. Vântul va avea intensificãri îndeosebi în regiunile centrale, sudice și estice, unde se vor depãși, local, viteze de 50…60 km/h, iar pe crestele montane vor fi rafale de peste 90 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 și 22 de grade, iar cele minime între 0 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 10 grade pe litoral și în Dealurile de Vest.

Sâmbătă 16 aprilie

Vremea va fi predominant frumoasã și se va încãlzi. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în extremitatea nordicã a țãrii, unde izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în cursul zilei, în zona montanã înaltã, precum și în regiunile nordice și centrale. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16 grade în Delta Dunãrii și 26 de grade în sudul Banatului, al Olteniei și al Munteniei, iar cele minime între 6 și 15 grade, mai scãzute în estul Transilvaniei, spre 2 grade.

Duminică 17 aprilie

Vremea va continua sã se încãlzeascã, devenind deosebit de caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare, îndeosebi dupã-amiaza și noaptea, în regiunile vestice, nordice și centrale și în zona de munte, unde pe arii restrânse vor fi averse și se vor semnala descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte, dar temporar și în Câmpia de Vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 și 29 de grade, iar cele minime, în general, între 6 și 15 grade.

Luni 18 aprilie

Vremea se va menține deosebit de caldã, pentru aceastã datã, în sudul și sud-estul țãrii, iar în restul teritoriului, regimul termic va marca o scãdere. Temperaturile maxime vor avea valori de la 15…17 grade în nordul Moldovei, pânã în jurul a 30 de grade în sudul Bãrãganului și partea continentalã a Dobrogei. Cerul va fi variabil cu înnorãri temporare la munte, în regiunile nordice, centrale și de rãsãrit, unde mai ales spre searã și în prima parte a nopții, vor fi averse și descãrcãri electrice. Vor fi condiții de cãderi de grindinã. Cantitãțile de apã pot fi mai însemnate, în zona Carpaților de Curburã. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte, dar temporar și în zonele centrale și estice. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 și 14 grade.

Vremea în Oltenița
La noapte

Cerul va fi tempoar noros și vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri ale vântului. Temperatura minimã se va situa în jurul valorii de 11 grade.

Tablou NarciseVineri 15 aprilie

Valorile termice vor marca o scãdere fațã de ziua precedentã. Astfel, temperatura maximã va fi în jur de 20 de grade, iar cea minimã de 6…8 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în cursul zilei, când și vântul va avea intensificãri, cu viteze de peste 50…60 km/h. Condițiile de ploaie vor fi reduse

Sâmbătă 16 aprilie

Vremea va fi frumoasã și se va încãlzi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi în jur de 24 de grade, iar cea minimã de 10…11 grade, ușor mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

Duminică 17 aprilie

Vremea va fi frumoasã și deosebit de caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 26…28 de grade, iar cea minimã de 11…13 grade.

Luni 18 aprilie

Vremea se va menține deosebit de caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 27…29 de grade, iar cea minimã de 11…13 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

6 + four =

− 2 = 3

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – “costum de haine” sau “costum”? Structura …
Corespondenta la redactie