Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 2-6 octombrie 2016

Vremea in tara
La noapte
În jumãtatea de vest a țãrii înnorãrile se vor accentua și va ploua pe arii relativ extinse. Vor fi mai ales toamna-munteaverse, însoțite de descãrcãri electrice și posibil de intensificãri de scurtã duratã ale vântului, iar cantitãțile de apã vor depãși izolat 15….20 l/mp. În restul teritoriului cerul va fi variabil, dar spre dimineațã pe spații mici, în special în Muntenia și sudul Moldovei, va fi ceațã sau nebulozitate joasã. Temperaturile minime, mai ridicate decât cele obișnuite la aceastã datã, se vor încadra între 9 și 16 grade, valori mai mici, spre 5 grade, urmând a se înregistra doar în depresiunile Carpaților Orientali.

Luni 3 octombrie
În regiunile din vestul, centrul și nordul țãrii, vremea va fi în general instabilã și se va rãci, devenind normalã termic pentru aceastã perioadã din an; cerul va fi mai mult noros, pe arii extinse vor fi ploi cu caracter temporar ce pot fi însoțite de descãrcãri electrice, iar cantitãțile de apã vor depãși izolat 20…25 l/mp, cu precãdere în nord-vest și la munte. În restul teritoriului, valorile termice, deși în scãdere ușoarã, se vor situa în continuare peste mediile climatologic specifice datei; dimineața vor fi zone cu nebulozitate joasã și ceațã, apoi cerul va avea înnorãri temporare și pe spații restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 și 25 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est, iar cele minime între 7 și 17 grade.

 Marti 4 octombrie
Vremea va continua sã se rãceascã în cea mai mare parte a țãrii, dar în special în vest, nord-vest și centru, precum și la munte, unde se vor înregistra valori termice mult mai scãzute decât cele normale la începutul lunii octombrie. Cerul va avea înnorãri temporare, în majoritatea zonelor vor fi ploi pe arii relativ extinse și izolat în cantitãți însemnate, exceptând partea de sud a teritoriului unde doar local va ploua slab. În zona montanã vor fi precipitații mixte ziua, însã noaptea, mai ales în masivele înalte, vor predomina ninsorile. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri locale, temporare. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 20 de grade, ușor mai ridicate în sudul extrem și în sud-est, iar cele minime se vor situa între 3 și 13 grade.

 Miercuri 5 octombrie
Vremea va deveni rece pentru aceastã datã, chiar deosebit de rece în vestul, centrul, nordul și nord-estul teritoriului. Cerul va fi mai mult noros și va ploua pe arii extinse, exceptând regiunile sud-vestice și sudice unde înnorãrile vor fi temporare, iar ploile se vor semnala local, mai ales ziua. În zona de munte vor predomina ninsorile. Pe arii restrânse cantitãțile de apã vor fi însemnate. Vântul va avea intensificãri temporare în cea mai mare parte a țãrii, îndeosebi în prima parte a intervalului. Temperaturile maxime vor cuprinse, în general, între 7 și 17 grade, iar cele minime se vor situa între -1 și 9 grade. Noaptea, cu totul izolat, vor fi condiții de brumã.

 Joi 6 octombrie
Vremea se va menține rece pentru aceastã datã, chiar deosebit de rece în vestul, centrul și nordul țãrii, unde vor fi înnorãri și mai ales în prima parte a intervalului va mai ploua. În zonele de munte, precipitațiile vor fi mixte. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros și numai pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte, iar în cursul zilei, temporar și în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor cuprinse între 6 și 16 grade, iar cele minime se vor situa, în general, între -1 și 9 grade. Izolat se va produce brumã.

toamna_floriVremea in Oltenita
La noapte
Cerul va fi mai mult senin în prima partea nopții, apoi se va forma nebulozitate joasã și vor fi condiții de ceațã, în special în zona preorãșeneascã. Vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã, mai ridicatã decât ar fi normal la aceastã datã, va fi de 12…14 grade.

Luni 3 octombrie
În orele dimineții va fi nebulozitate joasã și ceațã, apoi vor fi înnorãri temporare și condiții de ploaie slabã. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura aerului va avea valori ușor peste cele normale la aceastã datã, cu o maximã de 22…23 de grade, și o minimã de 12…13 grade.

 Marti 4 octombrie
Regimul termic va fi caracterizat de valori în scãdere ușoarã, dar apropiate de cele normale la începutul lunii octombrie. Cerul va fi temporar noros, favorabil ploii slabe, iar vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri. Temperatura maximã va fi de 21…22 de grade, iar cea minimã de 9…10 grade.

Miercuri 5 octombrie
Vremea va deveni rece pentru aceastã datã. Cerul va prezenta înnorãri temporare îndeosebi pe parcursul zilei, când temporar va ploua, iar vântul va prezenta unele intensificãri. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar minima va fi de 4…5 grade.

Joi 6 octombrie
Vremea se va menține rece pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 15…16 grade, iar minima se va situa în jurul valorii de 3 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

five − one =

− 1 = 6

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – “costum de haine” sau “costum”? Structura …
Corespondenta la redactie