Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 23 august – 20 septembrie 2021. Vremea în următoarele patru săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza care arată cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni.

Astfel, cel puţin în prima parte a intervalului, temperaturile vor continua să fie mari, de până la 35 de grade Celsius.

Totuşi, în anumite zone vor fi şi ploi, iar furtunile ar putea fi prezente în anumite zile din cauza instabilităţii atmosferice.

În ultimele zile, furtunile şi vijeliile au făcut prăpăd în judeţe precum Gorj, Argeş sau Prahova.

Prognoza meteo pentru săptămâna 23 – 30 august 2021

Vremea se va menţine caldă în Banat, Oltenia, Muntenia și în sudul Moldovei. Pentru primele zile din săptămâna viitoare temperaturile vor atinge valori între 32 și 35 grade Celsius la umbră.
Ploile vor fi prezente în Maramureș, nordul Transilvaniei și al Moldovei, dar și în zonele montane.
Valorile termice se vor situa în jurul celor specifice pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în jumătatea nordică a țării, dar mai ales în extremitatea de nord, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo pentru săptămâna 30 august – 6 septembrie 2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile.
Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Ploile revin în septembrie pe arii extinse în majoritatea zonelor din țară.

Prognoza meteo pentru săptămâna 6 – 13 septembrie 2021

Temperaturile medii se vor situa în limitele climatologice ale perioadei, în toate regiunile.
Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo pentru săptămâna 13 – 20 septembrie 2021

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.
Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general excedentar în regiunile sudice, sud-estice și la munte, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – interregional sau inter-regional, nonvaloare sau non-valoare, …
Corespondenta la redactie