Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 18-21 aprilie 2015

Vremea in tara
Sambata, 18 aprilie

Primavara-În regiunile din vestul, nordul și centrul țãrii vremea se va rãci accentuat astfel cã valorile termice vor fi mult mai mici fațã de normele climatologice specifice acestei date, în timp ce în sud și sud-est temperaturile se vor menține ușor peste media perioadei, chiar dacã vor marca o scãdere și în aceste zone. Cerul va deveni variabil în regiunile nord-vestice, dar va avea înnorãri în rest. În prima parte a zilei vor fi ploi locale, slabe în Banat, Transilvania și Moldova, iar dupã orele amiezei instabilitatea atmosfericã se va accentua în sud și în sud-est; vor fi averse și descãrcãri electrice pe arii extinse în Muntenia și în Dobrogea, unde cantitãțile de apã vor depãși local 15 l/mp, în timp ce în Oltenia astfel de fenomene se vor semnala izolat. În zona montanã vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri locale, temporare în majoritatea zonelor, cu viteze ce vor depãși izolat 50…60 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9…10 grade în nordul Moldovei și în estul Transilvaniei și 21…22 de grade în Lunca Dunãrii; minimele termice se vor încadra între -3 și 7 grade, ușor mai ridicate în sudul extrem și în sud-est. Spre dimineațã, cu totul izolat în nord-vest și centru vor fi condiții de producere a brumei.

Duminica, 19 aprilie
Valorile de temperaturã vor scãdea și în regiunile sudice astfel cã vremea va deveni rãcoroasã în toatã țara; temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 17 grade, iar cele minime între -4 și 6 grade. Cerul va avea înnorãri temporare în nord și în centru unde local va ploua slab, iar în restul teritoriului va fi variabil, iar ploile vor fi posibile izolat. În Carpații Orientali vor fi precipitații mixte ziua, iar noaptea vor predomina ninsorile, în special în grupele nordice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri locale îndeosebi în est și centru. La sfârșitul intervalului izolat în centrul țãrii și în Subcarpații Getici vor fi condiții de producere a brumei.

Luni, 20 aprilie
Vremea va fi rãcoroasã, chiar rece pentru aceastã datã în nord, centru și nord-est, unde valorile termice vor continua sã scadã ușor. Cerul va fi temporar noros și vor fi ploi, mai ales averse și posibil descãrcãri electrice, ziua în jumãtatea nordicã, iar seara și noaptea, pe arii restrânse în special în centru, est și sud. În zonele de munte, vor predomina ninsorile, iar noaptea, trecãtor, în nordul Moldovei și estul Transilvaniei pot fi precipitații mixte. Vântul va prezenta intensificãri locale, iar la munte va sufla tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 grade în estul Transilvaniei și 16…17 grade în sudul Munteniei și al Olteniei, iar cele minime se vor situa între -4 și 6 grade. Local în regiunile intracarpatice și izolat în rest se va produce brumã.

Marti, 21 aprilie

Vremea se va menține rece pentru ultima decadã a lunii aprilie în cea mai mare parte a țãrii. Cerul va fi temporar noros și, îndeosebi în cursul zilei, local vor fi ploi slabe în centru, est și sud-est și izolat în rest. În zona de munte precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va prezenta intensificãri mai ales în prima parte a intervalului, în Moldova, Dobrogea, Bãrãgan, precum și la munte și trecãtor în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7 și 17 grade, iar cele minime între -2 și 4 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali. Pe arii restrânse se va produce brumã.

Vremea in Oltenita
Sambata, 18 aprilie

Vremea se va rãci, dar valorile termice vor fi cele normale pentru aceastã datã, cu o maximã de 18…19 grade și o minimã de 6…7 grade. Instabilitatea atmosfericã va fi mai accentuatã începând din orele dupã-amiezei și se va manifesta prin înnorãri, averse moderate cantitativ și posibil descãrcãri electrice. Vântul va avea intensificãri temporare, cu precãdere în cursul zilei.

Primavara_Duminica, 19 aprilie
Vremea va fi predominant frumoasã, dar va deveni rãcoroasã, astfel cã maxima termicã va fi de 15…16 grade, iar minima de 3…4 grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Luni, 20 aprilie
Valorile termice se vor menține ușor sub mediile climatologice specifice acestei date, astfel maxima se va situa în jurul valorii de 15 grade, iar minima va fi de 2…4 grade. Cerul va fi temporar noros, iar seara și în prima parte a nopții trecãtor va ploua slab. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri îndeosebi în cursul zilei.

Marti, 21 aprilie
Vremea va fi rece pentru aceastã datã, cu o maximã de 12…13 grade, iar minima de 1…3 grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în cursul zilei, când trecãtor va ploua slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + = 20

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie