Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 15-19 noiembrie 2015

Vremea in tara
La noapte

În vestul, nordul și centrul țãrii cerul va fi mai mult noros, pe arii relativ extinse va ploua, iar în Vreme NoiembrieMaramureș și la munte cantitãțile de apã vor depãși izolat 10…15 l/mp. În restul teritoriului înnorãrile vor fi trecãtoare, iar ploi vor apãrea cu totul izolat. În nordul Carpaților Orientali va ninge, iar în celelalte masive montane, îndeosebi la altitudini de peste 1500 m, precipitațiile vor fi mixte. Vântul va prezenta intensificãri la munte, unde pe creste rafalele vor depãși 80…90 km/h, dar temporar și în restul teritoriului, cu precãdere în regiunile vestice și sudice. Temperaturile minime, ușor mai ridicate decât în noaptea precedentã în majoritatea regiunilor, vor fi cuprinse între 2 și 9 grade.

Luni 16 noiembrie

Valorile termice diurne vor crește fațã de ziua precedentã, în cea mai mare parte a țãrii, astfel cã vremea va deveni caldã pentru aceastã perioadã, dar cu precãdere în vest și în sud. Cerul va fi temporar noros și, îndeosebi ziua, va ploua slab, local la munte, în centrul și nordul țãrii, pe arii restrânse în regiunile estice și cu totul izolat în rest. În zona montanã înaltã, izolat, vor mai fi și precipitații sub formã de lapovițã sau ninsoare. În prima jumãtate a intervalului, vântul va avea intensificãri temporare în sudul, estul și centrul teritoriului, cu viteze de pânã la 50…60 km/h, iar la munte va sufla tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 grade în nordul Moldovei și 20 de grade în Muntenia, iar cele minime se vor încadra între 0 și 9 grade. Noaptea, în zonele joase vor fi condiții de ceațã.

Marti 17 noiembrie

Vremea va fi caldã pentru aceastã perioadã, chiar deosebit de caldã în regiunile vestice. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare mai ales în estul și nordul țãrii unde, izolat, va ploua slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu unele intensificãri la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 și 19 grade, iar cele minime între 0 și 9 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase, local se va semnala ceațã.

Miercuri 18 noiembrie

Vremea se va menține caldã pentru aceastã perioadã. Cerul va fi temporar noros și va ploua slab, local în jumãtatea de nord și izolat în celelalte regiuni. În cursul nopții, la munte precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare. Îndeosebi în a doua parte a intervalului, vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țãrii, iar în zona montanã înaltã va sufla tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 11 și 20 de grade, iar cele minime între 3 și 10 grade. Dimineața, izolat, în zonele joase va fi ceațã.

Joi 19 noiembrie

Deși valorile termice vor marca o scãdere fațã de ziua precedentã, ele se vor menține mai ridicate decât cele normale pentru aceastã perioadã a anului în cea mai mare parte a țãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în nordul, centrul și estul teritoriului unde doar izolat vor fi ploi slabe, iar la munte precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare. Mai ales în prima parte a intervalului, vântul va avea intensificãri în regiunile estice, centrale și de sud-vest, iar pe crestele montane va sufla tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 și 16 grade, iar cele minime între 0 și 7 grade.

Vremea in Oltenita
La noapte


Cerul va avea înnorãri, iar vântul se va intensifica spre dimineațã. Temperatura minimã se va situa în jurul valori de 5 grade.

Luni 16 noiembrie

Spre ToamnaValorile termice vor marca o creștere fațã de ziua precedentã, astfel cã vremea va deveni deosebit de caldã pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri dupã-amiaza și în prima parte a nopții, când vor fi condiții de ploaie. Vântul va sufla în general moderat ziua, apoi va slãbi în intensitate. Temperatura maximã va fi de 17…19 grade, iar cea minimã de 5…6 grade.

Marti 17 noiembrie

Deși temperatura aerului va scãdea ușor, vremea se va menține mai caldã decât în mod obișnuit pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimã va fi de 5…6 grade. Noaptea vor fi condiții de ceațã.

Miercuri 18 noiembrie

Vremea va rãmâne caldã pentru aceastã perioadã. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în timpul nopții. Temperatura maximã va fi de 16…17 grade, iar cea minimã de 6…7 grade.

Joi 19 noiembrie

Deși valorile termice vor marca o scãdere ușoarã fațã de ziua precedentã, ele se vor menține mai ridicate decât cele normale pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 15…16 grade, iar cea minimã de 2…4 grade

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

26 − 24 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie