Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 20-23 iunie 2016

Vremea în țară
La noapte
Instabilitatea atmosfericã va fi accentuatã în vestul și sud-vestul țãrii unde temporar înnorãrile vor fi Piscina Munteaccentuate, se vor semnala frecvente descãrcãri electrice, averse ce vor avea și caracter torențial, intensificãri ale vântului ce pot lua și aspect de vijelie și cãderi de grindinã. Cantitãțile de apã vor depãși local 20…25 l/mp și izolat 50 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spații mici și la intensitate mai redusã. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 13 și 22 de grade.

Luni 20 iunie
Vremea va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a țãrii, izolat canicularã în Muntenia, Transilvania și Moldova, cu temperaturi maxime ce se vor încadra, în general, între 29 și 35 de grade. Disconfortul termic va fi accentuat în sud, în est și în centru, regiuni în care indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge local pragul critic de 80. Cerul va fi variabil, cu înnorãri în vestul și nordul țãrii, unde ziua doar pe arii restrânse vor fi ploi de scurtã duratã. Începând de seara însã, instabilitatea atmosfericã se va accentua, iar în Banat și Crișana vor fi averse torențiale, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului și izolat grindinã; cantitãțile de apã vor depãși local 20 l/mp și izolat 50 l/mp. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 12 și 21 de grade, ușor mai ridicate pe litoral și în Delta Dunãrii.

Marți 21 iunie
Vremea se va menține cãlduroasã, canicularã în regiunile sudice, estice și centrale, unde disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în vest și nord-vest unde, mai ales spre searã și noaptea, vor fi averse, frecvente descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Punctiform se vor cumula cantitãți de apã mai însemnate și vor fi condiții de grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 și 25 de grade, mai scãzute în depresiuni.

Miercuri 22 iunie
Vremea va fi cãlduroasã, local canicularã dupã orele prânzului în regiunile extracarpatice. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, mai ales în cursul zilei, în vestul, centrul și nordul teritoriului, precum și în zona montanã, unde pe arii restrânse se vor semnala averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 27 și 36 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 și 25 de grade, ușor mai scãzute în depresiuni.

Joi 23 iunie
Vremea va fi cãlduroasã, izolat canicularã dupã-amiaza în sud și est. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate în nordul, centrul și nord-estul teritoriului, precum și în zonele de deal și de munte din celelalte regiuni, unde local se vor semnala averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. În rest, astfel de fenomene se vor semnala cu totul izolat. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 35 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 16 și 24 de grade, mai scãzute în depresiuni.

Un PisoiasVremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de 18…19 grade.

Luni 20 iunie
Vremea se va menține cãlduroasã, iar disconfortul termic se va accentua. Temperatura maximã va fi de 32…34 de grade, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unitãți. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de 18…19 grade.

Marți 21 iunie
Vremea va deveni canicularã, temperatura maximã va fi de 35…36 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã se va situa în jurul valorii de 19 grade.

Miercuri 22 iunie
Vremea va fi în continuare cãlduroasã, canicularã dupã-amiaza. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 35…36 de grade, iar cea minimã de 20…21 de grade.

Joi 23 iunie
Vremea va fi în continuare cãlduroasã, canicularã dupã-amiaza. Cerul va fi variabil, iar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 33…35 de grade, iar cea minimã va fi de 20…21 de grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × four =

75 − 73 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

Corespondenta la redactie