Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 26-30 aprilie 2018

Vremea în țară
La noapte
Vremea va fi ușor instabilã în jumãtatea de nord a țãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse, descãrcãri electrice și intensificãri de scurtã duratã ale vântului în Moldova, local în Transilvania și în zonele montane, pe arii mai restrânse în Maramureș și doar izolat în rest, cu precãdere în Banat și Crișana. Temperaturile minime se vor situa între 7 și 15 grade. Izolat vor fi condiții de ceațã.

Vineri, 27 aprilie
Valorile termice vor marca o scãdere în cea mai mare parte a țãrii, astfel cã în jumãtatea de nord se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei, în timp ce în restul teritoriului vor fi totuși în continuare cu mult mai ridicate, cu precãdere în Oltenia și Muntenia. Cerul va fi variabil, însã pe parcursul zilei în sud și sud-est precum și în zonele montane vor fi înnorãri temporar accentuate și pe arii restrânse se vor semnala averse și descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu unele intensificãri în regiunile extracarpatice și la munte, în special pe creste, iar în partea a doua a intervalului și în sudul Banatului. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 18 și 28 de grade, iar cele minime între 3 și 15 grade.

Sâmbătă, 28 aprilie
Vremea va deveni deosebit de caldã în cea mai mare parte a țãrii, exceptând zona litoralului unde valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare dupã-amiaza și seara în jumãtatea de vest a teritoriului, însã doar izolat se vor semnala averse slabe și posibil descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab pânã la moderat, cu intensificãri în sudul Banatului și pe crestele Carpaților Meridionali, iar temporar și la cote mai reduse și în Moldova și Oltenia. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 30 de grade, mai scãzute pe litoral, iar cele minime între 4 și 17 grade. Izolat vor fi condiții de ceațã.

Duminică, 29 aprilie
Vremea va fi în general frumoasã și deosebit de caldã, exceptând zona litoralului unde valorile termice se vor situa în jurul celor caracteristice perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare dupã-amiaza în vestul și nord-vestul țãrii, unde izolat vor fi averse și posibil descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificãri în sudul Banatului, în Oltenia, Moldova și la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 30 de grade, mai scãzute pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 5 și 15 grade. Izolat vor fi condiții de ceațã.

Luni, 30 aprilie
Vremea se va menține deosebit de caldã în cea mai mare parte a țãrii. Cerul va fi variabil, cu unele înnorãri ziua în vest și nord-vest, unde izolat se vor semnala averse și posibil descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificãri în sudul Banatului și în Moldova. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 20 și 28 de grade, iar cele minime între 7 și 16 grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Pe spații mici vor fi condiții de ceață.

Vremea în Oltenița
La noapte
Cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura minimã va fi de 12…14 grade.

Vineri, 27 aprilie
Valorile termice vor marca o scãdere ușoarã, însã vor fi în continuare cu mult mai ridicate decât în mod normal la aceastã datã. Cerul va fi variabil, cu înnorãri dupã-amiaza când se vor semnala averse, intensificãri de scurtã duratã ale vântului și posibil descãrcãri electrice. Temperatura maximã va fi de 26…28 de grade, iar cea minimã de 13…15 grade.

Sâmbătă, 28 aprilie
Vremea se va menține deosebit de caldã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 26…27 de grade, iar cea minimã de 9…11 grade.

Duminică, 29 aprilie
Vremea va fi în continuare deosebit de caldã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 26 de grade, iar cea minimã va fi de 8…9 grade, ușor mai scãzutã în zona preorãșeneascã.

Luni, 30 aprilie
Vremea se va menține deosebit de caldã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã va fi de 25…26 de grade, iar cea minimã de 9…11 grade.

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect – “medicul m-a consultat”/ “am consultat medicul”/ …
Corespondenta la redactie