Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 16 iunie -19 iunie 2016

Vremea în țară
La noapte
Cerul va fi variabil, cu înnorãri, averse și descãrcãri electrice, local în nord-vestul țãrii și la munte și, Pe Caniculaîndeosebi în primele ore ale nopții, izolat în centru și în est. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã, iar de scurtã duratã și în timpul ploilor. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9 grade în estul Transilvaniei și 19 grade pe litoral. Spre sfârșitul intervalului, pe arii restrânse vor fi condiții de ceațã.

Joi 16 iunie
Vremea va continua sã se încãlzeascã, devenind cãlduroasã, local în jumãtatea de sud a țãrii și pe arii mai restrânse în rest. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 24 și 32 de grade, ușor mai ridicate în extremitatea de sud-vest, iar cele minime vor avea valori între 12 și 24 de grade, mai coborâte în depresiuni spre 8…9 grade, în cele din partea de est a Transilvaniei. Cerul va fi variabil la senin, cu unele înnorãri în cursul zilei în nord-vest, dar și la munte, mai ales dupã-amiaza și seara, unde, izolat vor fi ploi slabe, de scurtã duratã și descãrcãri electrice. Vântul va avea intensificãri, îndeosebi în a doua parte a intervalului, în zona montanã înaltã și în Câmpia de Vest și numai izolat în celelalte în zone. În orele dimineților, cu totul izolat, vor fi condiții de ceațã.

Vineri 17 iunie
Vremea va fi cãlduroasã și va deveni canicularã în zonele de câmpie și de podiș din sud, sud-vest, centru și est și local în rest. Disconfortul termic va fi accentuat în cea mai mare parte a țãrii, iar indicele temperaturã-umezealã se va situa în jurul pragului critic de 80 în sud, vest, centru și nord-est și pe arii mai restrânse în celelalte zone. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 32 și 37 de grade, mai scãzute pe litoral și în Delta Dunãrii (26…28 de grade), iar cele minime se vor încadra între 14 și 22 de grade, mai coborâte în depresiuni spre 10…11 grade. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorãri temporar accentuate spre searã și noaptea, în vestul și nord-vestul țãrii, unde local vor fi intensificãri ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie, descãrcãri electrice, iar pe arii restrânse averse, ce pot avea și caracter torențial și condiții de grindinã.

Sâmbătă 18 iunie
Vremea va fi canicularã dupã-amiazã în Oltenia, Muntenia, partea continentalã a Dobrogei și jumãtatea de sud a Moldovei, unde și disconfortul termic va fi accentuat. În restul teritoriului, pe fondul instabilitãții atmosferice în creștere, regimul termic diurn va marca o scãdere fațã intervalul precedent. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse, la nivelul întregii țãri între 25 și 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii. Cerul va fi variabil, dar începând din orele amiezii vor fi înnorãri temporar accentuate, averse, ce vor avea și caracter torențial, frecvente descãrcãri electrice, intensificãri ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie, la început în zona montanã, dar și în regiunile nord-vestice și centrale, apoi și în cele nord-estice, vestice și sud-vestice. Pe arii restrânse cantitãțile de apã vor fi însemnate și va cãdea grindinã. Temperaturile minime se vor situa între 12 și 22 de grade.

Duminică 19 iunie
Vremea va fi în general instabilã în regiunile intracarpatice, unde valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru acestã perioadã. În schimb, în sudul, estul și parțial în centrul țãrii, vremea va fi cãlduroasã, dar numai izolat în Câmpia Românã vor mai fi temperaturi la pragul caniculei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 25 și 35 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, mai ales dupã-amiazã și seara, când local în zona de munte, precum și în regiunile centrale, vestice și nordice vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial, frecvente descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie. Pe arii restrânse se vor cumula cantitãți însemnate de apã și va cãdea grindinã. În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe spații mici. Temperaturile minime se vor situa între 12 și 22 de grade.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi în jur de 16 grade.

Cocktail VaraJoi 16 iunie
Vremea va continua sã se încãlzeascã și va deveni cãlduroasã, maxima termicã urmând a fi de 31…32 de grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 17 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat.

Vineri 17 iunie
Vremea va deveni canicularã, iar disconfortul termic accentuat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minimã va fi de 18…20 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab.

Sâmbătă 18 iunie
Vremea se va menține canicularã, iar disconfortul termic accentuat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 36 de grade, iar cea minima va fi de 19…21 de grade. Cerul va fi mai mult senin în cursul zilei și variabil noaptea, iar vântul va sufla în general slab.

Duminică 19 iunie
Vremea va fi cãlduroasã. Temperatura maximã va fi de 32…33 de grade, iar cea minimã de 18…20 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul în general slab.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + 20 =

− 3 = 4

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie