Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 21-24 noiembrie 2015

Vremea in tara
La noapte

Cerul va fi mai mult noros în vestul, centrul și nordul țãrii, unde va ploua pe arii extinse. Cantitãțile de Toamna_lumeapã vor depãși izolat 10…15 l/mp, iar în Maramureș 20…25 l/mp. În nordul Carpaților Orientali, la altitudini de peste 1800 m, trecãtor, se vor semnala precipitații și sub formã de lapovițã și ninsoare. În restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare, iar ploile izolate. Vântul va prezenta intensificãri mai ales în a doua parte a nopții, la munte, unde la altitudini mari vor fi rafale de peste 90 km/h, în regiunile vestice și nord-vestice, cu viteze de pânã la 55…60 km/h, dar izolat și cu viteze mai mici și în restul teritoriului. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 2 și 11 grade

Sambata 21 noiembrie

Vremea se va rãci, mai ales în vestul, centrul și nordul țãrii, unde cerul va fi noros și temporar va ploua. Cantitãțile de apã vor depãși, local, 25…30 l/mp, iar la munte și în Maramureș, izolat, 60 l/mp. Mai ales seara și noaptea, în Munții Apuseni și în grupele nordice ale Carpaților Orientali, dar și la înãlțimi de peste 1800 m în celelalte masive, treptat ploile se vor transforma în lapovițã și ninsoare. Spre sfârșitul intervalului precipitații mixte sunt posibile și în Banat, Crișana și Maramureș. În regiunile sudice și sud-estice, înnorãrile vor fi temporare, iar ploile izolate. Vântul va avea intensificãri locale cu viteze de pânã la 55…60 km/h, iar în zona montanã înaltã va sufla tare, cu rafale de peste 90…100 km/h, trecãtor viscolind ninsoarea. Valorile termice se vor menține peste mediile climatologice, în special în sud și în sud-est, astfel cã, în general, maximele vor fi cuprinse între 9 și 18 grade, iar minimele, între 0 și 11 grade.

Duminica 22 noiembrie

Vremea va continua sã se rãceascã în majoritatea regiunilor, exceptând cele sud-estice unde valorile termice vor fi în creștere ușoarã și vor caracteriza o vreme deosebit de caldã pentru aceastã datã. Cerul va fi temporar noros. Vor cãdea precipitații mai ales sub formã de lapovițã și ninsoare la munte, ploaie în regiunile sudice și sud-estice și local, predominant sub formã de ploaie și lapovițã în restul teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte, în sud-est și izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 14 grade, mai ridicate în Bãrãgan și Dobrogea, pânã spre 22 de grade, iar cele minime se vor încadra între -3 și 10 grade, mai ridicate pe litoral.

Luni 23 noiembrie

Vremea se va rãci accentuat și în regiunile sud-estice astfel cã, la scara întregii țãri, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru ultima decadã a lunii noiembrie. Cerul va fi mai mult noros și temporar vor cadea precipitații. Acestea se vor semnala pe arii extinse în Muntenia, Oltenia, Dobrogea și jumãtatea sudicã a Moldovei, unde izolat se pot cumula cantitãți de apã de peste 10…15 l/mp și local în rest. Vor fi ploi, dar în nord, nord-vest și centru, trecãtor, se vor semnala și lapovițe sau ninsori, în timp ce la munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în extremitatea de sud-est și pe crestele montane înalte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 13 grade, ușor mai ridicate în sudul litoralului, iar cele minime între -3 și 9 grade.

Marti 24 noiembrie

Valorile termice vor fi apropiate de limitele normale pentru ultima decadã a lunii noiembrie. Cerul va continua sã prezinte înnorãri și abia în a doua parte a intervalului se va degaja treptat în regiunile nordice și nord-estice, unde va deveni variabil. Temporar vor cãdea precipitații: ploi pe arii extinse și izolat însemnate cantitativ, în sud și sud-est, local precipitații mixte în centru și nord-est și pe spații mici în rest, iar la munte vor fi numai ninsori. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în Dobrogea și Bãrãgan. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 10 grade, iar cele minime, în general, între -5 și 5 grade. Vor fi condiții de ceațã.

Vremea in Oltenita
La noapte

La GhindeCerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de 6…7 grade, mai scãzutã în zona preorãșeneascã spre 3 grade.

Sambata 21 noiembrie

Vremea va fi în continuare mai caldã decât în mod normal pentru aceastã datã din an, urmând a se înregistra o maximã de 16…17 grade și o minimã de 8…10 grade. Cerul va fi temporar noros, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri în a doua parte a intervalului.

Duminica 22 noiembrie

Vremea va rãmâne mai caldã decât în mod normal. Cerul va avea înnorãri și, mai ales în partea a doua a zilei și noaptea temporar va ploua. Vântul va avea unele intensificãri ziua, apoi va slãbi în intensitate. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 17 grade, iar cea minimã va fi de 6..8 grade.

Luni 23 noiembrie

Vremea se va rãci accentuat, astfel cã valorile termice se vor apropia de cele normale pentru aceastã perioadã. Cerul va fi mai mult noros și temporar va ploua. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimã va fi de 4…6 grade.

Marti 24 noiembrie

Valorile termice vor fi apropiate de limitele normale pentru ultima decadã a lunii noiembrie. Înnorãrile vor persista și temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 7…8 grade, iar cea minimã de 3…4 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 5 =

+ 66 = 74

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie