Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 18-21 noiembrie 2015

Vremea în țară
La noapte
Cerul va fi variabil, cu înnorãri mai ales în regiunile nordice, unde izolat va ploua slab. Vântul va sufla slab Toamna culoriși moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã. Temperaturile minime, peste cele obișnuite ale perioadei, se vor încadra între 2 și 9 grade, ușor mai scãzute în depresiunile intramontane. În zonele joase vor fi condiții de ceațã.

Miercuri 18 noiembrie
Vremea va fi caldã pentru aceastã perioadã din an în toatã țara, astfel cã se vor înregistra temperaturi maxime între 10 și 21 de grade și minime între 3 și 10 grade. Cerul va fi temporar noros în jumãtatea nordicã, astfel încât va ploua pe arii extinse în Maramureș și la munte, unde se pot cumula pânã la 15…20 l/mp și local în Crișana, Transilvania și Moldova. În zona montanã, la peste 1800 m altitudine, vor fi și precipitații mixte. În sudul și sud-estul teritoriului cerul va fi variabil și doar cu totul izolat va ploua slab. Vântul va sufla tare la munte, iar în celelalte zone va fi slab și moderat, cu intensificãri trecãtoare și la cote mai reduse. Izolat se va semnala ceațã.

Joi 19 noiembrie
Valorile termice se vor menține mai ridicate decât cele normale pentru aceastã perioadã a anului. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în regiunile nordice unde, mai ales noaptea, izolat se vor semnala ploi slabe. Vântul va avea intensificãri trecãtoare îndeosebi pe parcursul zilei în majoritatea regiunilor, în schimb la munte acestea vor fi susținute, iar pe crestele înalte va sufla tare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 10 și 20 de grade, iar cele minime între -2 grade în estul Transilvaniei și 10 grade în Delta Dunãrii.

Vineri 20 noiembrie
Regimul termic va continua sã fie caracterizat de valori de temperaturã cu mult mai ridicate decât cele ce în mod normal ar trebui sã se înregistreze în aceastã datã din an îndeosebi în sudul țãrii. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 19 grade, iar cele minime între 2 și 11 grade. În regiunile vestice, centrale și nordice, treptat înnorãrile se vor accentua și cu caracter temporar, mai ales seara și în cursul nopții, local va ploua, iar în zona montanã înaltã a Carpaților Orientali, trecãtor se vor semnala și precipitații mixte, în timp ce, în restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorãri și posibile ploi slabe pe spații mici în a doua parte a intervalului. Vântul va continua sã prezinte intensificãri susținute la munte, dar local și temporar cu precãdere ziua în majoritatea zonelor.

Sâmbătă 21 noiembrie
Temperaturile diurne vor continua sã se situeze cu mult peste cele normale din punct de vedere climatologic pentru aceastã datã din an, în timp ce, valorile minime vor marca o scãdere semnificativã fațã de ziua anterioarã în vest, nord-vest și centru. Cerul va fi mai mult noros în regiunile intracarpatice, unde va ploua pe arii extinse, posibil mai însemnat cantitativ, iar noaptea în zona de munte vor fi și precipitații mixte. În restul teritoriului, înnorãrile se vor accentua treptat începând cu orele serii și local va ploua slab. Vântul va continua sã prezinte intensificãri susținute îndeosebi pe crestele montane, dar local și temporar și în restul regiunilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 19 grade, iar cele minime se vor încadra între 0 și 12 grade.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 5…7 grade.

Toamna_FloriMiercuri 18 noiembrie
Vremea va fi mult mai caldã decât ar fi normal la aceastã datã, astfel cã temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimã va fi de 7…8 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificãri, ziua.

Joi 19 noiembrie
Valorile termice se vor menține mai ridicate decât cele normale pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 17…18 grade, iar cea minimã de 4…6 grade.

Vineri 20 noiembrie
Vremea va fi în general frumoasã și în continuare cu mult mai caldã decât în mod normal pentru aceastã datã calendaristicã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în a doua parte a intervalului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimã va fi de 7…8 grade.

Sâmbătă 21 noiembrie
Vremea va fi în continuare cu mult mai caldã decât în mod normal pentru aceastã datã din an, urmând a se înregistra o maximã de 16…17 grade și o minimã de 9…10 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în cursul nopții, când temporar vor fi condiții sã plouã slab. Vântul va sufla slab și moderat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 1 = 3

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie