Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 20-24 martie 2016

Vremea in tara
La noapte

Cerul va fi variabil, cu înnorãri în vestul și nordul teritoriului, dar numai pe arii restrânse, în nord-vest, vor fi precipitații slabe, predominant ploi, iar în nordul Carpaților Orientali se va semnala și lapovițã sau ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri în zona montanã. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -7…-6 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 4…5 grade pe litoral și în Dealurile de Vest. În regiunile estice, sudice și centrale local se va produce brumã și, izolat, va fi ceațã.

 Luni 21 martie

Valorile termice vor fi în creștere fațã de ziua precedentã, îndeosebi în regiunile sudice. Astfel, Branduse muntetemperaturile maxime se vor situa între 6 grade în nordul Moldovei și 19 grade în Lunca Dunãrii. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil în sud și sud-est, dar va avea înnorãri în celelalte regiuni și va ploua, în general slab cantitativ, în Maramureș, local în Transilvania, pe arii restrânse în Banat și Moldova și cu totul izolat în rest. În zona de munte, precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va avea intensificãri în cea mai mare parte a țãrii, iar în zona montanã înaltã va sufla tare. Noaptea, vântul va slãbi treptat, cerul va deveni variabil în toate regiunile și doar izolat vor mai fi ploi slabe în centru și est, dar spre dimineațã nebulozitatea se va accentua în Oltenia și sud-vestul Munteniei, unde aria ploilor va fi în extindere. Temperaturile minime se vor situa între -3 și 7 grade. Spre sfârșitul intervalului, se va produce brumã, local în nordul, centrul și nord-estul țãrii și izolat în rest.

 Marti 22 martie

Valorile termice diurne vor marca o scãdere în regiunile vestice, sudice și sud-estice, iar în nord și nord-est vor crește ușor. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 și 14 grade. Înnorãrile se vor accentua treptat, începând din sud-vestul țãrii și va ploua, ziua, în vest, sud, centru și doar pe arii restrânse în restul teritoriului, iar seara și noaptea în majoritatea regiunilor. La munte precipitațiile vor fi și sub formã de lapovițã și ninsoare. În Banat și în vestul și nordul Olteniei, cantitãțile de apã pot depãși izolat 20…25 l/mp. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri izolate, mai ales la munte. Temperaturile minime se vor situa între -4…-3 grade în depresiuni și 6…7 grade pe litoral.

Miercuri 23 martie

Vremea va fi în general închisã și mai rece decât în mod obișnuit la aceastã datã, mai ales în regiunile sudice. Temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țãrii. La munte vor predomina ninsorile, în centrul și nord-estul teritoriului, noaptea, vor fi precipitații mixte, iar în rest va ploua. Pe arii restrânse se vor cumula cantitãți mai însemnate de apã. Vântul va prezenta intensificãri la munte, în jumãtatea de sud a țãrii și doar izolat și trecãtor în celelalte regiuni. Temperaturile maxime, în scãdere îndeosebi în regiunile extracarpatice, se vor situa între 3 și 12 grade. Temperaturile minime se vor fi cuprinse între -2 și 8 grade.

Joi 24 martie
Cerul va prezenta înnorãri, ziua în cea mai mare parte a țãrii, iar noaptea cu precãdere în jumãtatea de sud. Temporar vor fi precipitații slabe, mixte în Moldova, fulguieli la munte și ploi în rest, dar mai ales în regiunile sudice. Vântul va avea intensificãri, local în est și sud-vest și izolat în rest. Temperaturile maxime, în scãdere în Moldova, dar în creștere ușoarã în celelalte regiuni, se vor încadra între 3 și 13 grade, iar minimele vor fi cuprinse, în general, între -5 și 5 grade. În timpul nopții se va produce brumã, local în jumãtatea de nord și izolat în rest.

Vremea in Oltenita
La noapte

Cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab. Temperatura minimã va fi de 0…1 grad, mai scãzutã în zona preorãșeneascã spre -2 grade. Vor fi condiții de brumã.

 Luni 21 martie

Vremea se va încãlzi. Cerul va fi variabil, iar vântul va fi moderat, cu unele intensificãri în cursul zilei. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimã va fi de 3…5 grade.

De ploaie Marti 22 martie

Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimã va fi de 2…4 grade.

Miercuri 23 martie

Vremea va fi în general închisã și se va rãci. Temporar va ploua, iar vântul va avea intensificãri mai ales dupã-amiaza și în prima parte a nopții. Temperatura maximã, mai scãzutã decât în mod normal la aceastã datã, va fi de 6…7 grade, iar cea minimã de 5…6 grade.

Joi 24 martie

Vremea se va menține în general închisã. Temporar, îndeosebi în cursul zilei, va mai ploua, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã, ușor mai scãzutã decât în mod normal la aceastã datã, se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimã va fi de 2…4 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 − one =

84 − 79 =

Editorial
 • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

  “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

 • Pastila de gramatică

  Pastila de gramatică

  Cum este corect – “costum de haine” sau “costum”? Structura …
Corespondenta la redactie