Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 19-22 octombrie 2015

Vremea în țară
La noapte

Cerul va fi variabil, cu înnorãri în nord-estul și vestul țãrii, unde pe arii restrânse vor fi ploi slabe. Vântul Seara toamnava sufla slab pânã la moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 3 grade în depresiuni și 12…13 grade pe litoral și în sudul Banatului. Spre sfârșitul intervalului, în regiunile extracarpatice, vor fi condiții de ceațã.

Luni 19 octombrie

Valorile termice se vor situa în continuare ușor peste cele caracteristice acestei perioade în sudul și sud-estul țãrii, unde cerul va fi variabil, cu înnorãri spre searã și noaptea, când numai izolat va ploua. În restul teritoriului nebulozitatea se va accentua treptat, aria ploilor, mai ales averse, se va extinde și va cuprinde vestul, centrul și nordul țãrii, unde local se vor cumula cantitãți de apã mai însemnate (15…20 l/mp), iar izolat, mai ales în zonele de deal și munte, peste 30 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri în sudul Banatului și pe crestele montane înalte, în special ale Carpaților Meridionali. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 grade în nordul Moldovei și 22 de grade în Lunca Dunãrii, iar cele minime se vor situa între 8 și 15 grade. Dimineața, izolat, va fi ceațã, mai ales în regiunile extracarpatice.

Marti 20 octombrie

Cerul va fi noros și va ploua în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul teritoriului unde înnorãrile vor fi temporare și ploile, mai ales averse, se vor semnala pe arii mai restrânse, îndeosebi seara și noaptea. În Moldova și Oltenia, precum și în zona Carpaților Meridionali și Orientali, se vor cumula cantitãți de apã mai însemnate, iar pe crestele înalte de munte precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã sau ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în zona montanã și, trecãtor, în regiunile extracarpatice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 grade în Dealurile de Vest și 20 de grade în sudul Munteniei și al Dobrogei, iar cele minime se vor situa, în general, între 6 și 14 grade.

Miercuri 21 octombrie

Regimul termic se va situa în jurul normelor climatologice specifice perioadei. În regiunile extracarpatice vor fi înnorãri temporare și, îndeosebi în prima parte a zilei, va ploua în sud-est și izolat în rest, iar în cele intracarpatice va fi cer mai mult noros și, pe arii restrânse, se vor semnala ploi slabe sau burnițe. La munte, la altitudini de peste 1800 m, precipitațiile, neînsemnate cantitativ, vor mai fi și sub formã de lapovițã sau ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificãri în zona montanã și în sud-vestul extrem al țãrii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 și 17 grade, iar cele minime între 0 și 10 grade. Izolat vor fi condiții de ceațã.

Joi 22 octombrie

Vremea va fi în general închisã în regiunile intracarpatice, unde izolat vor fi ploi slabe sau burnițe. La munte, la altitudini mari, precipitațiile, slabe cantitativ, vor mai fi și sub formã de lapovițã sau ninsoare. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri temporare în zona înaltã de munte și izolat în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 și 17 grade, iar cele minime între 1 și 10 grade. Vor fi condiții de ceațã.

Vremea in Oltenita
La noapte

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã va fi de 7…9 grade. Spre dimineațã vor fi condiții de ceațã.

Strop soareLuni 19 octombrie

Vremea se va menține ușor mai caldã decât în mod normal pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri spre searã și noaptea, iar spre sfârșitul intervalului este posibil sã plouã slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimã va fi de 11…12 grade.

Marti 20 octombrie

Cerul va fi temporar noros și, mai ales dupã-amiaza și noaptea, va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 19 grade, iar cea minimã va fi de 10…11 grade.

Miercuri 21 octombrie

Vremea va fi normalã din punct de vedere termic. Cerul va fi temporar noros și trecãtor, mai ales în cursul zilei, va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 15…17 grade, iar cea minimã de 6…8 grade.

Joi 22 octombrie

Vremea va fi predominant frumoasã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 16…17 grade, iar cea minimã de 4…6 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

79 + = 86

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie