Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 15-18 ianuarie 2016

Vremea în țară
La noapte

Vor fi înnorãri în jumãtatea de vest a teritoriului și va ploua local în Banat și izolat în Crișana și Oltenia, Iarna la Poiana Brasoviar în zonele montane aferente acestor regiuni vor predomina ninsorile. În restul teritoriului cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte, unde trecãtor va spulbera zãpada, dar și în regiunile sud-vestice. Temperaturile minime se vor încadra între -10 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 3…4 grade în sudul Banatului. Vor fi condiții de ceațã.

Vineri 15 ianuarie

Vremea va fi în general închisã, iar aria precipitațiilor se va extinde dinspre vest, cuprizând treptat toate regiunile. La început acestea vor fi mai frecvente și mai însemnate cantitativ în jumãtatea de vest a țãrii, apoi se vor semnala local și în restul teritoriului, unde vor fi în general slabe. În zonele montane va ninge, în Banat, Oltenia și Crișana la început vor predomina ploile, apoi vor fi precipitații mixte, iar în Maramureș și Transilvania vor fi mai ales lapovițe și ninsori. Cantitãțile de apã vor totaliza 15…20 l/mp în regiunile sud-vestice, dar cu precãdere la munte unde se va depune strat nou de zãpadã, local mai consistent. În Muntenia și Dobrogea va ploua pe spații extinse, iar în Moldova precipitațiile, predominant ploi, se vor semnala pe arii restrânse. Trecãtor și izolat vor fi condiții de polei. Vântul va avea intensificãri pe crestele montane, cu rafale ce vor depãși 70…80 km/h, viscolind și spulberând ninsoarea, dar temporar și în sud-vestul și estul țãrii, unde vitezele vor atinge 50…60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 grad, izolat, în Oltenia, Maramureș, nordul și estul Transilvaniei și nordul Moldovei și 9 grade în Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 6 grade.

Sâmbătă 16 ianuarie

Vremea va fi închisã, cu precipitații în majoritatea regiunilor, dar mai frecvente și mai însemnate cantitativ în a doua parte a zilei și noaptea în sud și sud-est. La începutul intervalului în Muntenia și în Dobrogea vor fi mai ales ploi, apoi vor predomina ninsorile. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri în special noaptea în sudul și estul teritoriului, precum și în zona montanã. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 grade în nord-vest și 8 grade în sud-estul extrem, iar cele minime vor fi cuprinse între -8 grade, local, în vestul, centrul și nordul țãrii și 1 grad pe litoral.

Duminică 17 ianuarie

Vremea va fi închisã și se va rãci. Mai ales în cursul zilei și la începutul nopții, va ninge pe arii extinse în sudul, centrul și estul țãrii și local în rest. Vântul va prezenta intensificãri în cea mai mare parte a teritoriului, cu viteze mai mari în est, în sud-est și la munte, unde se vor depãși la rafalã 70 km/h. Pe litoral, la începutul intervalului, vor fi precipitații mixte. Temperaturile maxime se vor încadra între -7 grade în depresiuni și nordul Moldovei și 1…2 grade pe litoral și minime cuprinse între -14 și -4 grade.

Luni 18 ianuarie

Vremea va fi rece. Înnorãrile vor persista în jumãtatea de est a țãrii și, cu precãdere în cursul zilei, va mai ninge, în general slab cantitativ. În restul teritoriului doar izolat vor mai fi fulguieli trecãtoare, la începutul intervalului. Vântul va continua sã prezinte intensificãri în regiunile estice și la munte, iar la cote mai reduse, temporar și în vest și centru. Temperaturile maxime se vor încadra între -8 și 0 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -14 și -6 grade.

Vreme ploaieVremea în Oltenița
La noapte

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de -3…-2 grade.

Vineri 15 ianuarie

Vremea va fi în general închisã, dar caldã pentru aceastã perioadã. Temporar va ploua, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã, în scãdere fațã de zilele precedente, se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimã va fi de 1…2 grade.

Sâmbătă 16 ianuarie

Vremea va fi închisã. Se vor semnala precipitații, predominant sub formã de ploaie la începutul intervalului, apoi mai ales ninsori. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri în special noaptea. Temperatura maximã va fi de 4…5 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de -3 grade.

Duminică 17 ianuarie

Vremea va fi închisã și se va rãci. Va ninge, mai ales în cursul zilei și în prima parte a nopții, iar vântul va continua sã prezinte intensificãri. Temperatura maximã va fi de -2…-1 grad, iar cea minimã de -7…-5 grade.

Luni 18 ianuarie

Vremea va fi închisã și rece. Cerul va fi noros și, îndeosebi în cursul zilei, va mai ninge, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de -4…-2 grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de -9 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + = 20

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie