Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 24-28 mai 2016

Vremea în țară
La noapte
Pe arii relativ extinse vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului ce vor Vreme Instabilalua aspect de vijelie. Pe spații restrânse va cãdea grindinã. Ploile vor avea și caracter torențial. În Transilvania, Moldova, nordul și estul Munteniei, Dobrogea, precum și în zona montanã cantitãțile de apã vor depãși 20…25 l/mp și izolat, mai ales în zona de munte a județelor Suceava, Neamț, Bacãu, Vrancea, Buzãu, Prahova, Covasna, Brașov și Sibiu, 50…60 l/mp. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 8 și 16 grade.

Miercuri 25 mai
Vremea va fi în general instabilã. Cerul va avea înnorãri și, îndeosebi în cursul zilei, pe arii extinse vor fi averse și descãrcãri electrice. În centrul, estul și sud-estul țãrii cantitãțile de apã vor mai depãși 20 l/mp și izolat, mai ales la deal și la munte, 30 l/mp. Vor fi condiții de grindinã. Vântul va avea intensificãri temporare în majoritatea regiunilor, dar îndeosebi în zona montanã. Temperaturile maxime, în scãdere fațã de ziua anterioarã în cea mai mare parte a țãrii, se vor încadra între 15 și 25 de grade, cu cele mai ridicate valori în vest, iar cele minime între 8 și 14 grade.

Joi 26 mai
Vremea se va menține în general instabilã. Mai ales dupã-amiaza și seara, cerul va avea înnorãri temporar accentuate și se vor semnala averse și descãrcãri electrice pe arii relativ extinse. Excepție vor face regiunile vestice, unde astfel de manifestãri vor apãrea local. Izolat, mai ales la munte, cantitãțile de apã pot fi mai însemnate și vor fi condiții de grindinã. Noaptea, nebulozitatea se va reduce treptat, iar ploi de scurtã duratã vor mai fi îndeosebi în regiunile sud-estice. Vântul va avea unele intensificãri în zona montanã, în estul și vestul teritoriului, dar izolat și în celelalte regiuni. Temperaturile maxime, în creștere fațã de intervalul anterior, se vor încadra între 17 și 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în Câmpia de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 și 15 grade.

Vineri 27 mai
Vremea va continua sã se încãlzeascã, dar va fi ușor instabilã. În jumãtatea de est a țãrii și la munte, îndeosebi dupã-amiaza și seara, vor fi înnorãri temporar accentuate și local averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Vor fi condiții de grindinã. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 19 și 29 de grade, cu cele mai mari valori în regiunile vestice. Temperaturile minime se vor situa între 7 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 17…18 grade în Dealurile de Vest.

Sâmbătă 28 mai
Valorile termice vor continua sã creascã ușor și vor fi mai ridicate decât cele normale pentru sfârșitul lunii mai. În estul și sud-estul țãrii și în zonele de munte, îndeosebi dupã-amiaza și seara, cerul va avea înnorãri temporar accentuate și local vor fi averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 și 30 de grade, iar cele minime între 7 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 18 grade în Dealurile de Vest
.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi noros, se vor semnala averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului. Temperatura minimã va fi în jur de 12 grade.

Racire UsoaraMiercuri 25 mai
Vremea va fi în general instabilã și se va rãci. Cerul va avea înnorãri, vor fi averse, posibil și descãrcãri electrice, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimã va fi de 12…13 grade.

Joi 26 mai
Cerul va avea înnorãri, mai accentuate dupã orele amiezii și la începutul nopții când vor fi averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã, în creștere fațã de intervalul anterior, se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimã va fi de 12…14 grade.

Vineri 27 mai
Vremea va continua sã se încãlzeascã. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri dupã-amiaza și seara când vor fi condiții de averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 25…26 de grade, iar cea minimã de 12…14 grade.

Sâmbătă 28 mai
Valorile termice vor continua sã creascã ușor și vor fi mai ridicate decât cele normale pentru sfârșitul lunii mai. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri dupã-amiaza, când vor fi condiții de averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimã va fi de 13…15 grade

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

43 + = 47

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Efectul Dunning-Kruger – de ce ignoranţii şi incompetenţii se supraapreciază …
Corespondenta la redactie