Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 24-28 iulie 2017

Vremea va fi marcată de instabilitate pe tot parcursul săptămânii, iar până în weekend temperaturile vor fi în scădere de la o zi la alta.

La noapte
În jumătatea de vest a țării și în toate zonele de munte, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și pe spații extinse vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie. Vor fi căderi de grindină și cantități de apă local de 20…25 l/mp și izolat peste 40…50 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse. Minimele termice se vor încadra între 13 și 24 de grade.

Marți, 25 iulie
În majoritatea zonelor țării, vremea va fi în general instabilă și se va răcori îndeosebi în regiunile vestice. Treptat, înnorările se vor accentua și pe spații extinse în toate zonele de munte, precum şi în Banat, Crişana, Oltenia, Maramureş, Transilvania, nord-vestul Moldovei şi vestul Munteniei instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 20…25 l/mp și punctiform 50…60 l/mp. Excepție vor face regiunile estice și sud-estice, unde se va menține vremea călduroasă, local caniculară și disconfortul ridicat, cu atingerea și depășirea pragului de 80 de unități al indicelui temperatură-umezeală (ITU), iar instabilitatea atmosferică se va manifesta pe spații mai restrânse în a doua parte a zilei și în prima parte a nopții. Temperaturile maxime se vor încadra între 22…23 de grade în Dealurile de Vest și 35 de grade, izolat mai ridicate în estul Munteniei. Temperaturile minime se vor situa între 11 și 20 de grade, mai ridicate pe litoral, până la 21…22 de grade.

În Oltenița, marți vremea va fi în continuare călduroasă, iar disconfortul termic se va menține ridicat. Temperatura maximă va fi în jurul a 34 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate seara și la începutul nopții când probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului va fi în creștere. Temperatura minimă va fi de 18…20 de grade.

Miercuri, 26 aprilie
Valorile termice vor marca o scădere ușoară față de ziua precedentă și în regiunile estice și sud-estice, însă vremea va fi local călduroasă în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 25 și 33 de grade, iar cele minime între 10 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 22 de grade pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, ziua în regiunile nordice și nord-estice și în zonele de munte, iar noaptea și în rest, unde local vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe suprafețe mici vor fi căderi de grindină și cantități de apă mai însemnate.

În Oltenița, deși temperatura aerului va marca o scădere ușoară față de ziua precedentă, vremea se va menține călduroasă. Temperatura maximă va fi în jurul a 32 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate noaptea când vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Joi, 27 aprilie
Vremea va fi în general instabilă și se va răci, îndeosebi în regiunile central-sud-vestice și sudice. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în special în centrul, sudul și estul țării precum și în zonele montane și submontane, unde vor fi perioade de timp în care se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, posibil cu aspect de vijelie. Pe spații mici se vor acumula cantități de apă însemnate. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 30 de grade, iar cele minime între 11 și 22 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în zona litoralului și a Deltei Dunării.

În Oltenița, joi, vremea va fi instabilă și se va răci față de zilele anterioare. Temporar înnorările vor fi accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 25 de grade, iar cea minimă va fi de 15…16 grade.

Vineri, 28 aprilie
Vremea se va menține în general instabilă în nordul, centrul, estul și sud-estul țării, unde temporar înnorările vor fi accentuate și se vor semnala averse, posibile descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în timp ce în restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene își vor face apariția doar pe spații mici și la intensități mai reduse. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 30 de grade, iar cele minime în general între 12 și 20 de grade.

În Oltenița, vremea se va menține în general instabilă și temporar vor mai fi averse, posibile descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 27…28 de grade.

De sâmbătă până luni valorile termice vor creşte de la o zi la alta în majoritatea regiunilor. Probabilitatea de apariție a manifestărilor specifice instabilității atmosferice va fi ridicată în special în orele după-amiezii la munte, în nord și est.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 × two =

4 + 2 =

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

Corespondenta la redactie