Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 18-21 septembrie 2015

Vremea în țară
La noapte
Cerul va fi variabil în regiunile intracarpatice, precum și în sud-estul țãrii și mai mult senin în rest. Vântul La strandva sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului, al Crișanei și pe crestele montane. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 25 de grade, izolat, în Dealurile de Vest. Spre dimineațã se va produce ceațã, pe arii restrânse, în sud, în est și în centru.

Vineri 18 septembrie
Valorile termice vor continua sã creascã ușor, astfel cã vremea va deveni deosebit de caldã, în aproape toate regiunile, cu temperaturi maxime de la 23 de grade pe litoral pânã la 37 de grade, izolat, în Câmpia și în Dealurile de Vest. Dupã-amiaza indicele temperaturã-umezealã (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unitãți în vestul țãrii și pe arii restrânse în centru. În regiunile vestice și la munte cerul va fi variabil. În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin în cursul zilei, dar dimineața și noaptea, pe arii restrânse, va fi ceațã, iar în Dobrogea, posibil, și nori de nivel jos. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului și pe crestele montane. Minimele termice vor fi cuprinse între 9 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 25 de grade, izolat, în Dealurile de Vest.

Sâmbătă 19 septembrie
Vremea se va menține deosebit de caldã pentru aceastã datã în regiunile vestice, nordice și centrale, unde se vor înregistra temperaturi maxime situate, în general, între 32 și 35 de grade. Și în restul teritoriului, valorile termice se vor situa peste mediile multianuale specifice perioadei, iar maximele termice se vor încadra între 23 și 31 de grade. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorãri dupã-amiaza la munte, iar noaptea în regiunile vestice, unde cu totul izolat vor fi ploi slabe, de scurtã duratã. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 11 și 21 de grade, mai scãzute în depresiuni, spre 7 grade. Izolat, cu precãdere în sud-est, se va semnala ceațã sau vor fi nori joși, dimineața și noaptea.

Duminică 20 septembrie
Deși valorile termice vor marca o scãdere fațã de ziua precedentã, vremea se va menține caldã pentru aceastã perioadã a anului în cea mai mare parte a țãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, dupã-amiaza la munte, iar spre searã și noaptea și în jumãtatea de vest a teritoriului. Vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului în Banat, Crișana și local în Maramureș, Transilvania și Oltenia. Cu totul izolat vor fi posibile cantitãți mai importante de apã și cãderi de grindinã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 23 și 30 de grade, iar cele minime se vor încadra între 10 și 19 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali, pânã spre 6 grade. Dimineața și noaptea, pe arii restrânse în regiunile estice, sud-estice și în depresiuni, se va semnala ceațã și posibil nori joși.

Luni 21 septembrie
În Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia și Transilvania cerul va prezenta înnorãri temporar accentuate și vor cãdea ploi mai ales sub formã de averse, pe arii restrânse însoțite de descãrcãri electrice și de intensificãri de scurtã duratã ale vântului. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar averse vor fi doar izolat. Temperaturile maxime vor continua sã scadã în regiunile intracarpatice și vor fi cuprinse, în general, între 19 și 29 de grade. Temperaturile minime se vor încadra între 9 și 19 grade. Mai ales dimineața, pe arii restrânse în estul, sud-estul țãrii și în depresiuni va fi ceațã și posibil nori joși.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 15…16 grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã, spre 13 grade.

Si mareaVineri 18 septembrie
Vremea va fi deosebit de caldã, cu o maximã a temperaturii aerului în jurul valorii de 31 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 14…16 grade.

Sâmbătă 19 septembrie
Vremea va fi în continuare mai caldã decât în mod normal în aceastã perioadã din an, astfel încât temperatura maximã va fi de 29…30 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Minima termicã se va situa în jurul valorii de 13 grade. Spre dimineațã vor fi condiții de ceațã.

Duminică 20 septembrie
Deși temperatura aerului va marca o scãdere ușoarã fațã de zilele precedente, vremea va fi mai caldã decât în mod obișnuit în aceastã perioadã a anului. Cerul va fi mai mult senin ziua și variabil noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 27…28 de grade, iar cea minimã de 14…15 grade, ușor mai coborâtã în zona preorãșeneascã. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceațã.

Luni 21 septembrie
Vremea se va menține mai caldã decât în mod obișnuit în aceastã perioadã a anului. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în a doua parte a intervalului, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 27…28 de grade, iar cea minimã de 13…15 grade. Dimineața vor fi condiții de ceațã.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 − 2 =

4 + 4 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Este corectă expresia “în principal”? În limbajul actual, expresia în …
Corespondenta la redactie