Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 26-30 aprilie 2018

Vremea în țară
La noapte
Vremea va fi ușor instabilã în jumãtatea de nord a țãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului în Moldova, local în Transilvania și în zonele montane, pe arii mai restrânse în Maramureș și doar izolat în rest, cu precãdere în Banat și Crișana. Temperaturile minime se vor situa între 7 și 15 grade. Izolat vor fi condiții de ceațã.

Vineri, 27 aprilie
Valorile termice vor marca o scãdere în cea mai mare parte a țãrii, astfel cã în jumãtatea de nord se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei, în timp ce în restul teritoriului vor fi totuși în continuare cu mult mai ridicate, cu precãdere în Oltenia și Muntenia. Cerul va fi variabil, însã pe parcursul zilei în sud și sud-est precum și în zonele montane vor fi înnorãri temporar accentuate și pe arii restrânse se vor semnala averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu unele intensificãri în regiunile extracarpatice și la munte, în special pe creste, iar în partea a doua a intervalului și în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 și 28 de grade, iar cele minime între 3 și 15 grade.

Sâmbătă, 28 aprilie
Vremea va deveni deosebit de caldã în cea mai mare parte a țãrii, exceptând zona litoralului unde valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare dupã-amiaza și seara în jumãtatea de vest a teritoriului, însã doar izolat se vor semnala averse slabe și posibil descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu intensificãri în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali, iar temporar și la cote mai reduse și în Moldova și Oltenia. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 30 de grade, mai scãzute pe litoral, iar cele minime între 4 și 17 grade. Izolat vor fi condiții de ceațã.

Duminică, 29 aprilie
Vremea va fi în general frumoasã și deosebit de caldã, exceptând zona litoralului unde valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare dupã-amiaza în vestul și nord-vestul țãrii, unde izolat vor fi averse și posibil descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificãri în sudul Banatului, în Oltenia, Moldova și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 30 de grade, mai scãzute pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 5 și 15 grade. Izolat vor fi condiții de ceațã.

Luni, 30 aprilie
Vremea se va menține deosebit de caldã în cea mai mare parte a țãrii. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri ziua în vest și nord-vest, unde izolat se vor semnala averse și posibil descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificãri în sudul Banatului și în Moldova. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 20 și 28 de grade, iar cele minime între 7 și 16 grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Pe spații mici vor fi condiții de ceață.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 12…14 grade.

Vineri, 27 aprilie
Valorile termice vor marca o scãdere ușoarã, însã vor fi în continuare cu mult mai ridicate decât în mod normal la aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri dupã-amiaza când se vor semnala averse, intensificãri de scurtã duratã ale vântului și posibil descãrcãri electrice. Temperatura maximã va fi de 26…28 de grade, iar cea minimã de 13…15 grade.

Sâmbătă, 28 aprilie
Vremea se va menține deosebit de caldã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 26…27 de grade, iar cea minimã de 9…11 grade.

Duminică, 29 aprilie
Vremea va fi în continuare deosebit de caldã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimã va fi de 8…9 grade, ușor mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

Luni, 30 aprilie
Vremea se va menține deosebit de caldã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 25…26 de grade, iar cea minimã de 9…11 grade.

Editorial
  • Tot așa?....Tot așa, dar parcă mai rău!

    Tot așa?….Tot așa, dar parcă mai rău!

    Gloria Vita -Ce s-a mai schimbat acolo, că mi-e dor de-acasă? -Mă sperie întrebarea ta. Dar dacă vrei, îți răspund cu altă întrebare. Când ai plecat din oraș și din țară, ai sperat că se va schimba ceva în bine? -Sincer, o fărâmă de speranță tot am avut, deși foarte …...citeste »

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

24 octombrie 2020

Afară zidu-i roșu, înăuntru-i…infraroșu/Primăria Chirnogi s-a vopsit

Primăria Chirnogi și-a schimbat culoarea clădirii nu doar pe cea politică. Ion Ștefan (PSD) a cîștigat alegerile locale din acest an, iar Primăria Chirnogi a primit botezul roșu. Primarul Ion Ștefan din localitatea Chirnogi, județul Călărași, este atât de îndrăgostit de culoarea roșie încât a inaugurat începerea mandatului său cu schimbarea culorii clădirii primăriei.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Sensul şi originea expresiei “Patul lui Procust” În cultura română, …
Corespondenta la redactie