Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 16-19 aprilie 2015

Vremea în țară
La noapte
Cerul va fi variabil la senin și doar cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe în nordul țãrii. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane. Temperaturile minime, în creștere fațã de cele din noaptea precedentã, se vor încadra între 0 și 12 grade.

Primavara munteJoi, 16 aprilie
Vremea va continua sã se încãlzeascã, devenind mai caldã decât în mod normal la aceastã datã în toate regiunile. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri și izolat ploi de scurtã duratã și posibil descãrcãri electrice, mai ales seara și noaptea în nordul extrem al țãrii. Vântul va avea intensificãri temporare la munte, iar în cursul zilei, trecãtor și la cote mai reduse și în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 și 26 de grade, ușor mai scãzute pe litoral, iar cele minime se vor încadra în general între 4 și 12 grade.

Vineri, 17 aprilie
Vremea se va menține mult mai caldã decât ar fi normal pentru aceastã datã, dar va deveni în general instabilã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate spre searã și mai ales în cursul nopții la început în nord-vest, apoi și în vest, centru, nord și nord-est, unde pe arii relativ extinse se vor semnala averse, izolat însemnate cantitativ, însoțite de descãrcãri electrice. În restul teritoriului, astfel de fenomene își pot face apariția pe spații restrânse, spre sfârșitul intervalului. Spre dimineațã, pe crestele înalte ale Carpaților Orientali se vor semnala precipitații mixte. Vântul va prezenta intensificãri temporare în majoritatea regiunilor, dar cu viteze mai mari în zona înaltã de munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 27 de grade, iar cele minime între 5 și 14 grade.

Sâmbătă, 18 aprilie
Vremea se va rãci fațã de intervalul precedent în toate regiunile, dar mai accentuat în jumãtatea nordicã a țãrii unde valorile termice se vor situa sub normele climatologice specifice acestei date. În cursul zilei vor fi înnorãri temporar accentuate și ploi în majoritatea regiunilor, exceptând Oltenia și vestul Munteniei, unde acestea se vor semnala doar izolat. Spre searã și noaptea, în sudul și sud-estul teritoriului, nebulozitatea va fi mai persistentã și va ploua, iar în celelalte regiuni cerul se va degaja treptat. Ploile vor fi mai ales sub formã de aversã, iar izolat se vor semnala descãrcãri electrice și cantitãți de apã însemnate. La munte, precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare. Mai ales în cursul zilei, vântul va prezenta intensificãri temporare în cea mai mare parte a țãrii, cu viteze ce vor depãși 60 km/h în sudul teritoriului și la munte și izolat în centru. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 grade în nordul Moldovei și estul Transilvaniei și 22 de grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime se vor încadra între 0 și 9 grade. La sfârșitul intervalului, izolat, în nordul și centrul țãrii vor fi condiții de producere a brumei.

Duminică, 19 aprilie
Vremea va continua sã se rãceascã în sudul țãrii, astfel cã, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele normale pentru aceastã perioadã în toate regiunile. Cerul va avea înnorãri temporare și pe arii restrânse va mai ploua slab. La munte, precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va avea intensificãri locale în cursul zilei, dar noaptea va slãbi în intensitate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9 și 17 grade, iar cele minime între 0 și 7 grade, mai coborâte în depresiuni. La sfârșitul intervalului, izolat, în centrul țãrii și în Subcarpații Getici vor fi condiții de producere a brumei.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a nopții, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 6…7 grade, ușor mai scãzutã în zona perifericã.

Joi, 16 aprilie
Vremea va continua sã se încãlzeascã, devenind mai caldã decât în mod normal pentru aceastã datã. Maxima termicã va fi de 23…24 de grade, iar minima de 7…9 grade. Cerul va fi variabil la senin, iar trecãtor, pe parcursul zilei, vântul va avea ușoare intensificãri.

Vineri, 17 aprilie
Vremea va fi mult mai caldã decât în mod obișnuit în aceastã perioadã, cu o temperatura maximã în jurul valorii de 26 de grade și o minimã de 11…12 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea intensificãri temporare, îndeosebi pe parcursul zilei.

Parc-primavaraSâmbătă, 18 aprilie
Valorile termice vor marca o scãdere fațã de intervalul anterior și se vor apropia de cele normale pentru aceastã perioadã. Astfel, temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimã va fi de 6…7 grade. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate, mai ales spre searã și noaptea când vor fi averse și posibil descãrcãri electrice. Vântul va avea intensificãri în cursul zilei, cu viteze ce pot depãși 60 km/h, dar noaptea va slãbi în intensitate.

Duminică, 19 aprilie
Vremea va continua sã se rãceascã, astfel cã, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele normale pentru aceastã perioadã a anului. Cerul va fi temporar noros, iar la începutul intervalului trecãtor va mai ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 15…16 grade, iar cea minimã de 3…5 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + seventeen =

81 + = 89

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Este corectă expresia “în principal”? În limbajul actual, expresia în …
Corespondenta la redactie