Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 20-23 iulie 2015

Vremea in tara
La noapte

La începutul intervalului disconfortul termic va continua sã fie ridicat local în regiunile sud-vestice și pe spații mai La muntemici în cele sudice, unde indicele temperaturã-umezealã se va situa în jurul pragului critic de 80. Valorile de temperaturã se vor menține ridicate pe parcursul nopții, în mare parte din țarã acestea nu vor coborî sub 20 de grade și doar în zori se vor înregistra minime între 16 și 26 de grade, mai scãzute în depresiunile Carpaților Orientali spre 12 grade. Cerul va fi variabil, dar în nord-vest, nord și centru, precum și la munte, pe arii restrânse se vor semnala dezvoltãri noroase convective ce vor determina averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Ploile pot avea și caracter torențial, este posibil sã cadã grindinã și punctiform se pot cumula cantitãți de apã de peste 25 l/mp.

Luni 20 iulie

Vremea se va menține canicularã și disconfortul termic va fi accentuat (indicele temperaturã-umezealã urmând a se situa peste pragul critic de 80) în Oltenia, Muntenia, Banat, estul Dobrogei, sudul Crișanei, dar și în jumãtatea sudicã a Moldovei, unde se vor înregistra frecvent maxime termice de 35…37 de grade, iar în sud-vestul țãrii temperaturile maxime vor fi de pânã la 38…39 de grade. În restul teritoriului valorile termice diurne vor marca o scãdere, iar cele mai ridicate valori ale temperaturii aerului se vor situa între 25 și 34 de grade și doar pe spații mici se vor consemna atingeri ale pragului critic de 80 a indicelui temperaturã-umezealã. Gradul de instabilitate atmosfericã va fi în creștere, mai ales dupã-amiaza și noaptea, astfel cã în regiunile din jumãtatea de nord, precum și în zonele montane și submontane vor fi înnorãri temporar accentuate și local averse, frecvente descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie. Ploile vor avea și caracter torențial, izolat cantitãțile de apã vor depãși 25…30 l/mp și vor fi condiții de grindinã. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, seara și noaptea. Valorile de temperaturã vor rãmâne ridicate pe parcursul nopții în jumãtatea de sud a țãrii, unde acestea nu vor coborî sub 20 de grade, iar în zori se vor înregistra minime de la 15…16 grade în Maramureș și estul Transilvaniei pânã la 23…24 de grade în Oltenia și Muntenia.

Marti 21 iulie

Deși valorile termice vor marca o scãdere, vremea va rãmâne canicularã și disconfortul termic va fi ridicat în cea mai mare parte a Olteniei, local în Banat și în Muntenia, unde și indicele temperaturã-umezealã se va situa în jurul pragului critic de 80. Temperaturile maxime se vor încadra între 27…28 de grade în nordul Moldovei, Maramureș, Transilvania și pe litoral și 38 de grade în extremitatea de sud-vest a Olteniei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului pe arii restrânse în zona de munte și izolat în sud, sud-est și centru. Minimele termice se vor situa între 12 și 22 de grade, ușor mai scãzute în Transilvania și în depresiuni, spre 7…10 grade.

Miercuri 22 iulie

Valul de cãldurã se va intensifica din nou, astfel cã vremea va fi canicularã în orele amiezii și disconfortul termic accentuat în Crișana, Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei, sud-vestul și sudul Munteniei și izolat în celelalte regiuni. Cerul va fi variabil în zona de munte, unde, cu totul izolat, dupã-amiaza vor fi posibile ploi de scurtã duratã și descãrcãri electrice și mai mult senin în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 28 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 9 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 25 de grade în Dealurile de Vest.

Joi 23 iulie

Vremea se va menține cãlduroasã, canicularã la amiazã în vest și sud-vest și local în celelalte regiuni. Cerul va fi variabil în vestul, nord-vestul țãrii și la munte, unde, cu totul izolat se vor semnala ploi de scurtã duratã și descãrcãri electrice și mai mult senin în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 28 și 38 de grade, iar cele minime între 8 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 24 de grade în Dealurile de Vest.

Vremea in Oltenita
La noapte

La începutul intervalului disconfortul termic va continua sã fie ridicat, indicele temperaturã-umezealã situându-se în jurul pragului critic de 80. Valorile termice se vor menține ridicate pe tot parcursul nopții, acestea nu vor coborî sub 20 de grade și doar în zori se vor înregistra minime de 20…22 de grade și, posibil, 18…19 grade la periferia orașului. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general slab.

Vreme de varaLuni 20 iulie

Vremea se va menține canicularã și disconfortul termic accentuat, urmând a se înregistra un maxim al temperaturii aerului de 36…37 de grade, iar indicele temperaturã-umezealã se va situa peste pragul critic de 80 în mare parte din zi. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în orele serii și pe parcursul nopții când va crește probabilitate pentru intensificãri ale vântului, descãrcãri electrice și averse. Noaptea, valorile termice se vor menține ridicate și abia spre dimineațã se vor înregistra minime de 21…23 de grade.

Marti 21 iulie

Deși regimul termic va marca o ușoarã scãdere fațã de zilele precedente, starea de disconfort termic se va menține, vremea menținându-se cãlduroasã, cu o temperaturã maximã ce se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar indicele temperaturã-umezealã este posibil sã mai atingã pragul critic de 80. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare, dar condițiile de averse vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de 18…20 de grade.

Miercuri 22 iulie

Vremea va fi cãlduroasã, posibil canicularã în orele amiezii, iar starea de disconfort termic se va menține. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 34…35 de grade, iar cea minimã de 17…19 grade.

Joi 23 iulie

Vremea va fi cãlduroasã, posibil canicularã la amiazã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 33…35 de grade, iar cea minimã de 16…18 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 6 = 3

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie