Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 19-22 august 2016

Vremea in tara
La noapte
Vor fi înnorãri temporar accentuate în Oltenia, Muntenia și în zona montanã, unde local vor fi averse și La Muntedescãrcãri electrice. În restul teritoriului cerul va fi variabil și astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în timpul ploilor. Temperaturile minime se vor situa între 10 grade în Maramureș și în estul Transilvaniei și 22 de grade pe litoral.

Vineri 19 august
În Dobrogea, estul Munteniei și în regiunile nordice vremea va fi în general frumoasã, cu cerul variabil și doar izolat se vor semnala ploi de scurtã duratã. În restul teritoriului, mai ales în cursul zilei vor fi înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Izolat cantitãțile de apã vor depãși 15…20 l/mp și vor fi condiții de grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 de grade în depresiuni și 32 de grade în sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 grade în depresiuni și 23 de grade în nordul litoralului.

Sambata 20 august
Valorile termice vor marca o creștere fațã de ziua precedentã în toate regiunile, iar în sudul și sud-estul țãrii vremea va deveni cãlduroasã în orele amiezii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate dupã-amiaza, când vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului local în regiunile nordice și în zonele de deal și de munte, iar izolat și în restul teritoriului. Punctiform vor fi posibile cãderi de grindinã și cantitãți de apã mai însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 de grade în estul Transilvaniei și 33 de grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 23 de grade pe litoral.

Duminica 21 august
Vremea va fi predominant frumoasã și se va menține cãlduroasã în sudul și sud-estul țãrii, în timp ce în restul teritoriului valorile diurne se vor situa în jurul mediilor multianuale, iar treptat, dupã orele prânzului gradul de instabilitate atmosfericã va fi în creștere. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului dupã-amiaza cu precãdere în zonele montane și submontane și în centrul țãrii, iar seara și mai ales în cursul nopții îndeosebi în vest și nord-vest. Punctiform se vor cumula cantitãți de apã însemnate și vor fi posibile cãderi de grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 28 și 33 de grade, iar cele minime între 12 grade și 21 de grade, mai coborâte în estul Transilvaniei, dar și mai ridicate pe litoral.

Luni 22 august
În sud-vestul, vestul și centrul teritoriului precum și în zonele montane și submontane vremea se va rãci semnificativ fațã de ziua anterioarã, vor fi înnorãri și se vor semnala averse, iar pe arii restrânse se vor cumula cantitãți de apã însemnate. În restul teritoriului, însã, regimul termic va continua sã fie caracterizat de valori diurne peste cele climatologic specifice acestei date din an, cerul va fi variabil, iar spre searã și mai ales în cursul nopții pe arii restrânse își vor face apariția averse însoțite de descãrcãri electrice și de scurte intensificãri ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 de grade în Câmpia de Vest și 34 de grade în sudul Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade.

Vremea in Oltenita
La noapte
Cerul va avea înnorãri temporar accentuate și se vor semnala ploi de scurtã duratã, descãrcãri electrice și unele intensificãri ale vântului. Temperatura minimã va fi de 17…18 grade.

Vremea PiscinaVineri 19 august
Cerul va fi temporar noros și vor fi ploi de scurtã duratã și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimã va fi de 18…19 grade.

Sambata 20 august
Vremea se va încãlzi și va deveni cãlduroasã în orele amiezii. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri îndeosebi dupã-amiaza, când vor fi posibile ploi de scurtã duratã, descãrcãri electrice și intensificãri trecãtoare ale vântului. Temperatura maximã va fi în jur de 32 de grade, iar cea minimã de 18…20 de grade.

 Duminica 21 august
Vremea va fi predominant frumoasã și se va menține cãlduroasã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimã va fi de 18…20 de grade.

Luni 22 august
Pe parcursul zilei vremea va fi însoritã și se va menține cãlduroasã, dar treptat, începând cu orele serii instabilitatea atmosfericã se va accentua și se va manifesta prin înnorãri, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura maximã va fi în jur de 33 de grade, iar cea minimã de 19…20 de grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × four =

+ 82 = 90

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

Corespondenta la redactie