Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 24 – 27 decembrie 2014

Vremea în țară

La noapte
Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri în zona Carpaților Orientali, unde pe arii restrânse se vor semnala precipitații slabe, mai ales sub formã de lapovițã și ninsoare, favorizând depunerea de polei. Vântul va continua sã sufle tare la munte, cu viteze ce vor depãși 70…80 km/h pe creste, iar în celelalte zone va fi slab și moderat, cu unele intensificãri în centrul țãrii. Temperaturile minime se vor încadra între -4 și 7 grade. Se va semnala ceațã, pe spații restrânse în Câmpia de Vest și izolat în rest.

Miercuri, 24 decembrie
Vremea va fi predominant frumoasã și mult mai caldã decât ar fi normal în aceastã perioadã din an în aproape toatã Iarna_țara. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorãri temporare, dimineața în nordul Carpaților Orientali, unde izolat vor mai fi posibile, precipitații slabe, mai ales sub formã de lapovițã și ninsoare, iar în cursul nopții în partea de nord-vest a teritoriului, unde pe arii restrânse vor cãdea precipitații slabe mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri temporare la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 grade în Transilvania și 18…19 grade în dealurile Olteniei și ale Munteniei; minimele termice se vor încadra, în general, între -5 și 5 grade. Va fi ceațã în Câmpia de Vest, pe spații restrânse dimineța și local noaptea, în timp ce în restul zonelor se va semnala numai la nivel izolat.

Joi, 25 decembrie
Deși valorile termice vor scãdea ușor fațã de ziua precedentã, vremea se va menține mult mai caldã decât ar fi normal la aceastã datã în special în regiunile extracarpatice. Cerul se va înnora treptat în vest, centru, nord și nord-est și, îndeosebi seara și noaptea, pe arii restrânse se vor semnala precipitații slabe, mai ales sub formã de ploaie și trecãtor, spre dimineațã, lapovițe sau fulguieli. În zona Carpaților Orientali local se vor semnala precipitații mixte, iar pe timpul nopții acestea își vor face apariția pe spații restrânse și în Carpații Occidentali. În regiunile din sud și sud-est, cerul va fi variabil, cu unele înnorãri spre sfârșitul intervalului și izolat ceațã. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 5 și 14 grade, iar cele minime între -4 și 6 grade.

Vineri, 26 decembrie
Vremea va deveni în general închisã și se va rãci în toatã țara, astfel cã valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale specifice perioadei. Se vor semnala precipitații, la început în vestul și nordul teritoriului, iar mai ales dupã-amiaza și noaptea, în celelalte regiuni; acestea vor fi în mare parte sub formã de ploaie în sud și sud-est, în timp ce în restul zonelor se vor transforma treptat în lapovițã și nisoare. La munte vor predomina ninsorile. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri în sud și sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 8 grade, iar cele minime în general între -4 și 4 grade.

Sâmbătă, 27 decembrie
Vremea se va menține în general închisã și va continua sã se rãceascã. Se vor semnala precipitații în sudul, estul și centrul țãrii și pe arii mai restrânse în rest. Acestea vor fi mai ales sub formã de ninsoare, exceptând sud-estul unde vor fi precipitații mixte și condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri în regiunile sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 și 8 grade, iar cele minime în general între -7 și 4 grade.

Vremea în Olteniţa

La noapte
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura minimã va fi de 2…4 grade.

Miercuri, 24 decembrie
Vremea va fi frumoasã și mult mai caldã decât ar fi normal în ultima decadã a lunii decembrie, astfel cã temperatura Soare decembriemaximã se va situa în jurul valorii de 15 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Minima termicã va fi de 0…2 grade.

Joi, 25 decembrie
Vremea va fi în continuare deosebit de caldã, deși temperatura aerului va scãdea ușor fațã de ziua precedentã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare spre sfârșitul intervalului, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 13 grade, iar cea minimã va fi de 0…2 grade.

Vineri, 26 decembrie
Vremea se va rãci, iar cerul va deveni mai mult noros. Se vor semnala precipitații, în special în partea a doua a intervalului, la început sub formã de ploaie, dar cu tendința de transformare în lapovițã și posibil ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri temporare. Temperatura maximã va fi de 4…6 grade, iar cea minimã de 0…2 grade.

Sâmbătă, 27 decembrie
Vremea va fi în general închisã și va continua sã se rãceascã. Temporar va ninge, iar vântul va avea intensificãri. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimã va fi de -2…0 grade.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

− 3 = 1

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie