Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 24-27 iunie 2015

Vremea în țară
La noapte
Cerul va fi variabil, cu înnorãri în vestul și nord-vestul țãrii, unde spre dimineațã, izolat, va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 9 și 19 grade, mai scãzute în depresiunile intramontane, spre 5 grade.

Miercuri 24 iunie
Vremea va fi în general instabilã în vestul, centrul și nordul țãrii, precum și la munte, unde cerul va avea înnorãri Ploaie cu floritemporar accentuate și pe arii relativ extinse, mai ales dupã-amiaza și în prima parte a nopții, se vor semnala averse, însoțite de descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului, posibil, trecãtor, cu aspect de vijelie. În sud-estul teritoriului vremea va fi în general frumoasã, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse, mai ales în a doua parte a intervalului. Izolat, îndeosebi la munte, cantitãțile de apã vor depãși 20 l/mp. Valorile termice diurne vor marca o scãdere fațã de ziua precedentã în regiunile vestice, unde vremea va deveni rãcoroasã pentru aceastã datã, în timp ce în restul teritoriului acestea se vor menține apropiate de limitele normale ale acestei perioade. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 19…20 de grade în Dealurile de Vest și în depresiuni și 31 de grade în est și sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 10 și 20 de grade.

Joi 25 iunie
Cerul va fi variabil în sud-estul țãrii, dar va avea înnorãri temporar accentuate în celelalte regiuni. Vor fi averse, izolat însemnate cantitativ, precum și descãrcãri electrice, în cea mai mare parte a Transilvaniei și Munteniei, local în Moldova, Oltenia și zona de munte și pe arii restrânse în rest. Vântul va avea intensificãri la munte, în regiunile estice și în extremitatea de sud-vest a teritoriului, dar trecãtor și în timpul averselor. Temperaturile maxime, în scãdere fațã de ziua precedentã, vor fi cuprinse între 16…17 grade în Dealurile de Vest și în depresiuni și 30 de grade în Delta Dunãrii, iar cele minime se vor încadra, în general, între 10 și 20 de grade.

Vineri 26 iunie
Vremea se va menține rãcoroasã în majoritatea regiunilor. Cerul va prezenta înnorãri temporar accentuate și se vor semnala averse și descãrcãri electrice, local la munte, în centrul și sudul țãrii și pe arii restrânse în rest. Vântul va avea unele intensificãri, cu precãdere în cursul zilei, în regiunile estice și sud-vestice, precum și la munte și doar izolat și trecãtor în celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18…19 grade în zonele de deal și 29 de grade în Delta Dunãrii, iar cele minime se vor încadra între 8 grade în depresiuni și 20 de grade pe litoral.

Sâmbătă 27 iunie
Valorile termice diurne vor marca o creștere fațã de ziua precedentã, devenind apropiate de normele climatologice specifice acestei date, în majoritatea regiunilor. Cerul va fi variabil, cu înnorãri, mai ales în cursul zilei, în sudul țãrii și în zona de munte, unde local vor fi averse și descãrcãri electrice. În rest astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificãri în regiunile estice și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 și 28 de grade, iar cele minime se vor încadra, în general, între 8 și 18 grade.

Vremea în Olteniţa
La noapte
Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimã va fi de 12…14 grade.

Miercuri 24 iunie
Vremea se va menține frumoasã și apropiatã de normalul termic al perioadei. Cerul, mai mult senin în cursul zilei, se va înnora treptat spre sfârșitul intervalului. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 29…30 de grade, iar cea minimã de 15…17 grade.

Strop de soareJoi 25 iunie
Vremea va fi în general instabilã și se va rãci fațã de ziua precedentã, devenind rãcoroasã pentru aceastã datã. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate și vor fi ploi de scurtã duratã, însoțite de descãrcãri electrice și intensificãri trecãtoare ale vântului. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimã va fi de 14…15 grade.

Vineri 26 iunie
Vremea se va menține în general instabilã și rãcoroasã. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate și va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimã va fi de 13…15 grade.

Sâmbătă 27 iunie
Vremea se va menține rãcoroasã, deși temperatura aerului va marca o creștere ușoarã fațã de ziua precedentã. Cerul va fi temporar noros în cursul zilei, când vor fi condiții de ploaie slabã, apoi se va degaja treptat. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimã va fi de 13…15 grade

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − 10 =

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie