Adevarul te eliberează de robie-site susținut și de românii de pretutindeni

Prognoza meteo 28-31 martie 2016

Vremea in tara
La noapte

Valorile minime de temperaturã, ușor mai mici decât cele obișnuite la aceastã datã, în cea mai mare parte Flori Frumosa țãrii, se vor încadra între -6 și 4 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare și precipitații slabe – mixte, pe arii restrânse la munte, îndeosebi în Carpații Meridionali și ploi izolate în regiunile centrale și sudice. Vântul va sufla slab și moderat. Vor fi condiții de ceațã, iar spre dimineațã se va produce brumã local în Moldova și în Transilvania și izolat în celelalte zone.

Luni 28 martie

Valorile termice vor marca o creștere, fațã de cele din intervalul precedent, devenind apropiate de mediile climatologice specifice perioadei. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 17 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 7 grade, ușor mai mici în depresiunile Carpaților Orientali. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil cu înnorãri temporare în nord-vest, centru și sud-est, unde, pe arii restrânse va ploua slab, iar pe crestele montane, precipitațiile vor fi mixte. Începând de seara, înnorãrile se vor accentua și va ploua în regiunile vestice. Vântul va sufla slab și moderat. În orele dimineții vor fi condiții de ceațã, iar noaptea se va mai produce brumã în zonele depresionare din centru și nord-est.

Marti 29 martie

Vremea va continua sã se încãlzeascã ușor. Cu precãdere, în cursul zilei, în jumãtatea de vest a țãrii, înnorãrile vor fi mai accentuate și va ploua, în general slab. În rest, înnorãrile vor fi temporare și ploile, pe arii restrânse, seara și în prima parte a nopții. Pe crestele montane, precipitațiile vor mai fi și sub formã de lapovițã și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificãri în zona înaltã de munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 19 grade, iar cele minime între -1 și 8 grade. Pe spații mici, dimineața și noaptea, vor fi condiții de ceațã.

Miercuri 30 martie

Procesul de încãlzire va continua, îndeosebi în ceea ce privește valorile diurne, astfel cã vremea va deveni caldã pentru sfârșitul lunii martie. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în regiunile nordice, unde izolat – ziua și pe arii restrânse – noaptea va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri locale pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 13…14 grade în depresiuni și deltã și 21…22 de grade în zona de câmpie a Olteniei și Munteniei, iar cele minime, în general, între 1 și 10 grade. În zonele joase, în orele dimineții izolat va fi ceațã.

 Joi 31 martie

Valorile termice vor caracteriza o vreme mult mai caldã decât în mod obișnuit pentru aceastã datã, cu maxime cuprinse între 16 și 24 de grade și minime între 2 și 13 grade. În nordul, nord-vestul țãrii și la munte vor fi înnorãri temporare și pe spații mici, mai ales ziua, se vor semnala averse slabe și posibil descãrcãri electrice. În restul teritoriului cerul va fi variabil la senin. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificãri pe crestele montane, dar trecãtor și la cote mai reduse și în regiunile intracarpatice.

Vremea in Oltenita
La noapte

Cerul va fi temporar noros, dar numai trecãtor vor fi condiții de ploaie slabã. Vântul va sufla slab. Temperatura minimã va fi de 2…4 grade.

De MartieLuni 28 martie

În cursul zilei, când vor fi înnorãri temporare, dar condițiile de ploaie, destul de reduse, vremea se va încãlzi, așa încât temperatura maximã va ajunge la o valoare normalã pentru aceastã datã, în jurul a 15 grade. Noaptea, cerul va deveni variabil, iar temperatura minimã va fi de 2…3 grade. Vântul va sufla slab pânã la moderat.

Marti 29 martie

Vremea va continua sã se încãlzeascã ușor. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare în a doua parte a zilei și în prima parte a nopții, când trecãtor este posibil sã plouã slab. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximã va fi de 16…17 grade, iar cea minimã de 4…6 grade.

Miercuri 30 martie

Vremea va deveni caldã pentru sfârșitul lunii martie. Cerul va avea înnorãri trecãtoare și vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 20 de grade, iar cea minimã va fi de 6…8 grade.

Joi 31 martie
Vremea va fi mult mai caldã decât în mod normal la aceastã datã. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 23 de grade, iar cea minimã va fi de 7…9 grade

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 − 3 =

19 + = 27

Editorial
  • Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    Dumnezeu nu face politică și nici preoții cu har nu pupă demagogi în fund

    “Tineți cu tărie Ortodoxia… Noi trăim acum timpuri însemnate în Apocalipsă, cele despre care îngerul a strigat: “Vai de cei ce trăiesc!” – înainte de venirea lăcustelor. “Istoria ne arată că Dumnezeu conduce popoarele și dă lecții de morală întregii lumi”. Viața socială se măsoară cu anii, secolele, mileniile, dar …...citeste »

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

6 iulie 2021

Ioana Pavelescu, singura elevă din Oltenița care a obținut media 10 la Bacalaureat: ”În momentul în care vezi rezultatul nu îți vine să crezi. Și te mai uiți o dată, să te asiguri că e corect. Și încă o dată…”

Ioana Pavelescu a obținut media generală 10,00 la examenul recent de Bacalaureat. Ioana a împlinit pe 11 iulie vârsta majoratului și iată că la examenul maturității își demonstrează ei personal în primul rând, că studiul individual este important. Ioana nu are o rețetă secretă pentru această performanță deoarece munca susținută, munca în mod echilibrat a fost făcută cu răbdare, fără pauze prea lungi și urmând sfaturile părinților săi.

  • Pastila de gramatică

    Pastila de gramatică

    Cum este corect? Rata de promovabilitate sau rata de promovare? Recentul …
Corespondenta la redactie