Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 23-26 februarie 2016

Vremea în țară
La noapte

În regiunile vestice, mai ales spre dimineațã, vor fi înnorãri, însã probabilitatea de ploaie va fi redusã. În Meteo veveritarestul țãrii cerul va fi parțial noros. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în zona montanã înaltã. Temperaturile minime se vor situa cu mult peste cele normale în a doua jumãtate a lunii februarie și se vor încadra între 1 și 9 grade, mai mici doar în depresiunile intramontane, unde vor coborî spre -3 grade.

Marți 23 februarie

Vremea va fi cu mult mai caldã decât în mod obișnuit în aceastã perioadã din an în toatã țara, dar în special în regiunile sudice și sud-estice; temperaturile maxime se vor încadra între 11 și 20 de grade, mai ridicate în Câmpia Românã și Podișul Dobrogei, pânã la 22…24 de grade, iar cele minime între 3 și 11 grade. În vestul, nord-vestul și centrul teritoriului cerul va fi mai mult noros, aria ploilor se va extinde treptat, iar izolat, mai ales în Banat și la munte, se vor cumula peste 20 l/mp. În celelalte zone cerul va fi variabil, cu înnorãri și ploi locale, în general slabe, seara și noaptea. Vor fi și averse, iar izolat vor fi posibile descãrcãri electrice. În cursul nopții, la munte, vor apãrea precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în zona montanã, izolat în sud-estul teritoriului, iar la sfârșitul intervalului și în regiunile vestice.

Miercuri 24 februarie

Valorile termice vor marca o scãdere fațã de intervalul anterior în toate regiunile, devenind mai apropiate de cele climatologic specifice în vest și în nord, dar menținându-se peste normalul perioadei în rest. Astfel, se vor înregistra temperaturi maxime de la 4 grade în nordul extrem al Moldovei pânã la 16…17 grade în Muntenia și minime între -5 și 5 grade. Pe parcursul zilei, cerul va avea înnorãri temporar accentuate; va ploua pe arii extinse în regiunile sud-estice, unde cantitãțile de apã vor depãși izolat 15…20 l/mp și local în restul teritoriului. Ploile vor avea și caracter de aversã și pot fi însoțite de descãrcãri electrice. Precipitații frecvente, predominant sub formã de lapovițã și ninsoare, se vor semnala și în zonele montane. În a doua parte a intervalului aria precipitațiilor se va restrânge, pânã dimineațã cerul va deveni variabil în majoritatea zonelor, iar izolat va apãrea ceața. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri la munte, în sudul, în estul și local în centrul țãrii.

Joi 25 februarie

Valorile termice vor continua sã scadã în regiunile sudice și sud-estice. În cursul zilei, cerul va fi temporar noros și doar izolat vor fi precipitații slabe, predominant sub formã de ploaie, iar la munte fulguieli. Noaptea, înnorãrile se vor accentua în regiunile sud-vestice, unde va ploua local. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 12 grade, iar cele minime între -6 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 5 grade în Dealurile Banatului. Spre sfârșitul intervalului, în zonele joase din sudul și din estul țãrii, pe arii restrânse va fi ceațã.

Vineri 26 februarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale la sfârșitul lunii februarie. Cerul va avea înnorãri, local va ploua, iar la munte vor fi precipitații predominant sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în sudul Banatului, în Moldova și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 și 12 grade, iar cele minime între -1 și 6 grade. În zonele joase de relief, cu precãdere din sud și est, pe arii restrânse va fi ceațã.

Vremea în Oltenița
La noapte

Cerul va fi parțial noros, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã, cu mult mai ridicatã decât ar fi normal la aceastã datã, va fi de 6…8 grade.

Vreme-de-Primavara-Marți 23 februarie

Vremea va fi în continuare cu mult mai caldã decât în mod normal în aceastã perioadã a anului, astfel cã temperatura maximã va fi de 21…22 de grade, iar cea minimã de 8…10 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri noaptea când temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat.

Miercuri 24 februarie

Deși în scãdere fațã de intervalul anterior, valorile termice se vor situa peste media climatologicã specificã datei. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate pe parcursul zilei și la începutul nopții, când temporar va ploua. Vor fi mai ales averse și nu ar fi excluse descãrcãrile electrice. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificãri. Temperatura maximã va fi de 15…16 grade, iar cea minimã de 4…5 grade.

Joi 25 februarie

Valorile termice vor continua sã scadã. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 9 grade, iar cea minimã va fi de 1…2 grade. Spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceațã.

Vineri 26 februarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru ultima decadã a lunii februarie. Cerul va avea înnorãri și trecãtor va ploua slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 9…10 grade, iar cea minimã de 4…5 grade. Vor fi condiții de ceațã

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − four =

− 5 = 1

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie