Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 20-23 iulie 2015

Vremea in tara
La noapte

La începutul intervalului disconfortul termic va continua sã fie ridicat local în regiunile sud-vestice și pe spații mai La muntemici în cele sudice, unde indicele temperaturã-umezealã se va situa în jurul pragului critic de 80. Valorile de temperaturã se vor menține ridicate pe parcursul nopții, în mare parte din țarã acestea nu vor coborî sub 20 de grade și doar în zori se vor înregistra minime între 16 și 26 de grade, mai scãzute în depresiunile Carpaților Orientali spre 12 grade. Cerul va fi variabil, dar în nord-vest, nord și centru, precum și la munte, pe arii restrânse se vor semnala dezvoltãri noroase convective ce vor determina averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Ploile pot avea și caracter torențial, este posibil sã cadã grindinã și punctiform se pot cumula cantitãți de apã de peste 25 l/mp.

Luni 20 iulie

Vremea se va menține canicularã și disconfortul termic va fi accentuat (indicele temperaturã-umezealã urmând a se situa peste pragul critic de 80) în Oltenia, Muntenia, Banat, estul Dobrogei, sudul Crișanei, dar și în jumãtatea sudicã a Moldovei, unde se vor înregistra frecvent maxime termice de 35…37 de grade, iar în sud-vestul țãrii temperaturile maxime vor fi de pânã la 38…39 de grade. În restul teritoriului valorile termice diurne vor marca o scãdere, iar cele mai ridicate valori ale temperaturii aerului se vor situa între 25 și 34 de grade și doar pe spații mici se vor consemna atingeri ale pragului critic de 80 a indicelui temperaturã-umezealã. Gradul de instabilitate atmosfericã va fi în creștere, mai ales dupã-amiaza și noaptea, astfel cã în regiunile din jumãtatea de nord, precum și în zonele montane și submontane vor fi înnorãri temporar accentuate și local averse, frecvente descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie. Ploile vor avea și caracter torențial, izolat cantitãțile de apã vor depãși 25…30 l/mp și vor fi condiții de grindinã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, seara și noaptea. Valorile de temperaturã vor rãmâne ridicate pe parcursul nopții în jumãtatea de sud a țãrii, unde acestea nu vor coborî sub 20 de grade, iar în zori se vor înregistra minime de la 15…16 grade în Maramureș și estul Transilvaniei pânã la 23…24 de grade în Oltenia și Muntenia.

Marti 21 iulie

Deși valorile termice vor marca o scãdere, vremea va rãmâne canicularã și disconfortul termic va fi ridicat în cea mai mare parte a Olteniei, local în Banat și în Muntenia, unde și indicele temperaturã-umezealã se va situa în jurul pragului critic de 80. Temperaturile maxime se vor încadra între 27…28 de grade în nordul Moldovei, Maramureș, Transilvania și pe litoral și 38 de grade în extremitatea de sud-vest a Olteniei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului pe arii restrânse în zona de munte și izolat în sud, sud-est și centru. Minimele termice se vor situa între 12 și 22 de grade, ușor mai scãzute în Transilvania și în depresiuni, spre 7…10 grade.

Miercuri 22 iulie

Valul de cãldurã se va intensifica din nou, astfel cã vremea va fi canicularã în orele amiezii și disconfortul termic accentuat în Crișana, Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei, sud-vestul și sudul Munteniei și izolat în celelalte regiuni. Cerul va fi variabil în zona de munte, unde, cu totul izolat, dupã-amiaza vor fi posibile ploi de scurtã duratã și descãrcãri electrice și mai mult senin în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 28 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 9 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 25 de grade în Dealurile de Vest.

Joi 23 iulie

Vremea se va menține cãlduroasã, canicularã la amiazã în vest și sud-vest și local în celelalte regiuni. Cerul va fi variabil în vestul, nord-vestul țãrii și la munte, unde, cu totul izolat se vor semnala ploi de scurtã duratã și descãrcãri electrice și mai mult senin în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 28 și 38 de grade, iar cele minime între 8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 24 de grade în Dealurile de Vest.

Vremea in Oltenita
La noapte

La începutul intervalului disconfortul termic va continua sã fie ridicat, indicele temperaturã-umezealã situându-se în jurul pragului critic de 80. Valorile termice se vor menține ridicate pe tot parcursul nopții, acestea nu vor coborî sub 20 de grade și doar în zori se vor înregistra minime de 20…22 de grade și, posibil, 18…19 grade la periferia orașului. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab.

Vreme de varaLuni 20 iulie

Vremea se va menține canicularã și disconfortul termic accentuat, urmând a se înregistra un maxim al temperaturii aerului de 36…37 de grade, iar indicele temperaturã-umezealã se va situa peste pragul critic de 80 în mare parte din zi. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în orele serii și pe parcursul nopții când va crește probabilitate pentru intensificãri ale vântului, descãrcãri electrice și averse. Noaptea, valorile termice se vor menține ridicate și abia spre dimineațã se vor înregistra minime de 21…23 de grade.

Marti 21 iulie

Deși regimul termic va marca o ușoarã scãdere fațã de zilele precedente, starea de disconfort termic se va menține, vremea menținându-se cãlduroasã, cu o temperaturã maximã ce se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar indicele temperaturã-umezealã este posibil sã mai atingã pragul critic de 80. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare, dar condițiile de averse vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de 18…20 de grade.

Miercuri 22 iulie

Vremea va fi cãlduroasã, posibil canicularã în orele amiezii, iar starea de disconfort termic se va menține. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 34…35 de grade, iar cea minimã de 17…19 grade.

Joi 23 iulie

Vremea va fi cãlduroasã, posibil canicularã la amiazã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 33…35 de grade, iar cea minimã de 16…18 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × three =

36 − 33 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Sensul şi originea expresiei “Patul lui Procust” În cultura română, …
Corespondenta la redactie